Δευτέρα, 23 Σεπτεμβρίου, 2024
ΑρχικήΤΟΠΙΚΑΑΛΛΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑΜην χάσετε το ντοκιμαντέρ ΦΑΣΙΣΜΟΣ Α.Ε

Μην χάσετε το ντοκιμαντέρ ΦΑΣΙΣΜΟΣ Α.Ε

-

width=”389″/>

–>Η προβολή θα γίνει πανευρωπαϊκά ταυτόχρονα μέσω διαδικτύου, την Πέμπτη 10 Απριλίου και ώρα 8μμ στην Αίθουσα Ειρήνης στη Λευκωσία

Το φάντασμα της φασιστικής απειλής τα τελευταία χρόνια πλανάται πάνω από την Ευρώπη, χαρακτηριστικό παράδειγμα η Χρυσή Αυγή στην Ελλάδα. Οι φασίστες του εθνικοσοσιαλιστικού κόμματος Svoboda, μετέχουν με την στήριξη της ΕΕ και των ΗΠΑ, στην κυβέρνηση της Ουκρανίας. Στη Γαλλία στις δημοτικές εκλογές το κόμμα της Λεπέν πέτυχε μια ανησυχητική άνοδο. Στις επερχόμενες ευρωεκλογές εκτιμάται ότι τα ακροδεξιά και φασιστικά κόμματα θα αυξήσουν τα ποσοστά τους.

Στην Κύπρο οι νεοφασίστες του ΕΛΑΜ προσπαθούν να επιβάλουν την τρομοκρατία και τη βία στους Τουρκοκύπριους, τους μετανάστες και στοχοποιούν τους αριστερούς και αντιφασίστες. Η οικονομική κρίση, η φτωχοποίηση και η απελπισία που φέρνουν τα βάρβαρα μέτρα λιτότητας, η επίσημη πολιτική της δαιμονοποίησης των μεταναστών σαν αποδιοπομπαίων τράγων, έστρωσαν το χαλί για το σπάσιμο του αυγού του φιδιού.

Προοπτική και τελικός στόχος των φασιστών είναι ένα καθεστώς απόλυτης καταπίεσης όλων των χαμηλών στρωμάτων της κοινωνίας, η κατάργηση των δημοκρατικών δικαιωμάτων και ελευθεριών – ελεύθερης έκφρασης, Τύπου, συνδικαλισμού, φυλετικής/σεξουαλικής διαφορετικότητας – και στο τέλος την κατάργηση της ίδιας της δημοκρατίας, για τη διάσωση των συμφερόντων των κεφαλαιοκρατών.

Γι’ αυτό και η Πρωτοβουλία ενάντια στη Φασιστική Απειλή-Κύπρου διοργανώνει και συντονίζεται, μαζί με δεκάδες κοινωνικούς χώρους, συλλόγους και οργανώσεις σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας και στην Ευρώπη, στην πρώτη προβολή του ντοκιμαντέρ ΦΑΣΙΣΜΟΣ Α.Ε. Η προβολή θα γίνει πανευρωπαϊκά ταυτόχρονα μέσω διαδικτύου, την Πέμπτη 10 Απριλίου και ώρα 8μμ στην Αίθουσα Ειρήνης στη Λευκωσία.

Fasismos A.E 2

Διαβάστε Επίσης