Δευτέρα, 23 Σεπτεμβρίου, 2024
ΑρχικήΤΟΠΙΚΑΑΛΛΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑΑπογοήτευση για τη μη λειτουργία Πνευμονολογικής Κλινικής στο ΓΝ Λ/σού εκφράζουν οι...

Απογοήτευση για τη μη λειτουργία Πνευμονολογικής Κλινικής στο ΓΝ Λ/σού εκφράζουν οι «Φίλοι Συνδέσμου Πνευμονοπαθών»

-

Δημιουργήθηκε : Τετάρτη, 09 Απρίλιος 2014

Την θλίψη αλλά και την απογοήτευσή του για τη μη έναρξη λειτουργίας Πνευμονολογικής Κλινικής στο Γενικό Νοσοκομείο Λεμεσού στις 10 Μαρτίου 2014, όπως είχε ανακοινωθεί από τον απερχόμενο Υπουργό Υγείας Πέτρο Πετρίδη, εκφράζει, σε ανακοίνωση του, το Σωματείο «Φίλοι Συνδέσμου Πνευμονοπαθών Κύπρου».

“Διερωτούμαστε πραγματικά ποιές σκοπιμότητες υπάρχουν ή ποια συμφέροντα μπορεί να εξυπηρετούνται και δεν κατέστη δυνατή η έναρξη λειτουργίας της κλινικής και υλοποίηση της υπουργικής απόφασης. Το γεγονός αυτό μας ανησυχεί ιδιαίτερα αφού μία πολυπληθής Επαρχία όπως είναι η Επαρχία Λεμεσού, δε διαθέτει Πνευμονολογική Κλινική. Αποτέλεσμα είναι οι πνευμονοπαθείς ασθενείς να ταλαιπωρούνται αφού όταν χρειαστεί να νοσηλευτούν στο νοσοκομείο, εισάγονται σε άλλες κλινικές ή παραπέμπονται για νοσηλεία στα νοσοκομεία Λευκωσίας και Πάφου”, προσθέτει.

Θεωρείται αδιανόητο, αναφέρει το Σωματείο, στη σημερινή εποχή με το υψηλό επίπεδο παρεχόμενων ιατρικών υπηρεσιών που διαθέτει η Κύπρος, η δεύτερη σε πληθυσμό πόλη της Κύπρου, να μην διαθέτει Πνευμονολογική Κλινική.

“Καθημερινά γινόμαστε μάρτυρες περιστατικών και παραπόνων από ασθενείς και συγγενείς τους οι οποίοι ταλαιπωρούνται όταν χρειαστεί να νοσηλευτούν λόγω αναπνευστικής νόσου ή χρειάζεται να διερευνηθούν για το σύνδρομο υπνικής άπνοιας που απαιτεί νοσηλεία”, προσθέτει.

Σημειώνει πως σύμφωνα με πληροφορίες, ο εξοπλισμός για τη διάγνωση του Υπνοαπνοϊκού Συνδρόμου έχει αγοραστεί και παραμένει ανενεργός εδώ και πολύ καιρό. “Κάνουμε έκκληση προς όλους τους αρμόδιους φορείς, όπως δείξουν τον απαιτούμενο ανθρωπισμό και στηρίξουν αυτή την ιδιαίτερα ευάλωτη ομάδα των πνευμονοπαθών ασθενών, κάνοντας όλες τις απαραίτητες ενέργειες ώστε να ξεκινήσει άμεσα τη λειτουργία της η Πνευμονολογική Κλινική στο Γενικό Νοσοκομείο Λεμεσού και να υλοποιηθεί η υπουργική απόφαση”, προσθέτει.

Το Σωματείο αναφέρει, τέλος, ότι θα συνεχίσει τον αγώνα ώστε να πεισθούν όλοι οι αρμόδιοι για την αναγκαιότητα λειτουργίας της συγκεκριμένης κλινικής που οι πνευμονοπαθείς της Λεμεσού έχουν τόσο ανάγκη.

Διαβάστε Επίσης