Δευτέρα, 23 Σεπτεμβρίου, 2024
ΑρχικήΤΟΠΙΚΑΑΛΛΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ“Έψαχναν αποδιοπομπαίο τράγο από το ΑΚΕΛ”

“Έψαχναν αποδιοπομπαίο τράγο από το ΑΚΕΛ”

-

width=”500″/>

Ένα προς ένα κατέρριψε τους ισχυρισμούς του Νίκου Λίλλη σχετικά με τις συναντήσεις και επαφές του με το στέλεχος του ΑΚΕΛ Βενιζέλο Ζανέττο, ο συνήγορος υπεράσπισης του Β. Ζανέττου Ηλίας Στεφάνου. Αντεξετάζοντας τον Λίλλη, ο κ. Στεφάνου ανέδειξε σωρεία αντιφάσεων στα λεγόμενα του Λίλλη σχετικά με τις επαφές του με τον Β. Ζανέττο ενώ κατόρθωσε επίσης να εκμαιεύσει σημαντικές παραδοχές από τον Λίλλη σχετικά με το τι πραγματικά συνέβη.

Να θυμίσουμε ότι ο Λίλλης, υποστηρίζει ότι είχε τρεις φορές επαφή με τον Βενιζέλο Ζανέττο και ισχυρίζεται ότι δεχόταν πιέσεις για να εξοφλήσει τα χρέη της Αλκής μαζί με εκβιασμούς ότι αν δεν το έπραττε, δεν θα προχωρούσε η επένδυση στο AeroCenter. Μάλιστα, ο Λίλλης ισχυρίζεται ότι σε μια από τις συναντήσεις, στο γραφείο του Β. Ζανέττου στη Λευκωσία, ήταν παρόντα δύο μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της CYTA. Επί του σημείου αυτού, ο συνήγορος υπεράσπισης, υπέβαλε στον Λίλλη ότι ψεύδεται καθώς κατέχει στοιχεία ότι δεν ήταν παρόντα άλλα πρόσωπα στη συνάντηση!

Σε ό,τι αφορά στη δεύτερη συνάντηση η οποία έγινε στα γραφεία της Επαρχιακής Επιτροπής του ΑΚΕΛ Λάρνακας, ο Ηλίας Στεφάνου υπέβαλε στον Λίλλη ότι η συνάντηση με τον Βενιζέλο Ζανέττο έγινε εντελώς τυχαία. Όπως είπε ο δικηγόρος, ο Λίλλης βρισκόταν εκεί για προγραμματισμένη συνάντηση με την επαρχιακή γραμματέα του ΑΚΕΛ Λάρνακας Χρυστάλλα Αντωνίου και την ιδιοκτήτρια του ταξιδιωτικού γραφείου EvgeniaTravel Ευγενία Μωϋσέως με αντικείμενο το χρέος του Λίλλη περίπου 100 χιλιάδων ευρώ προς το ταξιδιωτικό γραφείο σχετικά με τα ταξίδια της Αλκής στο εξωτερικό. Κατά τη διάρκεια της παρουσίας εκεί, όπως ανέφερε ο συνήγορος υπεράσπισης, εμφανίστηκε τυχαία ο Βενιζέλος Ζανέττος ο οποίος είπε επί λέξει στον Λίλλη: “Ρε Λίλλη, δεν στάθηκες στο λόγο σου”.

Στη συνάντηση εκείνη, ο Λίλλης ισχυρίζεται ότι σχεδόν ήρθε στα χέρια με τον Βενιζέλο Ζανέττο, ωστόσο, ο δικηγόρος Ηλ. Στεφάνου υπέβαλε στον μάρτυρα ότι ο Β. Ζανέττος, του είπε ότι δεν είχε σταθεί στο λόγο του αναφερόμενος στο χρέος προς το ταξιωτικό γραφείο. “Ανταλλάξατε βρισιές;” ρώτησε ο δικηγόρος, με τον Λίλλη ν’ απαντά αρνητικά. “Πιαστήκατε στα χέρια;” ήταν η επόμενη ερώτηση η απάντηση στην οποία από τον μάρτυρα ήταν: “Όχι για όνομα του Θεού. Εγώ ποτέ μου δεν είπα τέτοιο πράγμα. Ανταλλάξαμε κουβέντες σε έντονο ύφος και σηκώθηκα και έφυγα”.

Συνεχίζοντας την αντεξέταση, ο Ηλίας Στεφάνου, υπέβαλε στο Λίλλη ότι ουδέποτε βρισκόταν υπό πίεση από τον Βενιζέλο Ζανέττο για τα χρέη της Αλκής. “Σου υποβάλλω ότι όλες τις φορές που ο Βενιζέλος Ζανέττος είχε επαφές μαζί σου, καλοπροαίρετα προσπαθούσε να σε προτρέψει να υλοποιήσεις εκείνα που έχεις παραδεχθεί ότι υποσχόσουν σε σχέση με τα χρέη της Αλκής”, ήταν η θέση του συνηγόρου υπεράσπισης. Ο Λίλλης, στο σημείο αυτό, παραδέχθηκε ότι ο Βενιζέλος Ζανέττος, ουδέποτε ζήτησε κάτι για τον εαυτό του πλέκοντας μάλιστα το εγκώμιο του κατηγορούμενου: “Εγώ τον Βενιζέλο τον θεωρώ τίμιο και αξιοπρεπή άνθρωπο. Ουδέποτε μού ζήτησε κάτι για τον εαυτό του” είπε συγκεκριμένα ενώ για τους ισχυρισμούς ότι δεχόταν πίεση, υποστήριξε ότι έτσι εξέλαβε τη στάση του Β. Ζανέττου προς το πρόσωπό του!

Καταλήγοντας, ο συνήγορος υπεράσπισης, υπέβαλε στον μάρτυρα κατηγορίας ότι ο Βενιζέλος Ζανέττος, αδίκως βρίσκεται στο εδώλιο του κατηγορούμενου. “Ο Βενιζέλος είναι ο αποδιοπομπαίος τράγος επειδή έπρεπε να συλληφθεί κάποιος από το ΑΚΕΛ” είπε χαρακτηριστικά.

Στη δικάσιμο, ολοκληρώθηκε η διαδικασία αντεξέτασης του Νίκου Λίλλη από τους πέντε συνηγόρους υπεράσπισης με την αντεξέταση από το δικηγόρο του Αντώνη Ιωακείμ, Κυριάκο Μούσκο. Ο κ. Μούσκος ανέδειξε επίσης αντιφάσεις στους ισχυρισμούς του Λίλλη. Ο μάρτυρας ισχυρίζεται ότι ο Αντώνης Ιωακείμ ήταν ο συνδετικός κρίκος μεταξύ του ιδίου και του ΑΚΕΛ, ωστόσο, ο συνήγορος υπεράσπισης διερωτήθηκε γιατί ο Λίλλης χρειαζόταν συνδετικό κρίκο με το ΑΚΕΛ αφού ο ίδιος, παραδέχεται στις καταθέσεις του ότι είχε γνωριμίες με ανώτατα στελέχη του ΑΚΕΛ, άρα είχε απευθείας πρόσβαση στο κόμμα. Ο Λίλλης, απαντώντας σε σχετική ερώτηση, παραδέχθηκε επίσης ότι ουδέποτε υπέστη εκβιασμό από τον Αντώνη Ιωακείμ σχετικά με τα χρέη της Αλκής λέγοντας μάλιστα ότι κάτι τέτοιο θα ήταν παράλογο αφού ο Ιωακείμ ήταν συνέταιρος του στην επένδυση στο AeroCenter.

Η δίκη συνεχίζεται στις 30 Απριλίου με άλλο μάρτυρα κατηγορίας.

Διαβάστε Επίσης