Δευτέρα, 23 Σεπτεμβρίου, 2024
ΑρχικήΤΟΠΙΚΑΑΛΛΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑΑΚΕΛ: Πανικόβλητος ο ΠΟΛΙΤΗΣ καταφεύγει στο τελευταίο καταφύγιο του ψεύδους, την χυδαιότητα

ΑΚΕΛ: Πανικόβλητος ο ΠΟΛΙΤΗΣ καταφεύγει στο τελευταίο καταφύγιο του ψεύδους, την χυδαιότητα

-

10 Μάιος 2014

ΑΠΑΝΤΗΣΗ – ΚΟΛΑΦΟΣ ΣΕ ΝΕΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΠΟΥ ΒΡΙΘΕΙ

ΑΝΑΛΗΘΕΙΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΣΤΗΜΕΝΗ ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΗΣ FOCUS

Ήταν αναμενόμενο ότι η εφημερίδα Πολίτης θα αντιδρούσε με πανικό στη χθεσινή ανακοίνωση του ΑΚΕΛ για κατάθεση αγωγή λιβέλου σε βάρος της εφημερίδας αναφορικά με τα όσα γράφτηκαν για την υπόθεση FOCUS.

Δεν ήταν όμως καθόλου αναμενόμενο ότι ο Πολίτης θα έπεφτε τόσο χαμηλά. Ότι θα έφτανε να χρησιμοποιεί εκφράσεις του τύπου «οι αγωγές λιβέλου είναι το τελευταίο καταφύγιο κάθε…». Τελικά το τελευταίο καταφύγιο του ψεύδους αποδεικνύεται να είναι η χυδαιότητα. Δεν είμαστε ευτυχείς που αναγκαζόμαστε να προσφύγουμε στη δικαιοσύνη, αλλά η εφημερίδα «Πολίτης» δε μας άφησε άλλη επιλογή. Δείξαμε πoλλή υπομονή, η οποία μάλλον εκλήφθηκε ως αδυναμία.

Σε ό, τι αφορά το σημερινό του δημοσίευμα απαντούμε:

1. Ο «Πολίτης» και ο κ. Παρούτης ισχυρίζονται πως το ΑΚΕΛ προχώρησε στην καταχώρηση αγωγής επειδή «γνωρίζει πολύ καλά πως δεν υπάρχει πιθανότητα να εκδικαστεί η αγωγή πριν τις Ευρωεκλογές».

Το αντίθετο συμβαίνει. Ο «Πολίτης» έστησε αυτή την ιστορία γνωρίζοντας πως πιθανή αγωγή, δεν πρόκειται να εκδικαστεί πριν από τις Ευρωεκλογές.

2. Η εφημερίδα προβάλει το εξής «εύλογο ερώτημα»: «το ΑΚΕΛ έχει αποδεδειγμένα υποστεί συρρίκνωση της τάξης του 8% σε σχέση με τις Προεδρικές του 2013..ποιους ενήγαγε γι΄αυτή την κάμψη διεκδικώντας οικονομικές αποζημιώσεις εκατομμυρίων»;

Τι θέλει να μας πει ο «Πολίτης»; Ότι ορισμένα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης είχαν «κρυφό διαγωνισμό ποιος θα πλήξει περισσότερο το κύρος του ΑΚΕΛ» και νιώθει ότι δεν αναγνωρίστηκαν εξίσου άλλες προσπάθειες;

3. Ο «Πολίτης» επέμεινε και σήμερα ότι είχε ενώπιον του «γραπτά ντοκουμέντα» και «πληροφόρηση» από την ομάδα των αστυνομικών ανακριτών και τη Νομική Υπηρεσία» για το θέμα της FOCUS.

Προς τι λοιπόν ο πανικός και τα υβριστικά δημοσιεύματα; Έπρεπε ο «Πολίτης» να χαίρεται που θα έχει την ευκαιρία να αποδείξει τους ισχυρισμούς του στο δικαστήριο.

Τελευταίο, αλλά όχι έσχατο:

4. Ναι, η επιρροή του ΑΚΕΛ μέσα στην κοινωνία είναι τα στελέχη, τα μέλη και ο κόσμος του που κλονίστηκε από τα ψευδή δημοσιεύματα του «Πολίτη». Για να υπάρχει το ΑΚΕΛ στηρίζεται στον κόσμο της Αριστεράς. Όπως, λογικά, και ο «Πολίτης» για να υπάρχει, στηρίζεται από τους αναγνώστες του. Εκτός αν δεν ανησυχεί πως θα τους χάσει επειδή επιδίδεται σε ψευδή και υβριστικά δημοσιεύματα. Εκτός αν έχει άλλες, πιο γερές πλάτες, από το αναγνωστικό κοινό.

Διαβάστε Επίσης