Τρίτη, 24 Σεπτεμβρίου, 2024
ΑρχικήΤΟΠΙΚΑΑΛΛΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑΠροσοχή! Μην φάτε αυτή την πέστροφα είναι ακατάλληλη

Προσοχή! Μην φάτε αυτή την πέστροφα είναι ακατάλληλη

-

Ακατάλληλη καπνιστή σολομοπέστροφα κομματάκια εντοπίστηκε στην αγορά.

Σύμφωνα με ανακοίνωση των Υγειονομικών Υπηρεσιών του Υπουργείου Υγείας στα πλαίσια της διεξαγωγής των επισήμων ελέγχων στην αγορά, προέβηκαν σε δειγματοληψία του τροφίμου ΚΑΠΝΙΣΤΗ ΣΟΛΟΜΟΠΕΣΤΡΟΦΑ ΚΟΜΜΑΤΑΚΙΑ, στο οποίο μετά από εργαστηριακές εξετάσεις στα διαπιστευμένα εργαστήρια του Γενικού Χημείου του Κράτους προσδιορίστηκε Listeria monocytogenes σε συγκέντρωση που υπερβαίνει τα μέγιστα επιτρεπτά επίπεδα που ορίζονται από την εθνική και κοινοτική νομοθεσία.

Η Listeria monocytogenes είναι ένα δυνητικά αναερόβιο και ψυχρόφιλο (αναπτύσσεται σε συνθήκες ψύξης) βακτήριο, το οποίο έχει τη δυνατότητα να προκαλέσει μεταξύ άλλων προβλημάτων στη δημόσια υγεία και τροφικές δηλητηριάσεις.

Εχει βάρος 100g με εμπορική επωνυμία : «5 OCEANS», χώρα προέλευσης την Κύπρο και με ανάλωση μέχρι

29/05/2014.

Οπως αναφέρεται, οι Υγειονομικές Υπηρεσίες του Υπουργείου Υγείας έχουν ήδη ενημερώσει σχετικά την εταιρεία που διακινεί το τρόφιμο, με οδηγίες για άμεση ανάκληση/απόσυρσή του από την αγορά. Επειδή όμως είναι δυνατό κάποια ποσότητα του συγκεκριμένου προϊόντος να βρίσκεται ήδη στην κατοχή καταναλωτών, αυτοί προτρέπονται να μην το καταναλώσουν και να το επιστρέψουν στα σημεία από τα οποία το αγόρασαν.

Οι Υγειονομικές Υπηρεσίες συνεργάζονται με τις Κτηνιατρικές Υπηρεσίες, οι οποίες διεξάγουν ελέγχους στο υποστατικό παρασκευής του εμπλεκόμενου προϊόντος.

Διαβάστε Επίσης