Τρίτη, 24 Σεπτεμβρίου, 2024
ΑρχικήΤΟΠΙΚΑΑΛΛΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑΟι διαπραγματεύσεις θα συνεχιστούν για ομοσπονδιακή λύση, λέει ο Ναμί

Οι διαπραγματεύσεις θα συνεχιστούν για ομοσπονδιακή λύση, λέει ο Ναμί

-

2014

Οι διαπραγματεύσεις θα συνεχιστούν με στόχο την εξεύρεση ομοσπονδιακής λύσης, δήλωσε ο λεγόμενος υπουργός εξωτερικών των κατεχομένων Οζντίλ Ναμί.

Όπως μεταδίδεται από τα κατεχόμενα, ο κ. Ναμί απαντούσε στο “βουλευτή” του Κόμματος Εθνικής Ενότητας (UBP) Ζορλού Τορέ, ο οποίος μιλώντας στη λεγόμενη βουλή εκτίμησε ότι οι Τ/κ που ζουν σε χωριά που πιθανόν να παραχωρηθούν σε Ε/κ σε περίπτωση λύσης θα ψηφίσουν `όχι` σε ενδεχόμενο δημοψήφισμα.

Είπε ότι οι διαπραγματεύσεις συνεχίζονται εδώ και πολύ καιρό, ότι οι άνθρωποι έχουν συνηθίσει να ζουν με τα σημερινά δεδομένα και ότι οι Τ/κ ζουν στο ψευδοκράτος με ασφάλεια.

Ανέφερε επίσης ότι είναι σημαντικό οι διαπραγματευτές να είναι προσεχτικοί στις διαπραγματεύσεις και να μην προκαλέσουν τη μετανάστευση ανθρώπων.

Ο κ. Ναμί απάντησε στον κ. Τορέ ότι πραγματοποιούνται επισκέψεις στα χωριά στα οποία αναφέρθηκε και επεξηγείται στον κόσμο ότι θα υπάρξει διαπραγμάτευση για το χάρτη και ότι θα γίνει διευθέτηση για το εδαφικό.

Είπε ακόμη ότι η ισχύς της Τουρκίας για να επιτευχθεί μια συμφωνία θα έπρεπε να είναι καλά γνωστή και πρόσθεσε ότι οι διαπραγματεύσεις συνεχίζονται μαθαίνοντας από το παρελθόν και λαμβάνοντας διαβεβαιώσεις για την ασφάλεια.

Στόχος, ανέφερε, είναι να τερματιστεί το κυπριακό πρόβλημα με μια δίκαιη λύση.

Υποστήριξε ότι υπάρχουν κάποιες δυσκολίες λόγω της ε/κ πλευράς, ισχυριζόμενος ότι η τ/κ πλευρά υποβάλλει εποικοδομητικές προτάσεις στις διαπραγματεύσεις και ότι η ε/κ προσέρχεται στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων με ακραίες απαιτήσεις. Συμπλήρωσε όμως ότι αυτό δεν σημαίνει το τέλος των διαπραγματεύσεων.

Ανέφερε επίσης ότι ο κ. Έρογλου και η ομάδα του εργάζονται με αφοσίωση για τις διαπραγματεύσεις.

Ο κ. Ναμί είπε ότι η τ/κ πλευρά διατηρεί τις συγκλίσεις του παρελθόντος και επιθυμεί ο χάρτης του εδαφικού να συζητηθεί στο τέλος των διαπραγματεύσεων.

Πρόσθεσε ότι η Τουρκία διατηρεί τις ίδιες θέσεις με τον κ. Έρογλου και τη λεγόμενη κυβέρνηση όσον αφορά στο Κυπριακό.

Οι διαπραγματεύσεις, είπε, θα συνεχιστούν για να εξευρεθεί μια ομοσπονδιακή λύση.

Διαβάστε Επίσης