Τρίτη, 24 Σεπτεμβρίου, 2024
ΑρχικήΤΟΠΙΚΑΑΛΛΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑAKEΛ: To ινστιτούτο Νευρολογίας και Γενετικής πρέπει να στηριχθεί από την κυπριακή...

AKEΛ: To ινστιτούτο Νευρολογίας και Γενετικής πρέπει να στηριχθεί από την κυπριακή Πολιτεία

-

Δευτέρα, 16 Ιούνιος 2014

Το Ινστιτούτο Νευρολογίας και Γενετικής Κύπρου επιτελεί ένα σημαντικό έργο και αξίζει να στηριχθεί από την κυπριακή Πολιτεία, δήλωσε ο Γενικός Γραμματέας του ΑΚΕΛ Άντρος Κυπριανού κατά τη διάρκεια επίσκεψης του στο Ινστιτούτο σήμερα, επικεφαλής αντιπροσωπείας του κόμματος.

“Δεν είναι η πρώτη επίσκεψη, είναι μια επίσκεψη που ακολούθησε προηγούμενες άλλες και μας ενδιαφέρει συνεχώς να ενημερωνόμαστε για τις δραστηριότητες του Ινστιτούτου. Κάθε φορά που ερχόμαστε εδώ εντυπωσιαζόμαστε πραγματικά για το έργο που επιτελείται. Θεωρώ ότι στον τομέα της έρευνας είναι ένα πρωτοπόρο Ίδρυμα, το οποίο τιμά την Κύπρο καθώς επίσης και στις άλλες δραστηριότητες που αναπτύσσει που είναι η Μοριακή Σχολή αλλά και η φροντίδα που παρέχουν σε ασθενείς με γενετικές και άλλες ενδεχομένως παθήσεις”, είπε ο κ. Κυπριανού.

Νομίζω, συνέχισε, ότι είναι ένα Ινστιτούτο το οποίο αξίζει να στηριχθεί από την κυπριακή Πολιτεία και την κοινωνία και ακριβώς θα δούμε πώς εντός και εκτός Βουλής μπορούμε να τους στηρίξουμε για να επιτελούν ακόμη πιο αποτελεσματικά το δύσκολο έργο το οποίο έχουν να επιτελέσουν.

Ερωτηθείς αν το ΙΝΓΚ αντιμετωπίζει οικονομικά προβλήματα, ο κ. Κυπριανού ανέφερε ότι τα λεφτά είναι πάντα χρήσιμα για να μπορέσουν να αναπτύσσουν ακόμη πιο καλύτερα το ερευνητικό αλλά και το άλλο πρόγραμμα το οποίο αναπτύσσουν κι είναι ένας τομέας στον οποίον πρέπει να στραφούμε ως Πολιτεία με ιδιαίτερη προσοχή.

Από πλευράς του ο Αναπληρωτής Γενικός Εκτελεστικός Ιατρικός Διευθυντής του Ινστιτούτου Νευρολογίας και Γενετικής Λεωνίδας Φυλακτού ευχαρίστησε τον κ. Κυπριανού και την αντιπροσωπεία που τον συνόδευε για την επίσκεψη τους.

Όπως ανέφερε, έγινε ενημέρωση για τις δραστηριότητες του Ινστιτούτου, τις εξειδικευμένες ιατρικές υπηρεσίες, τα ερευνητικά προγράμματα και τις ακαδημαϊκές δραστηριότητες της Σχολής Μοριακής Ιατρικής Κύπρου.

Είναι πολύ σημαντικό για εμάς, σημείωσε, να επικοινωνούμε το έργο μας προς τα έξω μια και έχει να κάμει με την αναβάθμιση της ζωής των ασθενών.

“Διανύουμε την Εβδομάδα του TELETHON αρχίζοντας από σήμερα. Γνωρίζοντας την μεγαλοψυχία και φιλανθρωπία των Κυπρίων είμαστε σίγουροι ότι θα συνεισφέρουν όσο μπορούν προς τους σκοπούς της εκδήλωσης που είναι η ενίσχυση των μυοπαθών μέσω του Συνδέσμου Μυοπαθών Κύπρου, τα ερευνητικά προγράμματα του ΙΝΓΚ και την ευαισθητοποίηση του κοινού για τις δραστηριότητες του Ινστιτούτου”, κατέληξε.

Διαβάστε Επίσης