Τρίτη, 24 Σεπτεμβρίου, 2024
ΑρχικήΤΟΠΙΚΑΑΛΛΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑΦόρο σε Τ/κ που χρησιμοποιούν παράνομα ε/κ περιουσίες επιβάλλει το κατοχικό καθεστώς

Φόρο σε Τ/κ που χρησιμοποιούν παράνομα ε/κ περιουσίες επιβάλλει το κατοχικό καθεστώς

-

18 Ιούνιος 2014

Η τουρκοκυπριακή εφημερίδα «Αφρίκα» (Αφρική), στο σημερινό της πρωτοσέλιδο με τίτλο “Φόρος σε όσους χρησιμοποιούν ε/κ περιουσία”, αναφέρει ότι, αφού δεν υπάρχουν λεφτά στη λεγόμενη επιτροπή ακίνητης περιουσίας στα κατεχόμενα για όσους Ε/κ έχουν αιτηθεί για αποζημίωση, οι “αρχές” αποφάσισαν όπως φορολογήσουν όλους όσοι παράνομα χρησιμοποιούν ε/κ περιουσίες ώστε να υπάρχει εισροή ρευστού στο ταμείο της “επιτροπής”.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η τουρκική κυβέρνηση δεν μπορεί πλέον να στηρίζει οικονομικά την “επιτροπή” για να αποζημιώνει Ε/κ που έχουν αποταθεί κοντά της για τις περιουσίες τους στα κατεχόμενα, με αποτέλεσμα οι “αρχές” να ετοιμάζουν πρόταση για φορολόγηση μέχρι και 25% των περιουσιών που ανήκουν σε Ε/κ αλλά χρησιμοποιούνται παράνομα από Τ/κ ή έποικους μετά το 1974.

Γράφει ακόμα ότι θα δημιουργηθεί “ειδικό ταμείο” από το οποίο θα δανείζονται, αν το επιθυμούν, όσοι θα πρέπει να καταβάλουν το συγκεκριμένο φόρο. Στο ταμείο θα συνεισφέρουν τα μέλη της λεγόμενης ένωσης τραπεζών.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, η συνολική έκταση της περιουσίας στα κατεχόμενα που ανήκει σε Ε/κ ανέρχεται στα 1.35 εκατομμύρια τετραγωνικά εκτάρια ενώ η συνολική περιουσία που ανήκει σε Τ/κ και βρίσκεται στις ελεύθερες περιοχές είναι 450 χιλιάδες εκτάρια.

Διαβάστε Επίσης