Τρίτη, 24 Σεπτεμβρίου, 2024
ΑρχικήΤΟΠΙΚΑΑΛΛΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑΕνενήντα ζευγάρια παντρεύτηκαν ταυτόχρονα στη Λάρνακα

Ενενήντα ζευγάρια παντρεύτηκαν ταυτόχρονα στη Λάρνακα

-

width=”476″/>

Ενενήντα συνολικά πολιτικοί γάμοι πραγματοποιήθηκαν το απόγευμα εντός του Μεσαιωνικού Κάστρου της Λάρνακας. Η τελετή πραγματοποιήθηκε από το Δήμο Λάρνακας σε συνεργασία με την Εταιρεία Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Λάρνακας και τον Οργανωτή Ταξιδίων Natan Uretsky που εδρεύει στο Ισραήλ.

Το μεγαλύτερο σε ηλικία ζευγάρι ήταν 88 χρόνων ο γαμπρός και 55 χρόνων η νύφη, ενώ το μικρότερο ήταν ο γαμπρός 23 χρόνων και 19 ετών η νύφη.

Όπως δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο αντιδήμαρχος Λάρνακας Πέτρος Χριστοδούλου, ο οποίος πραγματοποίησε την τελετή των γάμων «φέτος είναι η τέταρτη συνεχής χρονιά κατά την οποία επιλέγεται η Λάρνακα ως ο προορισμός για την πραγματοποίηση αυτής της σημαντικής διοργάνωσης. Φέτος η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε εντός του Μεσαιωνικού Κάστρου της Λάρνακας, κάτι που θα βοηθήσει στην προβολή του σημαντικού αυτού μνημείου της πόλης, προωθώντας τη Λάρνακα ως ένα παραθαλάσσιο προορισμό με αξιόλογα μνημεία και πλούσια ιστορία».

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ο κ. Χριστοδούλου είπε ότι «οι μελλόνυμφοι ως επί το πλείστον είναι Ισραηλινοί και Ρώσοι και κατέφθασαν με πλοίο στο λιμάνι της Λάρνακας από τη Χάιφα, όπου τους υποδέχθηκαν με παραδοσιακό τρόπο κορίτσια, τα οποία παρέδωσαν στις νύφες τις γαμήλιες ανθοδέσμες τους. Στη συνέχεια ζευγάρια και καλεσμένοι μεταφέρθηκαν με λεωφορεία και με τη συνοδεία της Αστυνομίας στο Μεσαιωνικό Κάστρο όπου και πραγματοποιήθηκε η τελετή». Μετά το τέλος της τελετής δόθηκαν στους νεόνυμφους κεραστικά και αναμνηστικό δώρο γάμου.

Ανέφερε ακόμα ότι «ο Δήμος Λάρνακας και η Εταιρεία Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Λάρνακας προέβησαν σε όλες τις αναγκαίες ενέργειες για την άρτια διοργάνωση της εκδήλωσης και για μεγιστοποίηση της προβολής της Λάρνακας, με τους νεόνυμφους και τους συγγενείς τους να φεύγουν πλήρως ικανοποιημένοι».

Ο αντιδήμαρχος Λάρνακας σημείωσε επίσης πως «κάθε χρόνο η διοργάνωση των μαζικών πολιτικών γάμων τυγχάνει τεράστιας προβολής στο Ισραήλ, ενώ διαδικτυακά προβάλλεται και σε ηλεκτρονικά μέσα πληροφόρησης παγκόσμιας εμβέλειας».

Διαβάστε Επίσης