Τρίτη, 24 Σεπτεμβρίου, 2024
ΑρχικήΤΟΠΙΚΑΑΛΛΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑΒρετανοί βουλευτές επιβεβαιώνουν τους στενούς δεσμούς με την παροικία

Βρετανοί βουλευτές επιβεβαιώνουν τους στενούς δεσμούς με την παροικία

-

Συνάντηση με αξιωματούχους και γνωστά μέλη της ελληνοκυπριακής παροικίας του βορείου Λονδίνου είχαν τοπικοί Βρετανοί βουλευτές μετά από τα αποτελέσματα των ευρωπαϊκών και δημοτικών εκλογών στο Ηνωμένο Βασίλειο, που επιφύλασσε την απώλεια της έδρας της Μαρίνας Γιαννακουδάκη στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και την απώλεια δημοτικών εδρών για μια σειρά υποψηφίων συμβούλων κυπριακής καταγωγής.

Η συνάντηση σε αίθουσα της Βουλής των Κοινοτήτων έδωσε την ευκαιρία στους βουλευτές του Συντηρητικού κόμματος Τερέζα Βίλιερς (περιφέρεια Τσίπινγκ Μπάρνετ), Μάθιου Όφορντ (Χέντον) και Νικ ντε Μπουά (Βόρειο Ένφιλντ) να επαναβεβαιώσουν στις στενές σχέσεις τους με τους κυπριακής καταγωγής ψηφοφόρους τους και παράλληλα να συζητήσουν μαζί τους τρόπους μελλοντικής στήριξης φιλοκυπρίων Βρετανών βουλευτών.

Μετά τη συνάντηση, η κ. Βίλιερς δήλωσε ότι είναι πολύ θλιβερό το γεγονός πως σημαντικές φυσιογνωμίες της πολυπληθούς κυπριακής κοινότητας στο βόρειο Λονδίνο, όπως ο επί έτη δημοτικός σύμβουλος Ανδρέας Ταμπουρίδης και οι Πάρης Ευαγγέλου και Ιωάννα Ταμπουρίδη, έχασαν την έδρα τους στο δήμο του Μπάρνετ.

«Η σημερινή συνάντηση σηματοδοτεί την αρχή της αντεπίθεσης. Είμαι αποφασισμένη να ξαναχτίσω τη στήριξη προς τους Συντηρητικούς που χάθηκε στα δημοτικά διαμερίσματα της περιφέρειάς μου. Χαιρετίζω τη στήριξη και τη δέσμευση βοήθειας που μου δόθηκε στη σημερινή συνάντηση από ηγετικές φυσιογνωμίες της βρετανοκυπριακής κοινότητας», είπε η βουλευτής του Συντηρητικού κόμματος και Υπουργός στην κυβέρνηση Κάμερον.

Η κυπριακή αντιπροσωπεία περιελάμβανε τον Πρόεδρο της ΠΟΜΑΚ Ανδρέα Παπαευριπίδη και τον Πρόεδρο των Ελληνορθόδοξων Κοινοτήτων Μεγάλης Βρετανίας Μάριο Μιναΐδη, καθώς επίσης γνωστά μέλη της παροικίας όπως οι Αντώνης Σαββίδης, Ανδρέας Νικολαΐδης, Μαρία Ζαβρού, Σπύρος Νεοφύτου, Έιμυ Γεννίτσαρου, Γιαννάκης Κούβαρος, Σάββας Αγαθαγγέλου, Αλέξης Γεωργίου, Δώρος Παρτασίδης και Ανδρέας Ταμπουρίδης.

Σε μια ξεχωριστή εξέλιξη, η άριστη σχέση συνεργασίας μεταξύ της βρετανικής κυβέρνησης και της Κύπρου επισημάνθηκαν για μία ακόμη φορά σε ομιλία του Προέδρου Νίκου Αναστασιάδη στη δεξίωση που παρέθεσε η βρετανική Υπάτη Αρμοστεία στη Λευκωσία για τον εορτασμό των γενεθλίων της Βασίλισσας Ελισάβετ. Στην ομιλία του ο ΠτΔ χαιρέτισε τους δεσμούς με το Ηνωμένο Βασίλειο, οι οποίοι χρονολογούνται από τον 12ο αιώνα και ευχαρίστησε δημόσια τον πρωθυπουργό Ντέιβιντ Κάμερον για την υποστήριξή του κατά τη διάρκεια της τραπεζικής κρίσης. Απέτισε φόρο τιμής στην Αυτή Μεγαλειότητα τη Βασίλισσα και στη ηγεσία της στην Κοινοπολιτεία και σε όλο τον κόσμο.

Σχολιάζοντας την ομιλία του Προέδρου Αναστασιάδη, η κ. Βίλιερς είπε: «Χαιρετίζω θερμά την ισχύ των δεσμών φιλίας μεταξύ Κύπρου και της βρετανικής κυβέρνησης υπό το κόμμα των Συντηρητικών. Αυτή η τελευταία δήλωση του Προέδρου Αναστασιάδη επιβεβαιώνει την άριστη συνεργασία μεταξύ των δύο κυβερνήσεων, ιδιαίτερα κατά τη διάρκεια της τραπεζικής κρίσης στην Κύπρο”.

Αυτή η ομιλία, σημείωσε, “ακολουθεί την ιδιαίτερα επιτυχημένη επίσκεψη που πραγματοποίησε ο Πρόεδρος στο Λονδίνο στις αρχές του έτους κατά την οποία επιτεύχθηκε συμφωνία επί ενός σημαντικού ανακοινωθέντος για την επίλυση ορισμένων μακροχρόνιων προβλημάτων, όπως για παράδειγμα σχετικά με την ανάπτυξη ακινήτων στις βρετανικές βάσεις».

Η Τερέζα Βίλιερς δεσμεύθηκε επίσης ότι η ίδια και οι συνάδελφοί της βουλευτές των Συντηρητικών στο βόρειο Λονδίνο θα συνεχίζουν να αγωνίζονται «σκληρά» για δικαιοσύνη στην Κύπρο.

Διαβάστε Επίσης