Τρίτη, 24 Σεπτεμβρίου, 2024
ΑρχικήΤΟΠΙΚΑΑΛΛΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑΕπιβεβαιώνει άνευ σχολίων ή λεπτομερειών η Ryanair το περιστατικό στην πτήση προς...

Επιβεβαιώνει άνευ σχολίων ή λεπτομερειών η Ryanair το περιστατικό στην πτήση προς Πάφο

-

Τρίτη, 24 Ιούνιος 2014

Με μία λακωνική γραπτή δήλωση 60 λέξεων που εστάλη από το Δουβλίνο, η χαμηλού κόστους αεροπορική εταιρεία Ryanair, επιβεβαιώνει ότι η εκτροπή της πτήσης από τη Θεσσαλονίκη προς την Πάφο με 169 επιβάτες το βράδυ της Δευτέρας, πραγματοποιήθηκε αναγκαστικά στο διεθνή αερολιμένα των Αθηνών «λόγω αναστάτωσης, που προκλήθηκε από επιβάτη κατά τη διάρκεια της πτήσης».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της εταιρείας, που εκδόθηκε περίπου 16 ώρες μετά το συμβάν, με την άφιξη του αεροσκάφους στο Ελευθέριος Βενιζέλος, «η αστυνομία συνέλαβε και έθεσε υπό κράτηση το εν λόγω πρόσωπο».

Επιβάτες της πτήσης διηγήθηκαν σε οικείους και διάφορα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ότι ο συλληφθείς προσπάθησε να εισέλθει στην καμπίνα των πιλότων, «με επιθετική διάθεση, και κρατώντας κατσαβίδι». Στην παρατήρηση, μάλιστα, των αεροσυνοδών, ότι δεν μπορεί να εισέλθει και ότι πρέπει να επιστρέψει στη θέση του, αυτός φέρεται να αντέδρασε εξαγριωμένος, ισχυριζόμενος ότι είναι μηχανικός.

Το ΚΥΠΕ αποτάθηκε, μέσω ηλεκτρονικού μηνύματος (που είναι ο μόνος τρόπος με τον οποίο είναι δυνατή κάποια επικοινωνία με την Ryanair), στο Γραφείο Τύπου της εταιρείας, ζητώντας περισσότερα στοιχεία για το πρόσωπο που φέρεται να δημιούργησε το σοβαρό εν πτήσει επεισόδιο, εάν όντως έφερε επάνω του κατσαβίδι ή άλλο αιχμηρό αντικείμενο (οπότε προκύπτει ίσως και θέμα ασφαλείας), εάν σε οποιαδήποτε στιγμή της πτήσης τέθηκε σε κίνδυνο η ζωή των επιβατών, πώς ακινητοποιήθηκε ο φερόμενος ως δράστης, και ποιος/ποιοι τον κράτησαν μέσα στο αεροπλάνο ώσπου, όπως λέει η εταιρεία, τον συνέλαβαν οι αστυνομικοί στο έδαφος.

Όπως αναφέρει η Ryanair στη σύντομη, γραπτή ανακοίνωσή της γύρω στις 3 το μεσημέρι, μόλις τροχοδρόμησε το αεροσκάφος στο Ελευθέριος Βενιζέλος, «η αστυνομία απομάκρυνε (από το αεροπλάνο), και έθεσε υπό κράτηση αυτό το άτομο».

«Και εμείς», συνεχίζει η ανακοίνωση, «θα συνδράμουμε πλήρως την ελληνική αστυνομία στην άσκηση ποινικής δίωξης εναντίον αυτού του ατόμου».

Η εταιρεία δεν κάνει καμία αναφορά στον άνθρωπο που φέρεται να προκάλεσε το επεισόδιο, και δεν σχολιάζει πληροφορίες που τον θέλουν να εργαζόταν στην Ryanair ως μηχανικός.

Παράπονα εκφράστηκαν πάντως από τους επιβάτες της πτήσης, που μεταφέρθηκαν σε τρία διαφορετικά ξενοδοχεία σε περιοχή κοντά στο αεροδρόμιο, και δεν έβρισκαν κανένα υπεύθυνο της εταιρείας να τους πει πότε και πώς θα έφταναν στον τελικό τους προορισμό, στην Κύπρο.

Διαβάστε Επίσης