Τετάρτη, 25 Σεπτεμβρίου, 2024
ΑρχικήΤΟΠΙΚΑΑΛΛΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑH Top Kinisis εξυπηρέτησε 4.000 επιβάτες λόγω του κλεισίματος των ΚΑ

H Top Kinisis εξυπηρέτησε 4.000 επιβάτες λόγω του κλεισίματος των ΚΑ

-

12 Ιανουάριος 2015

Συνολικά 4.000 επιβάτες εξυπηρέτησε το ταξιδιωτικό γραφείο Top Kinisis Travel το κρίσιμο τριήμερο (Σάββατο Κυριακή και σήμερα), σε μια προσπάθεια κάλυψης του κενού που προέκυψε μετά το κλείσιμο των Κυπριακών Αερογραμμών το απόγευμα της Παρασκευής.

Συνολικά 4.000 επιβάτες εξυπηρέτησε το ταξιδιωτικό γραφείο Top Kinisis Travel το κρίσιμο τριήμερο (Σάββατο Κυριακή και σήμερα), σε μια προσπάθεια κάλυψης του κενού που προέκυψε μετά το κλείσιμο των Κυπριακών Αερογραμμών το απόγευμα της Παρασκευής.



Το γραφείο υπέγραψε σύμβαση με την Κυπριακή Δημοκρατία για διευθέτηση των επιβατών που είχαν στην κατοχή τους εισιτήρια των Κυπριακών Αερογραμμών.

«Το πρώτο τριήμερο, που ήταν το κρισιμότερο, αφού έφευγαν περίπου 4.000 επιβάτες, τα πήγαμε πολύ καλά αφού ταξίδεψαν όλοι οι επιβάτες, στη μεγάλη τους πλειονότητα ακριβώς την ίδια ώρα που ήταν προγραμματισμένη η αναχώρησή τους», ανέφερε σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ ο Εκτελεστικός Πρόεδρος του γραφείου, Άκης Κελεπέσιης.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τον κ. Κελεπέσιη, ναυλώθηκαν τρεις πτήσεις για τους κρίσιμους προορισμούς, τη Μόσχα, όπου μεταφέρθηκαν τουρίστες, το Άμστερνταμ απ` όπου υπάρχουν ανταποκρίσεις πτήσεων για ΗΠΑ και το Λονδίνο για μεταφορά φοιτητών.

Σε σχέση με τις πτήσεις για την Ελλάδα, ο κ. Κελεπέσιης ανέφερε πως οι επιβάτες τακτοποιήθηκαν με μικρές καθυστερήσεις σε σύγκριση με την κανονική ώρα αναχώρησής τους.

Παράλληλα, ο κ. Κελεπέσιης είπε πως η σύμβαση που το γραφείο έχει υπογράψει με την Κυβέρνηση ισχύει μέχρι τις 9 Φεβρουαρίου. διάστημα κατά το οποίο θα πρέπει να γίνουν διευθετήσεις για την εξυπηρέτηση άλλων 7.000 επιβατών.

Ωστόσο, ο Κελεπέσιης εκτιμά πως η εξυπηρέτηση των επιβατών αυτών θεωρείται πιο εύκολη και δεν θα χρειαστούν πρόσθετες ναυλωμένες πτήσεις, διότι οι αεροπορικές εταιρείες λόγω του χειμώνα διαθέτουν θέσεις για εξυπηρέτηση των επιβατών αυτών.

«Το κρίσιμο ήταν το τριήμερο αυτό, αφού αναχωρούσαν τουρίστες και φοιτητές», είπε.

Σημειώνοντας ότι υπάρχουν κρατήσεις με τις Κυπριακές Αερογραμμές μέχρι τις 30 Οκτωβρίου, ο κ. Κελεπέσιης είπε πως εντός της εβδομάδας η Κυβέρνηση θα ανακοινώσει τι προτίθεται να κάνει με τους υπόλοιπους επιβάτες.

«Υπάρχει περίπτωση να ανανεωθεί η σύμβαση (με το γραφείο) ή να επιστραφούν τα χρήματα των επιβατών που κράτησαν εισιτήρια», πρόσθεσε.

Πάντως, ο κ. Κελεπέσιης είπε πως το τριήμερο αυτό το γραφείο δέχθηκε μεγάλη πίεση για εξυπηρέτηση των επιβατών, με το τηλεφωνικό κέντρο να δέχεται 18.000 κλήσεις τόσο από την Κύπρο όσο και από ταξιδιωτικούς πράκτορες του εξωτερικού.

Σε ερώτηση αν το κενό στην προσφορά που προκύπτει από το κλείσιμο των ΚΑ θα οδηγήσει σε αύξηση των τιμών, ο κ. Κελεπέσιης είπε ότι δεν αναμένει αύξηση των τιμών «διότι βρισκόμαστε σε χειμερινή περίοδο, όπου δεν υπάρχει αυξημένη επιβατική κίνηση».

Επεσήμανε πως εν αναμονή των εξαγγελιών της Aegean για αύξηση των πτήσεων από και προς Κύπρο δεν αναμένεται να υπάρχει κενό στην προσφορά αεροπορικών εισιτηρίων.

«Όλα θα κριθούν μετά τον Μάιο – Ιούνιο», κατέληξε.

Διαβάστε Επίσης