Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου, 2024
ΑρχικήΤΟΠΙΚΑΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΑΣυνεχίζουν αποχή από υπερωριακή απασχόληση οι εργαζόμενοι στην ΑΛΚ

Συνεχίζουν αποχή από υπερωριακή απασχόληση οι εργαζόμενοι στην ΑΛΚ

-

Χωρίς εξυπηρέτηση θα μείνουν και αυτό το Σαββατοκύριακο τα εμπορικά πλοία στα κυπριακά λιμάνια, καθώς οι συντεχνίες των εργαζομένων της Αρχής Λιμένων, απέρριψαν σήμερα μεσολαβητική πρόταση για αναστολή της αποχής από κάθε υπερωριακή απασχόληση.

Όπως δήλωσε ο ΓΓ της Συντεχνίας Υπαλλήλων Αρχής Λιμένων Κύπρου (ΣΥΑΛΚ), Ανδρέας Γεωργίου, η σημερινή Γενική Συνέλευση των εργαζομένων στο λιμάνι Λεμεσού, δεν έκανε αποδεκτή την πρόταση που έφθασε από το ΔΣ της Αρχής Λιμένων για αναστολή της αποχής από την υπερωριακή εργασία, μέχρι την ερχόμενη Τρίτη, οπόταν προγραμματίστηκε συνάντηση με το ΓΔ του Υπουργείου Οικονομικών, για συζήτηση των αιτημάτων των εργαζομένων.

Ως εκ τούτου, συνέχισε, δεν θα υπάρξουν οποιεσδήποτε εξυπηρετήσεις πλοίων και αυτό το Σαββατοκύριακο, πέραν των κρουαζιερόπλοιων, των ξένων πολεμικών πλοίων ή πλοίων με ευπαθή προϊόντα.

Η απόφαση για αποχή των εργαζομένων της ΑΛΚ από την υπερωριακή εργασία, αποτελεί μέτρο αντίδρασης στην έγκριση του πρόσφατου προϋπολογισμού της Αρχής, όπου εφαρμόστηκαν μειώσεις στα επιδόματα βάρδιας και υπερωρίας. Οι εργαζόμενοι θεωρούν ότι οι μειώσεις αυτές δεν είναι δίκαιες, αφού μόνο στη δική τους περίπτωση υπάρχει υποχρεωτική εργασία το Σαββατοκύριακο, ώστε να εξυπηρετούνται τα πλοία 24 ώρες το 24ωρο.

Διαβάστε Επίσης