Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου, 2024
ΑρχικήΤΟΠΙΚΑΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΑΔεν ικανοποιεί τις συντεχνίες της Cyta το νέο κείμενο του Ν/Σ των...

Δεν ικανοποιεί τις συντεχνίες της Cyta το νέο κείμενο του Ν/Σ των αποκρατικοποιήσεων

-

Τρίτη, 25 Φεβρουάριος 2014

Πόρρω απέχει από τις προσδοκίες των συντεχνιών της Cyta το νέο κείμενο του νομοσχεδίου των αποκρατικοποιήσεων, το οποίο συζητείται σήμερα στην Κοινοβουλευτική Επιτροπή Οικονομικών.

Ο ΓΓ της ΕΠΟΕΤ (ΟΗΟ ΣΕΚ) Ανδρέας Ονησιφόρου δήλωσε στο ΚΥΠΕ ότι οι πέντε συντεχνίες της Cyta διαβίβασαν το νέο κείμενο στους νομικούς τους συμβούλους για περαιτέρω επεξεργασία, αναφέροντας ότι «κρίνεται ότι πόρρω απέχει από αυτό το οποίο αναμέναμε και αυτά τα μηνύματα θα στείλουμε και προς τον Υπουργό και προς την Επιτροπή Οικονομικών».

«Δεν μπορούμε να κατανοήσουμε πώς με αλλαγή κάποιων λέξεων, οι οποίες ουσιαστικά δεν αλλοιώνουν το αρχικό περιεχόμενο μπορούν να μας πείσουν ότι θα διασφαλιστούν αυτά που ζητούμε» είπε, τονίζοντας ότι οι εργαζόμενοι δεν έχουν καινούρια αιτήματα, αλλά θέλουν να διαφυλάξουν τις δουλειές και τις συντάξεις τους.

«Αυτό το οποίο θέλουμε είναι μέσα από ένα διάλογο να βρεθεί μια λύση που να μην αφήνει κανένα εκτεθειμένο και να κερδίζουμε κι εμείς και το κράτος και η κοινωνία ευρύτερα», σημείωσε.

Ο κ. Ονησιφόρου ανέφερε ότι επί του νέου κειμένου του νομοσχεδίου οι συντεχνίες έχουν συγκεκριμένες προτάσεις για τις οποίες θα ενημερωθεί εντός ολίγου ο Υπουργός και ο Πρόεδρος της Επιτροπής Οικονομικών.

Στο μεταξύ, οι εργαζόμενοι στη Cyta συνεχίζουν τις απεργιακές κινητοποιήσεις τους. Το πρωί πραγματοποιήθηκαν συσκέψεις έξω από τα κεντρικά γραφεία της Cyta σε κάθε επαρχία.

Διαβάστε Επίσης