Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου, 2024
ΑρχικήΤΟΠΙΚΑΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΑΠροειδοποιούν για τη συμπεριφορά των πιλότων οι συντεχνίες των ΚΑ

Προειδοποιούν για τη συμπεριφορά των πιλότων οι συντεχνίες των ΚΑ

-

2014

Σε άμεσο κίνδυνο θέτει το μέλλον των Κυπριακών Αερογραμμών η συμπεριφορά των πιλότων του εθνικού αερομεταφορέα και τείνει να θυματοποιήσει άλλους εργαζόμενους, αναφέρουν σε ανακοίνωση οι Συντεχνίες των εργαζομένων στις Κυπριακές Αερογραμμές.

Ειδικότερα, αναφέρεται ότι “το Σχέδιο Αναδιάρθρωσης, το οποίο συνεχώς αναφέρουν οι πιλότοι, προνοούσε τη μερική συρρίκνωση Τμημάτων, κάτι το οποίο έχει γίνει με τους πρόσφατους πλεονασμούς”.

“Διερωτούμαστε κατά πόσο είναι ηθικό να κινούνται αγωγές σε μια Εταιρεία με σοβαρά προβλήματα επιβίωσης, επιδεινώνοντας με αυτό τον τρόπο τη δυσχερή θέση στην οποία ήδη βρίσκεται και δημιουργώντας ταυτόχρονα ένα κλίμα αχρείαστης σύγκρουσης και αντιπαράθεσης εντός της Εταιρείας”, προστίθεται στην ανακοίνωση.

“Δεν μπορεί η συμπεριφορά μιας ομάδας εργαζομένων, στη συγκεκριμένη περίπτωση των συναδέλφων πιλότων, να τείνει να θυματοποιήσει άλλους συναδέλφους, θέτοντας ουσιαστικά σε άμεσο κίνδυνο και το ίδιο το μέλλον της Εταιρείας” συμπληρώνουν οι συντεχνίες.

Αναφέρουν ακόμα ότι οι αγωγές εναντίον της Εταιρείας “δυσκολεύουν και παρεμποδίζουν την εξεύρεση ενός επενδυτή κάτι που οι ίδιοι οι πιλότοι έθεταν ως προτεραιότητα”.

“Η Εταιρεία μας βρίσκεται, όπως όλοι γνωρίζουμε, στο πιο κρίσιμο σημείο της ιστορίας της. Όλο το προσωπικό επιβάλλεται να παραμείνει συσπειρωμένο και ενωμένο με μοναδικό στόχο και σκοπό τη διάσωση της Εταιρείας μας”, σημειώνεται στην ανακοίνωση.

Διαβάστε Επίσης