Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου, 2024
ΑρχικήΤΟΠΙΚΑΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΑΠροειδοποιούν με μέτρα τις εταιρείες λεωφορείων ΠΕΟ και ΣΕΚ

Προειδοποιούν με μέτρα τις εταιρείες λεωφορείων ΠΕΟ και ΣΕΚ

-

Σε προειδοποίηση για μέτρα στις εταιρείες Λεωφορείων σε περίπτωση μη έγκαιρης πληρωμής των μισθών, προέβηκαν οι συντεχνίες ΣΕΓΔΑΜΕΛΙΝ – ΠΕΟ και η ΟΜΕΠΕΓΕ – ΣΕΚ, μέσω νέας επιστολής προς τον Υπουργό Συγκοινωνιών και Έργων, την Αναθέτουσα Αρχή (ΤΟΜ), τις Διευθύνσεις των εταιρειών ΟΣΕΛ, ΕΜΕΛ, ΛΕΩΦΟΡΕΙΑ ΛΑΡΝΑΚΟΣ ΖΗΝΩΝΑΣ, ΟΣΕΑ, ΟΣΥΠΑ ΛΤΔ και ΥΠΕΡΑΣΤΙΚΑ ΛΕΩΦΟΡΕΙΑ ΚΥΠΡΟΥ.

Στην επιστολή τους, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση των δύο συντεχνιών, καλούν τις εταιρείες “για ακόμα μια φορά όπως μεριμνήσουν στο τέλος κάθε μήνα να πληρώνουν κανονικά τους μισθούς των εργαζομένων τους”.

Σε διαφορετική περίπτωση, όπως αναφέρουν, “δεν θα υπάρχει άλλη επιλογή από τη δυναμική διεκδίκηση των δεδουλευμένων ημερομισθίων τους από την πρώτη εργάσιμη ημέρα του επόμενου μήνα”.

Αναφέρουν επίσης ότι σε αυτές τις περιπτώσεις ακέραια την ευθύνη για την ταλαιπωρία του επιβατικού κοινού θα φέρουν οι εταιρείες και το Υπουργείο Συγκοινωνιών, καλώντας “όπως προχωρήσουν σε εντατικές διαβουλεύσεις μεταξύ τους, για επίλυση όλων των διαφορών τους για να μπορέσει το σύστημα δημόσιων επιβατηγών μεταφορών να λειτουργήσει ομαλά”.

ΣΕΓΔΑΜΕΛΙΝ – ΠΕΟ και ΟΜΕΠΕΓΕ – ΣΕΚ, αφού εκφράζουν την ετοιμότητα τους να βοηθήσουν, αναφέρουν πως στο πρόσφατο παρελθόν τους είχαν επανειλημμένα καλέσει να λύσουν έγκαιρα τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί στο νέο σύστημα δημόσιων επιβατηγών μεταφορών.

Αυτό δεν έχει γίνει με αποτέλεσμα να πληρώνουν τις διαφορές τους οι εργαζόμενοι των εταιρειών, καταλήγουν.

Διαβάστε Επίσης