Πέμπτη, 19 Σεπτεμβρίου, 2024
ΑρχικήΤΟΠΙΚΑΟΙΚΟΝΟΜΙΑΒρήκαν λιμάνι να λυμαίνονται, με την ιδιωτικοποίηση του λιμανιού Λεμεσού

Βρήκαν λιμάνι να λυμαίνονται, με την ιδιωτικοποίηση του λιμανιού Λεμεσού

Στη διαπλοκή, λένε ναι! Στη διαφθορά, λένε ναι! Στις ιδιωτικοποιήσεις κερδοφόρων οργανισμών λένε ναι! Όχι, λένε στο δημόσιο συμφέρον, όχι στους πένητες και νομιμόφρονες.

-

Του ΧριΣ

Απ’ ότι ξέρω, όταν κάποιο άτομο ή οργανισμός κάνει καλά τη δουλειά του και φέρνει κέρδος, παίρνει μπόνους δηλαδή αμείβεται. Αυτό είναι βασική αρχή του καπιταλισμού αλλά και του σοσιαλισμού ή κάποιας εκδοχής του σοσιαλισμού. Αυτά ισχύουν υπό κανονικές συνθήκες.

Όταν όμως παρεισφρέουν συμφέροντα, μίζες ή κυβέρνηση σκανδάλων, όπως ας πούμε η κυβέρνηση Αναστασιάδη, το πράγμα αλλάζει. Τότε, όποιος είναι παραγωγικός τιμωρείται με πρόστιμο και όποιος είναι μη παραγωγικός αλλά ημέτερος αμείβεται, και μάλιστα αμείβεται με το πρόστιμο που επιβάλλεται στον παραγωγικό. Μπορεί αυτά να σας φαίνονται εντελώς παράλογα, αλλά με αυτά ζούμε τα τελευταία 11 χρόνια.

Η συμφωνία που έκανε η κυβέρνηση Αναστασιάδη με την ιδιωτική εταιρεία που διαχειρίζεται το λιμάνι Λεμεσού στηρίζεται στον πιο πάνω παραλογισμό. 

Στην συμφωνία-σκάνδαλο, που έκανε η κυβέρνηση Αναστασιάδη με την εταιρεία που διαχειρίζεται το λιμάνι Λεμεσού, υπάρχει πρόνοια ότι εάν το λιμάνι της Λάρνακας, από ένα ύψος και μετά έχει περισσότερη δραστηριότητα θα πρέπει να πληρώνεται αποζημίωση, από τις τσέπες μας φυσικά, στην εταιρεία DP World Limassol Ltd που διαχειρίζεται το λιμάνι της Λεμεσού. 

Ωραία πράματα, που επιβεβαιώνουν πως η διαφθορά είναι τρόπος διακυβέρνησης της «κλίκας» που μας κυβερνά σχεδόν καθ’ όλη την διάρκεια της ύπαρξης της κακοποιημένης Κυπριακής Δημοκρατίας.

  • Εκ του αποτελέσματος  έχει φανεί ότι η ιδιωτικοποίηση του λιμανιού όχι μόνο δεν έφερε το αποτέλεσμα που αναμενόταν, να μετατραπεί δηλαδή σε ανταγωνιστικό και περιφερειακό κόμβο, όπως ισχυριζόταν η προηγούμενη κυβέρνηση, αλλά ανίθετα έπληξε το εμπόριο και κατά συνέπεια την αγορά, με αλυσιδωτές αυξήσεις στις τιμές για τους καταναλωτές και τις επιχειρήσεις.

Είναι μια «ετεροβαρή συμφωνία» σε βάρος της Δημοκρατίας και του κύπριου πολίτη.

Στη διαπλοκή, λένε ναι! Στη διαφθορά, λένε ναι! Στις ιδιωτικοποιήσεις κερδοφόρων οργανισμών λένε ναι! Όχι, λένε στο δημόσιο συμφέρον, όχι στους πένητες και νομιμόφρονες.

Βρήκαν λιμάνι να λυμαίνονται. Για την προηγούμενη κυβέρνηση όπως και για την συνεχίστρια της, φαίνεται να ισχύει το παράδοξο να νομίζουν πως, όταν τρώνε οι πλούσιοι και ημέτεροι χορταίνουν οι φτωχοί. Κάνανε τη Κύπρο μια κανονική χώρα για να την λεηλατείς, να την κοροϊδεύεις και να την εξευτελίζεις.

Διαβάστε Επίσης