Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου, 2024
ΑρχικήΕΙΔΗΣΕΙΣΓΝΩΜΕΣΦόβο και τρόμο προκαλούν τα σενάρια εμπλοκής της Κύπρου, με  τυχόν γενίκευση...

Φόβο και τρόμο προκαλούν τα σενάρια εμπλοκής της Κύπρου, με  τυχόν γενίκευση του πολέμου στη Μέση Ανατολή

Αναβαθμισμένος ο κίνδυνος! Παιχνίδια με τη φωτιά οι διευκολύνσεις στους Αμερικανούς και στους Ισραηλινούς!

-

Του Πέτρου Χ.ΠΑΣΙΑ

Το καταστροφικό για την Κύπρο, όπως αποδείχτηκε ιστορικά, δόγμα της Δεξιάς και Ακροδεξιάς του «ανήκομεν εις την δύσιν» δυστυχώς ζει και βασιλεύει! Οι ιδεολογικές κα πολιτικές αγκυλώσεις τους δεν τους αφήνουν να δουν καθαρά και να θέσουν πάνω απ’ όλα τα συμφέροντα της Κύπρου και του λαού της τα οποία και πάλι θυσιάζονται για χάριν των Δυτικών συμμάχων τους. Ότι έκαναν οι κυβερνήσεις του ΔΗΣΥ, τα ίδια έχουμε και με την κυβέρνηση Νίκου Χριστοδουλίδη ο οποίος συνεχίζει τις ίδιες πολιτικές δίνοντας «γην και ύδωρ» στους Αγγλοαμερικανούς ιμπεριαλιστές και στο κράτος – τρομοκράτη του Ισραήλ.

Ο Νίκος Χριστοδουλίδης έχει καταστεί μαριονέτα των Αγγλοαμερικάνων και του αιμοσταγούς Πρωθυπουργού της φασιστικής κυβέρνησης Νετανιάχου.

Οι κυβερνώντες εμπλέκουν σε θανάσιμους κινδύνους τη χώρα μας για να ικανοποιήσουν τα κελεύσματα των  περιβόητών «στρατηγικών συμμάχων» τους.

  • Δεν πέρασαν παρά μόνο μερικές βδομάδες από την κρίση που δημιουργήθηκε όταν η σιϊτική, φιλοϊρανική οργάνωση Χεσμπολάχ του Λιβάνου δια του ηγέτη της  Nasrallah, προειδοποίησε ότι  η Λιβανέζικη Αντίσταση θεωρεί οποιαδήποτε  χρήση των κυπριακών αεροδρομίων και στρατιωτικών βάσεων από το Ισραήλ ως δυνάμει πολεμική πράξη της Κύπρου!

Η δήλωση Nasrallah δημιούργησε μια κατάσταση πανικού με την κυβέρνηση Νίκου Χριστοδουλίδη να φιλά «κατουρημένες ποδιές» για να εξασφαλίσει υποστήριξη, πετυχαίνοντας ωστόσο, αμφιλεγόμενες τοποθετήσεις με κραυγαλέα και πρωτοφανή σε κυνισμό δήλωση του Γ.Γ. του ΝΑΤΟ  Jens Stoltenberg ότι το ΝΑΤΟ δεν έχει καμία δουλειά να επέμβει για να υπερασπιστεί την Κύπρο σε περίπτωση επίθεσης της Hezbollah επικαλούμενος τη μη συμμετοχή της Κύπρου στη στρατιωτική συμμαχία!

«Η Κύπρος δεν είναι σύμμαχος του ΝΑΤΟ. Δεν νομίζω ότι είναι σωστό να κάνουμε εικασίες, αλλά πρώτα απ ‘όλα, νομίζω ότι είναι σημαντικό να αποτραπεί αυτό από το να συμβεί», τόνισε σχετικά ο Stoltenberg όταν ρωτήθηκε εάν το ΝΑΤΟ θα κινητοποιούσε τις δυνάμεις του σε περίπτωση επίθεσης στο νησί από τη σιιτική οργάνωση.

Θα ανέμενε κανείς ότι η επίσημη αντίδραση του ΝΑΤΟ θα… συνέτιζε τους κυβερνώντες στη Λευκωσία και πως έστω θα ενεργούσαν διπλωματικά για αποφυγή ενεργειών οι οποίες θα μπορούσαν να εκληφθούν από τις αντιμαχόμενες χώρες στην Αραβοϊσραηλινή διένεξη ως «εχθρικές ενέργειες».

Αντίθετα, σε μια περίοδο κατά την οποία βρισκόμαστε στα πρόθυρα γενίκευση του πολέμου με το φασιστικό κράτος του Ισραήλ να συνεχίζει να βομβαρδίζει σχολεία στη Λωρίδα της Γάζας δολοφονώντας αθώα παιδιά και την ίδια ώρα να εκτοξεύει πυραύλους και να πλήττει στόχους στο Λίβανο και να απειλεί το Ιράν, στο λιμάνι Λεμεσού αγκυροβολούσε το πλοίο του Αμερικανικού Πολεμικού Ναυτικού Ειδικής Επιχειρησιακής Ικανότητας και Αεροσκαφών USS Wasp LHD1.

Σύμφωνα με το Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ ο σκοπός της επίσκεψης του πολεμικού πλοίου αμφίβιων επιχειρήσεων μαζί με την 24η Μονάδα Εκστρατείας Πεζοναυτών (MEU) Ειδικών Επιχειρήσεων (SOC) είναι η πραγματοποίηση ασκήσεων, αδειάζοντας την κυβέρνηση η  οποία έκανε λόγο για… εθιμοτυπική επίσκεψη!

Εξάλλου οι ίδιοι οι Αμερικανοί στο ενημερωτικό σημείωμα τους προς τα μέσα ενημέρωσης χωρίς ενδοιασμό μας πληροφορούν ότι το USS Wasp «έχει χρησιμοποιηθεί από τον αμερικανικό στρατό για τη μεταφορά πεζοναυτών στους πολέμους στο Αφγανιστάν, το Ιράκ και τη Λιβύη, καθώς και σε ανθρωπιστικές επιχειρήσεις».

Και ασφαλώς το Πολεμικό πλοίο δεν κάνει ταξίδια αναψυχής και οι πεζοναύτες του Αμερικανικού στρατού δεν διακινούνται στην υφήλιο για τουρισμό…

Με τον πιο επίσημο τρόπο οι κυβερνώντες δίνοντας άδεια ελλιμενισμού στο πολιτικό λιμάνι της Λεμεσού σε πολεμικό πλοίο των ΗΠΑ, την ώρα που η Ουάσιγκτον διακηρύττει πως στέλνεις στρατιωτικές δυνάμεις στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου για να παράσχουν στήριξη στο Ισραήλ σε περίπτωση γενίκευσης του πολέμου, δεν καθιστά τη χώρα μας μέρος του προβλήματος;

ΣΤΟΧΟΠΟΙΟΥΝ

ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΟΙ ΒΡΕΤΑΝΟΙ

Με τη χρήση των Βρετανικών Βάσεων για επιχειρήσεις εναντίον των Αράβων η κυβέρνηση της Κύπρου δηλώνει άγνοια, έστω κι αν ο ίδιος ο Βρετανός Πρωθυπουργός Ρίσι Σούνακ πριν από τέσσερις μόλις μήνες (15 Απριλίου 2024) επιβεβαίωνε ότι δύο ζεύγη μαχητικών αεροσκαφών τύπου Typhoon FGR4 που απογειώθηκαν από τη βάση Ακρωτηρίου στην Κύπρο συμμετείχαν εκ μέρους του Ηνωμένου Βασιλείου στη διεθνή επιχείρηση υπεράσπισης του Ισραήλ έναντι ιρανικής επίθεσης!

Ο Βρετανός Υπουργός Εξωτερικών Ντέιβιντ Κάμερον ερωτηθείς εαν οι Βρετανοί θα συμμετείχαν ξανά στην υπεράσπιση του Ισραήλ έναντι του Ιράν απάντησε καταφατικά για την περίπτωση που γίνονταν νέες επιθέσεις.

  • Χωρίς δισταγμό οι «στρατηγικοί εταίροι» των κυβερνώντων στοχοποιούν τη χώρα μας!

Κι όμως, η κυπριακή κυβέρνηση προσποιείτο πως «ούτε είδε, ούτε άκουσε» καλύπτοντας τους δυτικούς συμμάχους της και όταν ήλθαν οι προειδοποιήσεις από τη Χεσμπολάχ του Λιβάνου προφασίστηκε πως δεν είχε… ιδέα για το τι κάνουν οι Άγγλοι και οι Αμερικανοί μέσα στη Βάση Ακρωτηρίου.

Με το Αμερικανικό Πολεμικό Πλοίο στο λιμάνι της Λεμεσού οι κυβερνώντες επιχείρησαν να «δουλέψου ψιλό γαζί» τους πολίτες. Βάφτισαν «ανθρωπιστική βοήθεια» την παρουσία των πολεμικών μέσων των ΗΠΑ στην Κύπρο. Γελά και το παρδαλό κατσίκι.

Και σίγουρα δεν τα έχαψαν ούτε οι αντίπαλοι του Ισραήλ ενώ η Τουρκία επιχειρεί να εκμεταλλευθεί την αναμπουμπούλα στην περιοχή δηλώνοντας ανησυχία για την κλιμάκωση των επιθέσεων εναντίον των Παλαιστινίων ενώ σιγοντάρει την Χεσμπολάχ που απειλεί να πλήξει στόχους και στην Κύπρο εάν συνεχιστεί η χρήση των αεροδρομίων, των λιμανιών και των στρατιωτικών βάσεων στο νησί για επιθέσεις εναντίον των Αράβων.

Μείνετε μακριά από τους πολέμους στη Μέση Ανατολή, αλλιώς θα έρθει η φωτιά και θα σας βρει, απείλησε ευθέως ο Τούρκος Υπουργός Εξωτερικών Χακάν Φιντάν και σχολιάζοντας τις απειλές του ηγέτη της Χεζμπολάχ ο ισχυρίστηκε ότι η Κύπρος «έχει γίνει βάση που χρησιμοποιείται από ορισμένες χώρες, ειδικά σε επιχειρήσεις κατά της Γάζας» και ότι «πρόκειται στην πραγματικότητα για μια στρατιωτική βάση». Υποστήριξε σχετικά ότι «πραγματοποιούνται από εκεί πτήσεις συλλογής πληροφοριών και στρατιωτικές πτήσεις για τη Γάζα» προσθέτοντας πως όταν η Τουρκία έθεσε το θέμα «ανακήρυξαν αίφνης αυτό το μέρος ως βάση υλικοτεχνικής υποστήριξης για τη Γάζα».

Η ιστορία επαναλαμβάνεται σαν φαρσοκωμωδία! Ζούμε ξανά το σκηνικό του 1974 με την  τουρκική διπλωματία να ισχυρίζεται πως η κυπριακή κυβέρνηση παραβιάζει τη Συνθήκη Εγγυήσεων και πως έχει δικαίωμα προσφυγής στο  Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ ή να προχωρήσει σε άλλα μέτρα! Είναι τρομακτικό και να σκεφτεί κάποιος ποιά «άλλα μέτρα» θα πάρει η Τουρκία!

Ωστόσο, η κυβέρνηση Χριστοδουλίδη και οι πολιτικές δυνάμεις που στηρίζουν τις ενέργειες της, ο ΔΗΣΥ και το ακροδεξιό ΕΛΑΜ επιμένοντας στην πρόσδεση της Κύπρου στο άρμα των ΗΠΑ και της αιμοσταγούς συμμαχίας του ΝΑΤΟ και των προστατευόμενων της όπως είναι το κράτος – δολοφόνος του Ισραήλ αφήνουν τη χώρα πολιτικά και διπλωματικά ανοχύρωτη και το λαό εκτεθειμένο σε θανάσιμους κινδύνους.

Διαβάστε Επίσης