Πέμπτη, 19 Σεπτεμβρίου, 2024
ΑρχικήΤΟΠΙΚΑΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΑΜηδενική η ανταπόκριση από τους νέους γιατί τους δίνουν ψίχουλα!

Μηδενική η ανταπόκριση από τους νέους γιατί τους δίνουν ψίχουλα!

-

Το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων ανακοίνωσε την παράταση της προθεσμίας υποβολής αιτήσεων για το περιβόητο «Σχεδίου Παροχής Κινήτρων» μέχρι τις 30/9/2024. Με το σχέδιο, το οποίο χρηματοδοτείται από τον Μηχανισμό Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας βάσει του σχεδίου Next Generation EU, όπως διατείνονται, στοχεύουν στην άμβλυνση της ανεργίας στους νέους ηλικίας 15-29 ετών.

Μέσω του σχεδίου επιδιώκεται να δοθεί η ευκαιρία σε άτομα αυτών των ηλικιών που είναι άνεργοι όπως συμμετέχουν σε προγράμματα εκπαίδευσης ή κατάρτισης για να μπορέσουν να ενταχθούν στην αγορά εργασίας μέσω τοποθέτησης τους σε επιδοτούμενες θέσεις απασχόλησης και απόκτησης εργασιακής πείρας συνδυασμένης με δίμηνη κατάρτιση. 

Κύριοι ψάξτε να δείτε τι κάνετε λάθος γιατί οι νέοι δεν ανταποκρίνονται με αποτέλεσμα  η ανεργία των νέων σε αυτές τις ηλικίες να φτάνει βάσει της Ευρωπαϊκής Στατιστικής Υπηρεσίας στο 13% και να  είναι η 5η μεγαλύτερη στην ΕΕ και αυτοί οι νέοι δεν βρίσκονται ούτε στην εκπαίδευση, ούτε στην απασχόληση και γιατί γυρίζουν την πλάτη σε αυτή την περιβόητη κατάρτιση. 

Μήπως γιατί οι νέοι βλέπουν την εκμετάλλευση που γίνεται από τους μεγαλοκαρχαρίες και βάσει έρευνας του Εurofound, του Ευρωπαϊκού Ιδρύματος για την Βελτίωση των Συνθηκών Διαβίωσης και Εργασίας ένας στους δύο νέους μας θέλουν να φύγουν από την Κύπρο; 

Παυλίνα ΠΑΥΛΟΥ 

Διαβάστε Επίσης