Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου, 2024
ΑρχικήΕΙΔΗΣΕΙΣRealSportsEπική ανατροπή της United στο Παρίσι

Eπική ανατροπή της United στο Παρίσι

-

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ταξίδεψε στο Παρίσι με μηδαμινές ελπίδες μετά το 0-2 του πρώτου ματς και ένα πάγκο γεμάτο παιδαρέλια, ένεκα των απίστευτων απουσιών. Κι όμως, κέρδισε, προκρίθηκε, έκανε το θαύμα, κι όλα αυτά παίζοντας σχεδόν όλα το ματς πίσω από την μπάλα! Γίνεται; Κι όμως γίνεται!

Είχαν περάσει μόλις 111 δευτερόλεπτα, όταν ήρθε το πρώτο δώρο. Ο Τίμο Κέρερ έκανε ερασιτεχνικό γύρισμα προς τα πίσω, ο Λουκάκου μυρίστηκε το λάθος κι αφού πέρασε και τον Μπουφόν έκανε το 0-1, προδιαθέτοντας του πάντες για ένα θρίλερ.

Αυτό που ακολούθησε ήταν ένας καταιγισμός. Μέχρι το 11ο λεπτό που ο Μπερνάτ έκανε το 1-1 μετά από υπέροχη σέντρα του Μπαπέ, οι εύστοχες μεταβιβάσεις ήταν 112-8! Μέχρι το ημίωρο το μονότερμα συνεχίστηκε με μεγάλες στιγμές για το 2-1 από Μπαπέ (14’), Μπερνάτ (20’), Ντι Μαρία (21’) με τον Μπαιγϊ που έπαιζε κάτι σαν δεξί στόπερ σε 3-5-2, να μην ξέρει που πατάει!

Κι εκεί που όλα έδειχνα ένα γήπεδο να γέρνει ήρθε το δεύτερο δώρο. Ο Μπουφόν πήγε να αποκρούσει με μανσέτα σε μακρινό σουτ του Ράσφορντ και δώρισε το 1-2 στον Λουκάκου, ο οποίος δεν αρνήθηκε το δώρο του Ιταλού τερματοφύλακα, δίνοντας προβάδισμα στους «κόκκινους διαβόλους» κόντρα στην ροή του ματς (31’)!

Αυτό που ακολούθησε ήταν… άγχος. Πολύ άγχος. Πάρα πολύ άγχος. Οι Γάλλοι έτρεμαν σε κάθε φάση. Οι Άγγλοι παρέμειναν κλεισμένοι στο καβούκι τους, ξέροντας ότι ψάχνουν μία ευκαιρία για να πετύχουν την τέλεια ληστεία.

Οι επικίνδυνες φάσεις εξαφανίστηκαν. Μέχρι και ο Μπαπέ εμφάνισε γήινες αδυναμίες, πατώντας την μπάλα σε εύκολες φάσεις. Με εξαίρεση ένα ακυρωθέν γκολ του Ντι Μαρία (56’) λόγω οφσάιντ, η αναμέτρηση έγινε ένα μπρα-ντε-φερ για σκληρά νεύρα.

Ήταν τόση η γαλλική θολούρα που το άγχος δεν έφυγε ούτε στην φάση του 83ου λεπτού, όταν ο Ντε Χέα νίκησε τον Μπαπέ σε τετ-α-τετ, ενώ στην συνέχεια της φάσης, ο Μπερνάτ σε κενή εστία σημάδεψε το δοκάρι!

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ πήρε μέτρα, έδωσε ότι είχε στο τέλος, κι έφερε από τον πάγκο αμούστακους πιτσιρικάδες όπως ο Τσονγκ και Γκρίνγουντ! Κι όμως το μαγικό άστρο του Όλε Γκούναρ Σόλσκιερ μίλησε ξανά.

Σε σουτ απελπισίας του Ερέρα στο 92ο λεπτό, η μπάλα χτύπησε στο χέρι του Κιμπεμπέ, ο οποίος είχε γυρίσει πλάτη στην εστία και ο Νταμίρ Σκόμινα μετά από εξέταση του VAR έδειξε λευκή βούλα.

Ο Ράσφορντ έμεινε ψύχραιμος από τα 11 βήματα, νίκησε τον Μπουφόν (1-3) και το θαύμα έγινε. Football bloody hell!

ΠΑΡΙ ΣΕΝ ΖΕΡΜΕΝ: Μπουφόν, Κέρερ (70’ Παρέδες), Τιάγκο Σίλβα, Κιμπεμπέ, Βεράτι, Μαρκίνιος, Ντάνι Άλβες, Μπερνάτ, Ντι Μαρία, Ντράξλερ (70’ Μενιέ), Μπαμπέ.

ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΓΙΟΥΝΑΪΤΕΝΤ: Ντε Χέα, Μπαϊγί (36’ Νταλότ), Σμόλινγκ, Λιντέλεφ, Σο, ΜακΤόμινι, Φρεντ, Γιανγκ (87’ Γκρίνγουντ), Αντρέας Περέιρα (80’ Τσονγκ), Ράσφορντ, Λουκάκου.

MIΛΗΣΕ Η ΚΑΡΔΙΑ ΤΩΝ ΔΡΑΚΩΝ

Η Πόρτο έκαμψε την αντίσταση της Ρόμα στην παράταση, επικράτησε με 3-1 (μετά το 2-1 των 90’) και πήρε το εισιτήριο για τους προημιτελικούς του Champions League.

H Πόρτο απέκλεισε για 3η φορά τους «τζιαλορόσι» στις μεταξύ τους μονομαχίες στα Κύπελλα Ευρώπης και επέστρεψε σε προημιτελικά της κορυφαίας διοργάνωσης για πρώτη φορά μετά το 2014-2015. Μετά το 2-1 στα 90’ (26’ Σοάρες, 53’ Μαρεγκά – 37’ πεν. Ντε Ρόσι) οι Δράκοι έβαλαν το χρυσό γκολ στο 116’ με τον Άλεξ Τέλες να ευστοχεί από την άσπρη βούλα. Η παράβαση δόθηκε μετά από εξέταση του VAR, με τον Φλορέντσι να τραβά τον Φερνάντο και έτσι ο Τσακίρ έδωσε το πέναλτι.

Το ματς

Οι «Δράκοι» μπήκαν δυνατά στο ματς και θέλησαν να βρουν το γρήγορο γκολ. Ο Κορόνα στο 4ο λεπτό είχε καλή στιγμή με το σουτ να περνά κοντά στην εστία, ενώ στο 10’ από σουτ ξανά του Κορόνα, η μπάλα από τις κόντρες στρώθηκε στον Τέλες που από καλή θέση σούταρε στην εξωτερική πλευρά των γκολοπόστ.

Με το ματς να έχει πάρει πολύ καλό ρυθμό, οι γηπεδούχοι συνέχισαν να ασκούν πίεση, με τους «τζιαλορόσι» πάντως να βρίσκουν και αυτοί χώρους, κυρίως με τον Περότι στα αριστερά της επίθεσης τους. Στο 21’ ο Κορόνα είχε σουτ πάνω από την εστία και στο 26’ η Πόρτο άνοιξε το σκορ. Ο Μαρεγκά έκλεψε την μπάλα από τον Μανωλά, πέταξε στον Κορόνα, που περίμενε την κίνηση του πρώτου, του πέταξε την μπάλα και αυτός τη γύρισε στον Σοάρες που έκανε σε κενό τέρμα το 1-0.

Η Ρόμα δεν καθυστέρησε στην αντίδραση της, καθώς βγήκε άμεσα μπροστά. Από μια προσωπική ενέργεια του Περότι κέρδισε το πέναλτι στο οποίο υπέπεσε ο Μιλιτάο και το αξιοποίησε ο Ντε Ρόσι για να γίνει έτσι το 1-1. Στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους ωστόσο ο αρχηγός της Ρόμα, αποχώρησε με τραυματισμό για να περάσει στη θέση του ο Πελεγκρίνι.

Αποφασισμένη Πόρτο

Με την εκκίνηση του β’ μέρους η Πόρτο μπήκε αποφασισμένη να φτάσει στο γκολ. Το έκανε επτά λεπτά μετά την έναρξη της επανάληψης. Αφού στο 49’ ο Σοάρες με κεφαλιά ψαράκι μετά τη σέντρα του Μιλιτάο έστειλε την μπάλα άουτ και στο 51’ ο Όλσεν έδιωξε με τα ακροδάχτυλα το διαγώνιο σουτ του Μαρεγκά, στο 52’ ο Κορόνα έβγαλε τη σέντρα από αριστερά και από κοντά στο δεύτερο δοκάρι ο φορ από το Μάλι έκανε το 2-1.

Με το σκορ να οδηγεί σε παράταση, οι ομάδες άρχισαν να μειώνουν τα ρίσκα, ωστόσο ήταν οι γηπεδούχοι εκείνοι που συνέχισαν ν’ απειλούν. Το έκαναν με κεφαλιά του Φελίπε στο 66’ από εκτέλεση κόρνερ, ενώ στο 78’ ο Μπραχίμι έπιασε σουτ με τη μία από πλάγια, αλλά ο Όλσεν με τα πόδια απομάκρυνε. Στο 82’ ο Περότι έκλεψε την μπάλα σε λάθος πάσα του Πέπε, αλλά έκανε κακό τελείωσε, ενώ στο 83΄ο Οτάβιο δοκίμασε τον Όλσεν που απέκρουσε. Μετά κι από αυτές τις φάσεις, οι δύο αντίπαλοι δεν είχαν άλλες στιγμές και το ματς πήγε παράταση.

 

Στο πρώτο μέρος της παράτασης, με εξαίρεση ένα σουτ του Μαρεγκά μετά από σέντρα του Άλεξ Τέλες, δεν σημειώθηκε κάποια άλλη σπουδαία φάση. Ο Τζέκο στο 111’ και στο 112’ θα χάσει δύο σπουδαίες ευκαιρίες για να κάνει το 2-2 και αφού αυτό δεν συνέβη έγινε το 3-1. Ο Φλορέντσι θα κάνει πέναλτι σε ένα γέμισμα του Μάξι Περέιρα, προς τον Φερνάντο. Ο Άλεξ Τέλες θα το εκτελέσει εύστοχα για να κάνει το 3-1.

ΠΟΡΤΟ: Κασίγιας, Μιλιτάο (103’ Μάξι Περέιρα), Μαρέγκα, Τέλες, Ερέρα, Κορόνα (69’ Μπραχίμι), Ντανίλο, Οτάβιο (93’ Ερνάνι), Φελίπε, Σοάρες (78’ Φερνάντο), Πέπε

Στον πάγκο έμειναν οι: Βανά, Όλιβερ Τόρρες, Αντριάν Λόπεθ,

ΡΟΜΑ: Ολσεν, Κάρσντορπ (55’ Φλορέντσι), Τζέσους, Περότι, Τζέκο, Κολάροφ, Μαρκάνο (76’ Κριστάντε), Ντε Ρόσι (45+4’ λ.τρ. Πελεγκρίνι) (96’ Σικ), Ζανιόλο, Ενζονζί, Μανωλάς

Στον πάγκο έμειναν οι: Μιράντε, Σαντόν, Ελ Σαραουί

 

Διαβάστε Επίσης