Κυριακή, 29 Σεπτεμβρίου, 2024
ΑρχικήΠΟΛΙΤΙΚΗΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΑΟι περιβαλλοντιστές συμμετέχουν στην αντιπολεμική διαμαρτυρία έξω από τη βάση Ακρωτηρίου αύριο...

Οι περιβαλλοντιστές συμμετέχουν στην αντιπολεμική διαμαρτυρία έξω από τη βάση Ακρωτηρίου αύριο Κυριακή29/09/2024

Έκκληση της Περιβαλλοντικής Κίνησης Κύπρου για μαζική συμμετοχή με αίτημα τον τερματισμό του πολέμου

-

Η Περιβαλλοντική Κίνηση Κύπρου (ΠΚΚ), με ανακοίνωση της, εκφράζει την αλληλεγγύη της προς τους λαούς του Λιβάνου και της Παλαιστίνης και δηλώνει συμμετοχή στην αντιπολεμική διαμαρτυρία που οργανώνει το Παγκύπριο Συμβούλιο Ειρήνης (ΠΣΕ), έξω από τις βρετανικές βάσεις Ακρωτηρίου, την Κυριακή, 29 Σεπτεμβρίου 2024, ώρα 11:00 π.μ., με προσυγκέντρωση στο Περιβαλλοντικό Κέντρο Ακρωτηρίου.

Καθώς η κλιμάκωση του πολέμου μεταξύ Ισραήλ – Χεζμπολάχ θερίζει αμάχους και ο Λίβανος ετοιμάζεται να μετατραπεί σε δεύτερη Γάζα, κανένας Κύπριος δεν μπορεί να παραμένει απαθής. Το κράτος – δολοφόνος με την στήριξή του ΝΑΤΟ ετοιμάζει χερσαία επίθεση στο Λίβανο αφού ήδη οι πρώτες επιθέσεις ανάγκασαν δεκάδες χιλιάδες ανθρώπους να μετακινηθούν από τα σπίτια τους στο Νότιο Λίβανο προς τα Βόρεια.

Η συγκέντρωση ΝΑΤΟικών δυνάμεων και στρατιωτικών υλικών ανεφοδιασμού στις Βάσεις Ακρωτηρίου προμηνύει μια ευρύτερη σύγκρουση στη Μέση Ανατολή και βάζει σε άμεσο κίνδυνο και την χώρα μας αφού είναι πιθανό να βρεθούμε στο στόχαστρο τρομοκρατικών επιθέσεων.

Η Περιβαλλοντική Κίνηση Κύπρου (ΠΚΚ), ενώνει την φωνή της με το αντιπολεμικό μέτωπο και ζητά να μην δοθεί καμιά στήριξη στη δολοφονική κυβέρνηση του Ισραήλ. Απαιτούμε όπως η Κυπριακή κυβέρνηση εκφράσει  ξεκάθαρα την αλληλεγγύη της με τους λαούς του Λιβάνου και της Παλαιστίνης.

Η Περιβαλλοντική Κίνηση Κύπρου καλεί όλους και όλες να δώσουμε μαζικά το παρών μας και να καταδικάζουμε τις βαρβαρότητες που διαπράττει το Ισραήλ με τη βοήθεια και την κάλυψη των Αμερικανών και του ΝΑΤΟ, ζητώντας άμεσο τερματισμό του πολέμου!

Διαβάστε Επίσης