Παρασκευή, 27 Σεπτεμβρίου, 2024
ΑρχικήΤΟΠΙΚΑΙΣΤΟΡΙΑΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ! Συστηματική προσπάθεια ηρωοποίησης των προδοτών του 1974!

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ! Συστηματική προσπάθεια ηρωοποίησης των προδοτών του 1974!

Ο Παγκύπριος Σύνδεσμος Δημοκρατικών Αντιστασιακών διαμαρτύρεται για την πρόθεση ανέγερσης μνημείου με συμπερίληψη πραξικοπηματιών!

-

Ανησυχία εκφράζει με επιστολή του ο Παγκύπριος Σύνδεσμος Δημοκρατικών Αντιστασιακών προς τον Δήμαρχο Στροβόλου, Σταύρο Σταυρινίδη, σχετικά με την πρόθεση ανέγερσης μνημείου καταδρομέων στον Δήμο Στροβόλου και τις πληροφορίες του Συνδέσμου ότι πρόκειται να τιμηθούν και καταδρομείς που συμμετείχαν στην επίθεση κατά του Προεδρικού Μεγάρου κατά το προδοτικό πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου 1974.

Ο Πρόεδρος του Παγκύπριου Συνδέσμου Δημοκρατικών Αντιστασιακών, Τάσος Σάββα, αναφέρει ότι «με μεγάλη ανησυχία πληροφορηθήκαμε την πρόθεση ανέγερσης μνημείου καταδρομέων στο Δήμο Στροβόλου, με πρωτοβουλία του Συνδέσμου Καταδρομέων. Σύμφωνα με τις πληροφορίες μας, στο συγκεκριμένο μνημείο θα τιμηθούν και καταδρομείς που συμμετείχαν στο προδοτικό πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου 1974, το οποίο οδήγησε στην κατάλυση της δημοκρατίας στη χώρα μας και στις τραγικές συνέπειες της τουρκικής εισβολής, τις οποίες εξακολουθούμε να βιώνουμε μέχρι σήμερα».

Προστίθεται ότι «εδώ και χρόνια παρατηρούμε, με λύπη, μια συστηματική προσπάθεια ηρωοποίησης των προδοτών και διαστρέβλωσης της ιστορικής αλήθειας μέσα από τέτοιου είδους ενέργειες, που προέρχονται τόσο από ιδιωτικές πρωτοβουλίες όσο και, δυστυχώς, από οργανωμένα κρατικά όργανα».

Ο κ. Σάββα καλεί τον Δήμαρχο Στροβόλου να λάβει τις απαραίτητες ενέργειες για να αποτρέψει την ανέγερση ενός μνημείου που θα δικαιώνει την κατάλυση της δημοκρατίας και του κράτους δικαίου, προσβάλλοντας τη μνήμη των εκατοντάδων δημοκρατικών αγωνιστών και πολιτών που στάθηκαν ενάντια στο φασισμό, βασανίστηκαν και δολοφονήθηκαν υπερασπιζόμενοι τη δημοκρατία και τη νομιμότητα.

Επισημαίνει ότι «σε αντίθετη περίπτωση, δηλώνουμε ξεκάθαρα ότι, ως Παγκύπριος Σύνδεσμος Δημοκρατικών Αντιστασιακών, δεν θα μείνουμε απαθείς και θα προχωρήσουμε σε έντονες ενέργειες για να αποτρέψουμε την ανέγερση αυτού του μνημείου».

Διαβάστε Επίσης