Πέμπτη, 19 Σεπτεμβρίου, 2024
ΑρχικήΕΙΔΗΣΕΙΣRealSportsΑνταγωνιστικό, αμφίρροπο, ποιοτικό και θεαματικό το φετινό πρωτάθλημα ποδοσφαίρου

Ανταγωνιστικό, αμφίρροπο, ποιοτικό και θεαματικό το φετινό πρωτάθλημα ποδοσφαίρου

ΚΟΠ: 86ο Παγκύπριο Πρωτάθλημα Ποδοσφαίρου Α΄ Κατηγορίας Ανδρών 2024-25 • Τα πρώτα φαβορί ΠΑΦΟΣ, ΑΡΗΣ, ΟΜΟΝΟΙΑ Λευκωσίας και ΑΠΟΕΛ • Πολύ γρήγορα ήλθαν και οι φωνές διαμαρτυρίας για τη διαιτησία • Η ΚΟΠ υπαναχώρησε στο θέμα της μετακίνησης των φιλάθλων

-



Του Κόκου ΚΑΘΗΤΖΙΩΤΗ

Το Παγκύπριο Πρωτάθλημα Ποδοσφαίρου της Ά Κατηγορίας της ΚΟΠ για το 2024-25 μας έδωσε τα πρώτα δείγματα τι φουτμπόλ θα παρακολουθήσουμε στην συνέχεια.

Καταρχήν είχαμε τις εμφανίσεις των Ευρωπαϊκών μας ομάδων στα πρωταθλήματα της ΟΥΕΦΑ και είδαμε την ποιοτική άνοδο στα ρόστερ αυτών των ομάδων αλλά και στην άνοδο της δυναμικότητάς τους. Επίσης από τις ενισχυτικές μεταγραφικές ενέσεις του καλοκαιριού οι υπόλοιπες ομάδες της περσυνής σεζόν το ίδιο ενισχυτικά ποιοτικά και αυτό έδειξαν απ΄τα φιλικά προετοιμασίας αλλά και από τις πρώτες δύο αγωνιστικές του πρωταθλήματος.

Είναι προφανές ότι η ανταγωνιστικότητα μεγαλώνει κάθε χρόνο αφού όλοι έχουν αντιληφθεί ότι χωρίς ποιοτική ενίσχυση των ρόστερ θα μείνουν εκτός συναγωνισμού και κατά συνέπεια εκτός των προνομιούχων θέσεων που δίνουν τα «πολλά λεφτά» όπως επίσης και τον κίνδυνο να πέσουν από την κατηγορία, ακόμη χειρότερα!

Εκτός από τις τρις νεοφώτιστες ομάδες Ο29Μ, ΟΜΟΝΟΙΑΣ Αραδίππου και ΕΝΩΣΗΣ ΝΕΩΝ ΠΑΡΑΛΙΜΝΙΟΥ, οι υπόλοιπες ένδεκα θα κτυπήσουν τα ρέστα τους επί ίσοις όροις χωρίς να υπάρχουν σούπερ φαβορί και αουτσάϊντερ.

Οι περσυνοί μεγάλοι πρωταγωνιστές ΑΠΟΕΛ, ΠΑΦΟΣ, ΑΡΗΣ, ΟΜΟΝΟΙΑ Λευκωσίας και ΑΕΚ όπως επίσης οι αναγεννημένες ομάδες της ΑΕΛ, του ΑΠΟΛΛΩΝΑ, της παραδοσιακής ΝΕΑΣ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ, της ΑΝΟΡΘΩΣΗΣ και του ΕΘΝΙΚΟΥ ΑΧΝΑΣ μας υπόσχονται ένα σούπερ ανταγωνιστικό, ποιοτικό αποτελεσματικό, αμφίρροπο και με αρκετό θέαμα φετινό πρωτάθλημα. Βέβαια οι ομάδες της ΠΑΦΟΣ, ΟΜΟΝΟΙΑΣ Λευκωσίας και ΑΠΟΕΛ οι οποίες έχουν και βάθος στα ρόστερ τους έχουν ένα δύσκολο δίμηνο Ευρωπαϊκών υποχρεώσεων στο Conference και θα δούμε εάν οι αντίπαλοί τους μπορούν να το εκμεταλλευτούν θετικά αυτό στο πρωτάθλημα.

Οι ομάδες της ΟΜΟΝΟΙΑΣ Λευκωσίας, του ΑΡΗ, της ΑΕΛ και της ΠΑΦΟΥ είναι οι μόνες ομάδες που μετρούν μόνο νίκες στους πρώτους δύο άφωνες στο φετινό πρωτάθλημα (η ΠΑΦΟΣ FC ένα αγώνα).

ΦΑΛΤΣΑ ΣΦΥΡΙΓΜΑΤΑ ΚΑΙ

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ

Φωνές για την διαιτησία από τις πρώτες δύο αγωνιστικές για λανθασμένες αποφάσεις των διαιτητών μέσα στο γήπεδο και των διαιτητών στο VAR. Η ΚΟΠ και η επιτροπή διαιτησίας σωστά ξεκίνησαν το Πρωτάθλημα με μόνο Κύπριους διαιτητές και αν στη συνέχεια δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν τότε να κληθεί η ξένη βοήθεια. Είναι γεγονός ότι η προκατάληψη για τους Κύπριους διαιτητές από τους παράγοντες αλλά και τους ποδοσφαιριστές – προπονητές των ομάδων δημιουργεί και το άγχος στους διαιτητές οι οποίοι ενεργούν υπό ψηλή πίεση.

Όλοι πρέπει να βάλουν νερό στο κρασί τους να κάνουν υπομονή και να δώσουν την ευκαιρία στους Κύπριους διαιτητές να κάνουν την δουλειά τους ανεπηρέαστα αμερόληπτα χωρίς πίεση και παρεμβάσεις στο έργο τους μέσα και εκτός γηπέδου. Αν στο τέλος της ημέρας τα αρμόδια όργανα κρίνουν ότι χρειάζεται εξωτερική βοήθεια τότε η ΚΟΠ δήλωσε ότι θα γίνει πράξη. Όμως πρέπει να παραδεχτούμε ένα γεγονός που το είδαμε στις πρώτες δύο αγωνιστικές. Ποδοσφαιριστές προπονητές και παράγοντες να διαμαρτύρονται στους διαιτητές και επόπτες συχνά ενώ δεν συμβαίνει το ίδιο όταν οι διαιτητές δεν είναι Κύπριοι!

Πρέπει τα Σωματεία και οι ποδοσφαιριστές να δώσουν τη ευκαιρία στον Κύπριο διαιτητή χωρίς έξωθεν και άνωθεν παρεμβάσεις και επεμβάσεις στο έργο τους να τους εμπιστευθούν και αυτοί με τη σειρά τους να σφυρίζουν ανεπηρέαστα και αμερόληπτα μακριά από Σωματειακές και πολιτικές προτιμήσεις και οι καλύτεροι και ικανότεροι να αξιολογηθούν από τον Τεχνικό Διευθυντή της Διαιτησίας για την στελέχωση εκείνου του «ΤΙΜ» που μαζί με τους ξένους διαιτητές θα διαιτητεύουν τους αγώνες της Ά Κατηγορίας όταν αποφασιστεί ότι χρειάζεται η βοήθειά τους.

ΕΚΑΝΕ ΠΙΣΩ Η ΚΟΠ ΣΤΟ ΘΕΜΑ

ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗΣ ΤΩΝ ΦΙΛΑΘΛΩΝ

Η ΚΟΠ υπαναχώρησε από την αρχική της απόφαση για την μετακίνηση των φιλάθλων της φιλοξενούμενης ομάδας από 10% των εισιτηρίων στους 800 φιλάθλους μαξιμουμ!

Γιατί να στερούνται 600-700 φίλαθλοι ακόμη να παρακολουθήσουν στα εκτός έδρας παιγνίδια της ομάδας τους. Πιστεύουμε ότι η ΚΟΠ πρώτα έπρεπε να εφαρμόσει αυστηρά τον ποινικό κώδικα που καθόρισε για τα έκτροπα όπως και τα υπόλοιπα μέρη που συμμετέχουν στη διαφύλαξη της τάξης στα γήπεδα, να εργαστούν υπεύθυνα προς την ορθή κατεύθυνση και λύση του προβλήματος. Δηλαδή μετά 2-3 αγωνιστικές η ΚΟΠ θα απαγορεύσει εντελώς την μετακίνηση των φιλάθλων, θα ενδώσει στις αποφάσεις του Υπουργού Δικαιοσύνης και της Αστυνομίας.

Δώστε την ευκαιρία στους γνήσιους και πραγματικούς φιλάθλους του ποδοσφαίρου να παρακολουθούν την ομάδα τους και εντός και εχτός έδρας. Τιμωρήστε αυτούς που δημιουργούν τα επεισόδια ΚΟΠ, Σωματεία, Αστυνομία, Δικαιοσύνη, πολιτεία να αναλάβετε τις ευθύνες που σας αναλογούν! ΌΧΙ στις εύκολες λύσεις του προβλήματος.

Διαβάστε Επίσης