Πέμπτη, 19 Σεπτεμβρίου, 2024
ΑρχικήΤΟΠΙΚΑΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΛευκωσία: Κρατεί τα σκήπτρα της πιο τσιμεντωμένης πόλης της Ευρώπης!

Λευκωσία: Κρατεί τα σκήπτρα της πιο τσιμεντωμένης πόλης της Ευρώπης!

-

Σύμφωνα με στοιχεία του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Περιβάλλοντος η Λευκωσία χαρακτηρίζεται ως η πιο τσιμεντωμένη πρωτεύουσα της Ευρώπης. Τα εν λόγω στοιχεία δείχνουν ότι η πρωτεύουσα  έχει την μικρότερη επιφάνεια δεντροφύτευσης ανάμεσα στις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες με το ποσοστό επί της συνολικής έκτασης της πόλης να κυμαίνεται μόλις στο 4%!

Στη Λεμεσό με έκταση 210 τετραγωνικά χιλιόμετρα, μόνο τα 16 τ.χ. καλύπτονται από πράσινο!

Η όλη κατάσταση  είναι τραγική αν λάβουμε υπόψη ότι με τα σημερινά δεδομένα ο μέσος όρος κάλυψης από δέντρα σε όλες  οι υπόλοιπες ευρωπαϊκές πρωτεύουσες  κυμαίνεται γύρω στο 30%. 

Η έγνοια τους είναι πως θα τσιμετώσουν τα πάντα για χάρη των μεγαλοεπιχειρηματιών ανάπτυξης γης και όχι το πως θα παρέχουν στους πολίτες χώρους για χαλάρωση, για περπάτημα και ούτε κουβέντα να γίνεται για το ότι τα δέντρα καταπολεμούν την υπερθέρμανη του πλανήτη μέσω της κατακράτησης του διοξειδίου του άνθρακα και την μείωση της θερμοκρασίας ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες που οι πόλεις μας είναι καμίνι. 

Αναμένουμε την υλοποίηση της δέσμευσης του νέου Δήμαρχου Λευκωσίας όπως κάθε χρόνο φυτεύονται 10000 δέντρα/θάμνοι  και ότι θα γίνεται παρακολούθηση της ανάπτυξης τους.

Παυλίνα ΠΑΥΛΟΥ

Διαβάστε Επίσης