Πέμπτη, 19 Σεπτεμβρίου, 2024
ΑρχικήΕΙΔΗΣΕΙΣΓΝΩΜΕΣΓιατί μόνο αυτοί;

Γιατί μόνο αυτοί;

-

Του Νικόλα ΚΟΥΜΟΥΣΙΗ

Επιτέλους για κάποιον κινήθηκε η διαδικασία. Το δικηγορικό γραφείο Δημητριάδη στην Πάφο, θα παραπεμφθεί στην δικαιοσύνη για αριθμό διαβατηρίων για τα οποία μεσολάβησε να εκδοθούν σε επενδυτές.

Είναι μια κίνηση προς την σωστή κατεύθυνση; Φυσικά και είναι.

Όμως για να είμαστε δίκαιοι προς όλους, σύμφωνα με τον κατάλογο που δόθηκε στην δημοσιότητα πριν λίγο καιρό, δεν είναι μόνο το συγκεκριμένο γραφείο που έχει αναλάβει τέτοιου είδους υποθέσεις.

Πολλά άλλα δικηγορικά γραφεία εμπλέκονται στην υπόθεση. Και επειδή μερικά είδαν το φως της δημοσιότητας, ας φρεσκάρουμε την μνήμη μας: συνδέονται με τους Νίκο Αναστασιάδη, Σάββα Αγγελίδη, Έμιλυ Γιολίτη, Κυριάκο Κούσιο, Αλέξανδρο Σίνκα (στενό συνεργάτη του Αβέρωφ Νεοφύτου).

Υπάρχουν φυσικά και άλλα.

Το ξεκάθαρο ερώτημα είναι το εξής: Γιατί μόνο το γραφείο Δημητριάδη;

Εάν μόνο για αυτό το γραφείο υπάρχουν στοιχεία για να τεκμηριωθεί υπόθεση, έχει καλώς.

Δεν είναι παράξενο όμως που για όλα τα άλλα ονόματα, τα οποία προέρχονται από τον ΔΗΣΥ, δεν κινείται διαδικασία, παρά μόνο κινήθηκε για κάποιους που πρόσκεινται στο ΔΗΚΟ;

Τις απαντήσεις δεν τις γνωρίζω. Μπορώ μόνο να εικάζω.

Όμως αν η δικαιοσύνη και γενικότερα η πολιτεία, θέλει να είναι σωστή απέναντι στους πολίτες, πρέπει να αποκαταστήσει το αίσθημα δικαίου, προχωρώντας σε διώξεις κατά όποιου βοήθησε να δοθεί έστω και ένα «χρυσό» διαβατήριο, βοηθώντας στον διασυρμό της χώρας μας στον διεθνή χώρο.

Διαβάστε Επίσης