Δευτέρα, 16 Σεπτεμβρίου, 2024
ΑρχικήΤΟΠΙΚΑΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΆκου γεωπολιτικές και στρατηγικές ανακατατάξεις! Ντροπή κύριε δήμαρχε, ντροπή!  

Άκου γεωπολιτικές και στρατηγικές ανακατατάξεις! Ντροπή κύριε δήμαρχε, ντροπή!  

Προφάσεις για να συνεχιστούν τα παράνομα έργα στην Αγία Νάπα!

-

Η κυβέρνηση της «διαφάνειας» τον Μάρτιο του 2024 πήρε «απόφαση» όπως παράλληλα με την κατεδάφιση ορόφου και εστιατορίου ξενοδοχείου στην Αγία Νάπα που κτίστηκαν χωρίς άδεια αποφάσισε όπως σταματήσουν και μάλιστα έδωσε και διορία 15 ημερών για να κατεδαφιστεί παράνομη μονή που κτίζεται στο Κάβο Γκρέκο σε περιοχή του Δικτύου Natura 2000.

΄Αρχισαν τα αρμόδια κυβερνητικά τμήματα το ένα να ρίχνει την ευθύνη στο άλλο.  Από πλευράς του το Τμήμα Περιβάλλοντος ανέφερε ότι «η κατεδάφιση θα πρέπει να γίνει με τον καλύτερο δυνατόν τρόπο ώστε να αποφευχθεί περαιτέρω ζημιά στον βιότοπο»,  o δε Υπουργός Εσωτερικών σε παρέμβαση του στο ΡΙΚ επέριψε ευθύνες στον οικείο Δήμο για «παράνομη ανέγερση μονής σε περιοχές του Δικτύο Natura 2000» και ανέφερε «ότι η νομοθεσία εξαναγκάζει τις αρμόδιες Υπηρεσίες του Υπουργείου σε χρονοβόρες διαδικασίες μέσω της δικαστικής οδού για άρση της παρανομίας, ενώ ο περί Ρυθμίσεως Οδών και Οικοδομών Νόμων επιτρέπει ΑΜΕΣΗ ΚΑΤΕΔΑΦΙΣΗ».    

΄Εκτοτε άκρα του τάφου σιωπή τόσον  από πλευράς της κυβέρνησης και τον επηρεαζόμενο δήμο.  Η δε επηρεαζόμενη Μητρόπολη προχωρούσε στην συλλογή υπογραφών για να συνεχιστούν τα έργα! 

Τώρα μας ήρθε καπάκι ο δήμαρχος Αγίας Νάπας και σε συνέντευξη του φέρεται να τάσσεται υπέρ της ολοκλήρωσης της ανέγερσης της μονής που ξεκίνησε χωρίς την εξασφάλιση των αναγκαίων αδειών και μάλιστα σε περιοχή Natura. 

Για να υποστηρίξει την θέση του ο δήμαρχος, παραπέμπει σε γεωπολιτικές και στρατηγικές ανακατατάξεις στην περιοχή σε ότι αφορά τις εκκλησίες  και τα κατεχόμενα!

Θου Λαέ φυλακί τω στόματι μου …. Άκου γεωπολιτικές και στρατηγικές ανακατατάξεις! Και δεν χρειάζεται μεγάλη φαντασία για να αντιληφθεί κανείς το τι μέλλει γενέσθαι… Είπαμε, κανένας δεν μπορεί να τα βάλει με την πιο κερδοφόρα επιχείρηση του τόπου που τα προνόμια τους χάνονται στα βάθη των αιώνων, εκπηγάζουν και από την Οθωμανική Αυτοκρατορία  και είναι υπεράνω των νόμων της Κυπριακής Δημοκρατίας…

Ντροπή κύριε δήμαρχε, ντροπή! 

E. ΖΑΠΑΤΑ

Διαβάστε Επίσης