Δευτέρα, 16 Σεπτεμβρίου, 2024
ΑρχικήΕΙΔΗΣΕΙΣΓΝΩΜΕΣΣωστή πλευρά της Ιστορίας είναι η ειρήνη και η συνεργασία των κρατών

Σωστή πλευρά της Ιστορίας είναι η ειρήνη και η συνεργασία των κρατών

Καιρός είναι να στοχασθούμε λίγο τι έχει επιφέρει σε μας, η δική μας ΝΑΤΟαμερικανική και η δική τους (των ΝΑΤΟαμερικανών) φιλοτουρκική πολιτική και τα παρά της κυβέρνησής μας ΝΑΤΟεβραιολιγούρικα παρακολουθήματά της

-

Του ΧριΣ

Η νέα αταξία πραγμάτων της οποίας πιστός ακόλουθος είναι η κυβέρνηση Χριστοδουλίδη, όπως και ο προκάτοχος μέντορας του, και που δεν είναι άλλη από την ιμπεριαλιστική βαρβαρότητα, έχει μεν κάνει ρίζες αλλά πάντα υπάρχει η δυνατότητα να αλλάξει, όταν οι λαοί το πάρουν απόφαση και πάψουν να σέρνονται πίσω από τους εκμεταλλευτές τους.

Η κυριαρχία των δολοφόνων και εκμεταλλευτών δεν είναι ούτε θέλημα θεού, ούτε ιστορικά καθορισμένη για πάντα. Μια Μεσσιανική θρησκευτική μειονότητα έχει σύρει μια χώρα στο βούρκο και μια περιοχή σε συνεχή πόλεμο. Γιατί δεν είναι όλοι οι ισραηλινοί το ίδιο. Τόσο οι Ισραηλινοί όσο και οι Παλαιστίνιοι βρίσκονται υπό την καταπίεση φανατικών θρησκευτικών μειονοτήτων επί δεκαετίες. Όπως η πλειονότητα των Ισραηλινών θέλει μια ήρεμη, ειρηνική και αξιοπρεπή ζωή, το ίδιο θέλουν και οι Παλαιστίνιοι.

Οι θρησκευτικές ψευδαισθήσεις χρησιμοποιούνται από τα οικονομικά συμφέροντα για να  τροφοδοτούν αυτόν τον πόλεμο, οδηγώντας στον θάνατο πλήθος αθώων αμάχων και διαιωνίζοντας μιαν ψεύτικη στην ουσία εχθρότητα. Ότι ανεβαίνει κατεβαίνει και η κυριαρχία τους είναι γέννημα των συσχετισμών δύναμης σε ταξικό και γεωπολιτικό επίπεδο.

  • Αν τίποτε δεν αλλάζει, όπως προσπαθούν να πείσουν τον κόσμο και τα θύματα τους οι ιμπεριαλιστές, είτε ως  φασίστες είτε ως σιωνιστές είτε ως θρησκευτικοί φονταμενταλιστές, η ανθρωπότητα θα βρισκόταν ακόμα στο δουλοκτητικό καθεστώς. Πισωγυρίσματα υπάρχουν αλλά το ποτάμι δεν στρέφεται πίσω.

Ο πόλεμος, με τον οποίο οι πολεμοχαρείς πολεμούν δήθεν την τρομοκρατία, είναι ο καλύτερος στρατολόγος της.

Οι 40.000 νεκροί Παλαιστίνιοι που θάφτηκαν μετά τη δολοφονία τους από το Ισραήλ είναι το λίπασμα από το οποίο θα βλαστήσουν νέοι μαχητές κατά των δολοφόνων τους και είτε το θέλουμε είτε όχι μεταξύ τους και κάποιοι τρομοκράτες, αν και σήμερα πρέπει να διευκρινίσει κανείς ποιος θεωρείται τρομοκράτης και ποιος αγωνιστής της ελευθερίας. Σήμερα οι μεγαλύτερες εστίες βαρβαρότητας, από τις 63 που βρίσκονται σε εξέλιξη παγκοσμίως, που τείνουν να προκαλέσουν ακόμα μεγαλύτερα δεινά στους λαούς, είναι στην Μέση Ανατολή με πρωταγωνιστή το δολοφονικό καθεστώς του Ισραήλ, με τα ανθρωποειδή που επιδιώκουν και χαίρονται με το θάνατο ανθρώπων και στη Ρωσία και Ουκρανία με το ΝΑΤΟ υπό Αγγλοαμερικανική καθοδήγηση, να τρίβεται στην μαγκούρα του τσοπάνη.

  • Είναι κάπως παρήγορο, αλλά όχι ακόμα αρκετό, ότι πολλές φωνές κατά των πολέμων στην Ουκρανία και στην Παλαιστίνη, ακούγονται πλέον ακόμα και από την ίδια την Αμερική, ακόμη και μέσα από το ίδιο το σύστημα που εξέθρεψε την βαρβαρότητα.

Η πολιτική δράση των εργαζομένων και των ανθρώπων της λογικής και της ειρήνης, μπορεί να ανατρέψει τους σημερινούς συσχετισμούς δυνάμεων και να θέσει στο περιθώριο της ιστορίας τους παγκόσμιους δυνάστες της ανθρωπότητας.

Αρκεί να κάνει ο καθένας ξεχωριστά είτε όλοι μαζί ως μια γροθιά,  με συσπείρωση, αλληλεγγύη, με σχέδιο, οργανωμένη πάλη και πίστη στο καλό και δίκαιο να κάνουμε ότι μας αναλογεί για να ξεπεραστεί όσο γίνεται πιο ανώδυνα η σημερινή εποχή των τεράτων.

 Η σωστή πλευρά της ιστορίας, δεν είναι να επιλέξεις στρατόπεδο ληστών, δεν είναι με κανένα πολεμοχαρές στρατόπεδο αλλά με την πλευρά της ειρήνης και της συνεργασίας των κρατών.

Και με την ευκαιρία, καιρός είναι να στοχασθούμε λίγο τι έχει επιφέρει σε μας, η δική μας Νατοαμερικανική και η δική τους (των Νατοαμερικανών) φιλοτουρκική πολιτική και τα παρά της κυβέρνησής μας Νατοεβραιολιγούρικα παρακολουθήματά της.

Διαβάστε Επίσης