Δευτέρα, 16 Σεπτεμβρίου, 2024
ΑρχικήΤΟΠΙΚΑΟΙΚΟΝΟΜΙΑΑΛΤ! Σταματήστε την πορεία για ξεπούλημα και της ΑΗΚ!

ΑΛΤ! Σταματήστε την πορεία για ξεπούλημα και της ΑΗΚ!

Η χώρα δεν αντέχει ένα νέο σκάνδαλο τύπου Συνεργατισμού!

-

Την «επιτυχία» που είχε η κυβέρνηση Αναστασιάδη – ΔΗΣΥ με τον Συνεργατισμό, φαίνεται ζήλεψαν και σκέφτονται να την  εφαρμόσουν και στην Αρχή Ηλεκτρισµού Κύπρου (ΑΗΚ)! Οι ιδιώτες «επενδυτές» ζητούν οι υποδοµές και το δίκτυο της ΑΗΚ να τεθούν στις υπηρεσίες τους, με στόχο φυσικά τα δικά τους κέρδη που δεν συμβαδίζουν με το συµφέρον των καταναλωτών. Όπως έκαναν και με την CYTA, δεν αφήνουν στην  ΑΗΚ να λειτουργήσει όπως θα μπορούσε προς όφελος των καταναλωτών και της χώρας.

Την άφησαν χωρίς φυσικό αέριο που θα σήμαινε χαμηλότερο κόστος και χωρίς πρόστιμα για ρύπους, την εµποδίζουν να παράγει φτηνότερο ρεύμα από ΑΠΕ και τώρα πιέζουν για προνομιακή μεταχείριση των ιδιωτών ανταγωνιστών της ΑΗΚ.

  • Η ΑΗΚ παράγει ένα μικρό μέρος της ενέργειας από φωτοβολταϊκά στην τιμή των 5 σεντ ανά κιλοβατώρα, ενώ οι ιδιώτες πωλούν σε πολλαπλάσιες τιµές!

 Η κυβέρνηση οφείλει να στηρίξει το δημόσιο συμφέρον και την ΑΗΚ. Η χώρα δεν αντέχει ένα νέο σκάνδαλο τύπου Συνεργατισμού, δεν αντέχει για ιδιωτικά συμφέροντα να πληρώσει ο καταναλωτής για την ιδιωτικοποίηση των κερδοφόρων ηµικρατικών οργανισµών και ειδικά της ΑΗΚ που είναι η πιο σημαντική υπηρεσία στη οποία στηρίζεται, ο πολίτης, η οικονομία, η χώρα. Το λιγότερο κράτος ή το καθόλου κράτος έχει αποδειχθεί ότι σκοτώνει!

Αυτό που έκανε η κυβέρνηση των μεγαλοεργοδοτών και των πολυεθνικών πήρε κερδοφόρες επιχειρήσεις από τους ιδιοκτήτες τους που είμαστε όλοι εμείς, ο λαός, και τις έδωσε μισοτιμής ή με εξαιρετικά ευνοϊκούς όρους σε μερικούς Κύπριους ή ξένους δεν έχει μεγάλη σημασία για να κάνουν υπερκέρδη στη ράχη μας.

Αν ή κυβέρνηση ή και τα κόμματα αφήσουν να μπει σε εφαρμογή αυτό το νέο ανοσιούργημα θα έχουν να λογοδοτήσουν, γιατί αργά ή γρήγορα θα κληθούν να λογοδοτήσουν όσοι απεργάζονται τις σκανδαλώδεις ρυθμίσεις/ιδιωτικοποιήσεις του κοινωνικού πλούτου!

ΧριΣ

Διαβάστε Επίσης