Δευτέρα, 16 Σεπτεμβρίου, 2024
ΑρχικήΚΟΣΜΟΣΠΟΛΙΤΙΚΗΟι σφαγές του κατοχικού στρατού του Ισραήλ επεκτείνονται και στην Δυτική Όχθη!

Οι σφαγές του κατοχικού στρατού του Ισραήλ επεκτείνονται και στην Δυτική Όχθη!

Η Πρεσβεία του Κράτους της Παλαιστίνης στην Κυπριακή Δημοκρατία απευθύνει έκκληση για αλληλεγγύη και ζητά την την κυπριακή κυβέρνηση, τα κόμματα, τους οργανωμένους φορείς και από τον αδελφό κυπριακό λαό, έμπρακτη καταδίκη των φρικαλεοτήτων του κράτους απαρτχάιντ του Ισραήλ.

-

Ο ισραηλινός κατοχικός στρατός πραγματοποιεί άλλη μια μαζική εισβολή σε διάφορες περιοχές της κατεχόμενης Δυτικής Όχθης αναπτύσσοντας πολεμικά αεροσκάφη, μη επανδρωμένα αεροσκάφη, μπουλντόζες και εκατοντάδες χερσαίους στρατιώτες (ειδικές στρατιωτικές μονάδες μεταμφιεζόμενοι με πολιτικά, εφαρμόζοντας ξανά τις μαφιόζικες μεθόδους), καταγγέλλει σε Δελτίο Τύπου η Πρεσβεία του Κράτους της Παλαιστίνης στην Κυπριακή Δημοκρατία και προσθέτει:

Οι δυνάμεις κατοχής πολιορκούν διάφορα νοσοκομεία στις πόλεις Τουλκάρμ, Τζενίν και Ναμπλόυς. Αυτό που τρομάζει ιδιαίτερα είναι ότι οι κατοχικές δυνάμεις ζήτησαν την εκκένωση και τον εκτοπισμό παλαιστινίων από ολόκληρες περιοχές στην Δυτική Όχθη, το οποίο αποτελεί μια επανάληψη του σεναρίου που εκτελείται στη Γάζα.

Η χτεσινοβραδινή μαζική εισβολή γίνεται παράλληλα με τις εισβολές στη Ράφα, το Χαν Γιουνίς, στο Ζεϊτούν στη Ντέιρ αλ Μπαλάχ, καθώς επίσης και σε συνδυασμό με έντονους και συνεχείς βομβαρδισμούς στο Λίβανο.

Η ισραηλινή αλαζονεία πρέπει να σταματήσει και να τερματιστεί, πριν καταπιεί ολόκληρη την περιοχή.

Από το περασμένο Οκτώβρη, σύμφωνα με τους αριθμούς του υπουργείου Υγείας της Παλαιστινιακής Αρχής, τουλάχιστον 670 Παλαιστίνιοι έχουν δολοφονηθεί στη Δυτική Όχθη από πυρά ισραηλινών στρατιωτών και εποίκων.

Η κλιμάκωση αυτή αποτελεί απόδειξη της αποτυχίας της διεθνούς κοινότητας να θέσει τέρμα στην επεκτατική πολιτική και τις επιθέσεις κατά των άοπλων Παλαιστινίων πολιτών, της γης τους, της περιουσίας τους και των ιερών τους τόπων.  Επιπλέον αποδεικνύεται ότι οι αντιδράσεις της διεθνούς κοινότητας δεν ανταποκρίνονται στο επίπεδο των κινδύνων που αντιμετωπίζει ο παλαιστινιακός λαός.

Ζητούμε από την γειτονική μας χώρα, την Κυπριακή Δημοκρατία, τα πολιτικά κόμματα, τους οργανωμένους φορείς και από τον αδελφό κυπριακό λαό έμπρακτη καταδίκη των φρικαλεοτήτων του κράτους απαρτχάιντ του Ισραήλ.

Διαβάστε Επίσης