Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου, 2024
ΑρχικήΤΟΠΙΚΑΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣτο σκαμνί η Κύπρος για άρνηση συμμόρφωσης! Πάλι μας τραβούν το αυτί...

Στο σκαμνί η Κύπρος για άρνηση συμμόρφωσης! Πάλι μας τραβούν το αυτί οι Ευρωπαίοι «εταίροι»…

Η παράβαση αυτή τη φορά αφορά οδηγία για ανάκαμψη / εξυγίανση των τραπεζών

-

Δύο νέες κατσάδες είσπραξε η χώρα μας από την Ευρωπαϊκή ΄Ενωση για μη συμμόρφωση όσον αφορά την μεταφορά στο εθνικό δίκαιο οδηγιών για την ανάκαμψη και εξυγίανση των τραπεζών και τις εταιρείες που αγοράζουν ή διαχειρίζονται δάνεια, τα γνωστά μας αρπακτικά, τα «μαύρα κοράκια». 

 Συγκεκριμένα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αποφάσισε να κινήσει διαδικασία επί παραβάσει, αποστέλλοντας προειδοποιητική επιστολή, λόγω μη μεταφοράς στο εθνικό μας δίκαιο των τροποποιήσεων της οδηγίας για ανάκαμψη και  εξυγίανση των τραπεζών.  Αυτή η οδηγία αφορά την προληπτική αντιμετώπιση των συστημικών τραπεζών και της ικανότητας απορρόφησης ζημιών καθώς και της ανακεφαλαιοποίησης τους. 

Δόθηκε προθεσμία για πλήρη ανταπόκριση και σε αντίθετη περίπτωση θα αποσταλεί αιτιολογημένη γνώμη και αν πάλι δεν συμμορφωθούμε το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο μας περιμένει. 

Η δεύτερη κατσάδα αφορά τις γνωστές εταιρείες εξαγοράς/διαχείρισης δανείων που και πάλι η χώρα μας δεν έχει μεταφέρει, δεν έχει συμμορφωθεί όπως νομοθετηθεί ώστε αυτές οι εταιρείες να ενεργούν καλόπιστα, επαγγελματικά και δίκαια με τους δανειολήπτες και να επικοινωνούν μαζί τους με τρόπο που δεν να μην θεωρείται είτε καταναγκασμός είτε άσκηση αθέμιτης επιρροής. 

Πάλι δόθηκαν δύο μήνες για συμμόρφωση διαφορετικά και πάλι προχωρούμε στο τελευταίο σκαλοπάτι του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου. 

Υ.Γ.: Αμάν και εσείς στην ΕΕ! Εν πολλά… που ζητάτε! Εν ακούσετε ότι στον τόπο μας είναι οι τράπεζες που κάνουν κουμάντο και κυβερνούν; Γι’ αυτό μην τους πολυσκοτίζετε τους τραπεζίτες μας και τα χρυσοπληρωμένα golden boys τους…

Παυλίνα ΠΑΥΛΟΥ

Διαβάστε Επίσης