Δευτέρα, 16 Σεπτεμβρίου, 2024
ΑρχικήΕΙΔΗΣΕΙΣΓΝΩΜΕΣ«Ούνα φάτσα, ούνα ράτσα»! Η υποκρισία των ηγετών   της Δεξιάς σε όλο...

«Ούνα φάτσα, ούνα ράτσα»! Η υποκρισία των ηγετών   της Δεξιάς σε όλο της το μεγαλείο!

Αβέρωφ Νεοφύτου: Χωρίς να πει έστω ένα mea culpa, «περνά γενεές 14» τον Νίκο Χριστοδουλίδη άνκαι ακολουθεί ακριβώς την ίδια πολιτική και φέρνει τα ίδια αποτελέσματα όπως και τότε, επί διακυβέρνησης Αναστασιάδη – ΔΗΣΥ με ηγέτη τον ίδιο που χειροκροτούσε και τον συνεπαρχιώτη του Νίκο Χριστοδουλίδη…

-

Του Πέτρου Χ. ΠΑΣΙΑ

Σε «χλωρό κλαδί» δεν αφήνει ο βουλευτής και πρώην πρόεδρος του ΔΗΣΥ, Αβέρωφ Νεοφύτου, τον Πρόεδρο Χριστοδουλίδη, του οποίου ήταν ανθυποψήφιος στις προεδρικές του 2023. Ο Αβ. Νεοφύτου, σε ανακοίνωση του ως απάντηση σε αναφορές του Προέδρου της Δημοκρατίας, σχολιάζει: «Η χώρα έχει ανάγκη ηγέτη, όχι σχολιαστή»…

Ο πρώην  πρόεδρος του ΔΗΣΥ «περνά γενεές 14» τον Νίκο Χριστοδουλίδη σημειώνοντας πως «ενάμιση χρόνο τώρα δημιουργεί διαρκώς φαντασιώσεις σχετικά με το Κυπριακό. Πότε με τη δήθεν εμπλοκή της ΕΕ στις συνομιλίες, πότε με τον ορισμό, κατόπιν… δικών του ενεργειών, απεσταλμένων «διαμετρήματος Μέρκελ» και τελευταία με τον άτσαλο, πραγματικά βιαστικό και άσκοπο χειρισμό μιας βολιδοσκόπησης, η οποία κατέληξε σε επικοινωνιακό Βατερλό και φοβάμαι και σε πλήρες και οριστικό ναυάγιο επί της ουσίας, τουλάχιστον για την πρωτοβουλία του Αυγούστου»…

Ενάμιση χρόνο τώρα δημιουργεί διαρκώς φαντασιώσεις σχετικά με το Κυπριακό. Πότε με τη δήθεν εμπλοκή της ΕΕ στις συνομιλίες, πότε με τον ορισμό, κατόπιν… δικών του ενεργειών, απεσταλμένων «διαμετρήματος Μέρκελ» και τελευταία με τον άτσαλο, πραγματικά βιαστικό και άσκοπο χειρισμό μιας βολιδοσκόπησης, η οποία κατέληξε σε επικοινωνιακό Βατερλό και φοβάμαι και σε πλήρες και οριστικό ναυάγιο επί της ουσίας, τουλάχιστον για την πρωτοβουλία του Αυγούστου.

Υποδεικνύει μάλιστα αφ’ υψηλού ο Αβέρωφ Νεοφύτου πως «η προκλητική και απαράδεκτη αδιαλλαξία του Τατάρ δεν μπορεί να χρησιμοποιείται ως άλλοθι. Προσωπικά την ανέμενα. Το ζήτημα και το στοίχημα για τη δική μας πλευρά ήταν να αναγκαστεί ο Τατάρ να άρει την αδιάλλακτη θέση του».

  • Καλά κύριε Αβέρωφ Νεοφύτου, τι άλλαξε και τα βάζετε με τον Νίκο Χριστοδουλίδη, εκτός από το γεγονός πως για 10 ολόκληρα χρόνια ενεργούσε ως υπουργός της κυβέρνησης του Νίκου Αναστασιάδη και του ΔΗΣΥ, την περίοδο που εσύ ήσουν ο πρόεδρος του και τώρα ενεργεί ως Πρόεδρος της Δημοκρατίας;

Την ίδια ακριβώς πολιτική ακολουθεί και φέρνει τα ίδια αποτελέσματα. Συνεχίζει να οδηγεί το Κυπριακό ολοταχώς στη μονιμοποίηση του διχοτομικού στάτους κβο, όπως ακριβώς έπραττε και ως υπουργός Εξωτερικών της κυβέρνησης του ΔΗΣΥ!

Λέει στη δήλωση του ο Αβέρωφ Νεοφύτου συνεχίζοντας τον «εξάψαλμο» κατά του μέχρι πριν δυο χρόνια στενού συνεργάτη του Νίκου Χριστοδουλίδη:

«…Όμως η αλόγιστη διαχείριση, οι πανηγυρισμοί για μια βολιδοσκόπηση και η πρόωρη ανακοίνωσή της προτού καρποφορήσει η προσπάθεια του ΓΓ να φέρει στο τραπέζι του διαλόγου τις δύο πλευρές πρόσφερε στον Τατάρ την ευκαιρία που έψαχνε να ξεφύγει με υπεκφυγές από τη διαδικασία».

Καλά δεν είναι τα ίδια που έκανε και ως δεξί χέρι του Νίκου  Αναστασιάδη με αποκορύφωμα την εγκατάλειψη των συνομιλιών στο Κραν Μοντανά;

ΔΕΝ ΤΟΥ ΒΓΗΚΕ Η ΤΥΦΛΗ

ΥΠΑΚΟΗ ΣΤΟΝ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗ…

Και το ερώτημα προς τον Αβέρωφ Νεοφύτου:

  • Γιατί όταν ήσουν σε θέση εξουσίας δεν αντιδρούσες; Γιατί δεν «επαναστατούσες»;  Μήπως σιωπούσες έχοντας την ψευδαίσθηση στήριξης για τις πολιτικές φιλοδοξίες σου από τον Νίκο Αναστασιάδη και κάπου στο δρόμο χάλασε η σούπα;

Και τότε όλοι σας στο κυβερνητικό στρατόπεδο είχατε παραμερίσει το Κυπριακό, το οδηγήσατε στο χειρότερο ιστορικά σημείο φέρνοντας ακόμη πιο κοντά την μονιμοποίηση της διχοτόμησης και το μόνο που σας ενδιέφερε ήταν η νομή της εξουσίας, το ρουσφέτι , τα βολέματα ημετέρων, η διαπλοκή με τα χρυσά διαβατήρια και τους πύργους. Ακριβώς , ότι κάνουν και οι κυβερνώντες σήμερα… Συνεχίζουν το έργο σας!

Και τότε (όχι πολύ μακριά), μόλις πριν δυο χρόνια… Και τότε υποτακτικοί των Αμερικανοβρετανών και των Ισραηλινών, το ίδιο και σήμερα. Και τότε δίνατε γην και ύδωρ στους σφαγείς των λαών, στους ΝΑΤΟϊκούς, τα ίδια κάνουν και σήμερα.

Και τότε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και επίτιμος πρόεδρος του ΔΗΣΥ Νίκος Αναστασιάδης κατέστρεφε κάθε πρωτοβουλία για το Κυπριακό, τα ίδια κάνει και ο μαθητής και νυν Πρόεδρος και ηγέτης της Ελληνοκυπριακής Κοινότητας Νίκος Χριστοδουλίδης.

Και τι να πει κανείς για την οικονομία ! Οι νυν συνεχίζουν τις ίδιες νεοφιλελεύθερες, αντεργατικές πολιτικές ενώ στην εσωτερική διακυβέρνηση αποδεικνύονται άξιοι συνεχιστές των τέως στην κακοδιαχείριση και στην εξυπηρέτηση πολιτικών και κομματικών φίλων. 

  • Γι’ αυτό αφήστε τις υποκρισίες κύριε Αβέρωφ Νεοφύτου. Όλοι σας πήραν χαμπάρι!

Αρχίσατε όλοι σας, πρόωρα, προεκλογική για τις Προεδρικές του 2028. Είναι εμφανές, αλλά προτού καταφύγεις στην άσκηση κριτικής για όσα κάνει με τη σημερινή ιδιότητα του ο Ν. Χριστοδουλίδη θα ήταν πολιτικά πιο έντιμο να πεις έστω μια «συγνώμη», ένα…. “mea coulpa”  για τα όσα έπραττες ή έβλεπες και δεν μιλούσες, αντίθετα χειροκροτούσες, στη διάρκεια της προεδρίας σου στο τότε κυβερνών κόμμα του ΔΗΣΥ, έχοντας ως σημαίνοντα ηγετικό στέλεχος του κόμματος σου τον Νίκο Χριστοδουλίδη τον οποίο σήμερα κατακεραυνώνεις…

Αυτό θα ανέμενε κανείς να κάνεις και άσε τα σάπια. Είστε όλοι σας ένα και το αυτό, «ούνα φάτσα, ούνα ράτσα»!

ΟΙ ΠΡΟΕΔΡΙΚΕΣ ΤΟΥ 2028

ΚΑΙ ΟΙ ΜΝΗΣΤΗΡΕΣ ΤΗΣ ΔΕΞΙΑΣ

Ωστόσο, η «δυναμική» δημόσια παρέμβαση του Αβέρωφ Νεοφύτου με ανακοίνωση του Πολιτικού Γραφείου του αποφεύγοντας να χρησιμοποιήσει τις υπηρεσίες του μηχανισμού των Γραφείων του ΔΗΣΥ, δείχνει και τις προθέσεις του. Είναι εμφανές ότι κρατεί αποστάσεις από την ηγεσία την επίσημη ηγεσία του κόμματος και όλα δείχνουν πως θα δουν πολλά τα μάτια μας στην κούρσα των επόμενων προεδρικών εκλογών.

Η σημερινή πρόεδρος του κόμματος Αννίτα Δημητρίου θεωρείται ότι «δεν τραβά» για διεκδίκηση της προεδρίας της Δημοκρατίας, γεγονός που επιτρέπει να μπουν στο χορό για το χρίσμα του υποψηφίου του κόμματος στις προεδρικές άλλα στελέχη της παράταξης.

  • Ωστόσο, η ίδια η  κα Αννίτα Δημητρίου δεν δείχνει καμιά διάθεση, σύμφωνα με το στενό περιβάλλον της, να αποποιηθεί του προνομίου της ως πρόεδρος του κόμματος να διεκδικήσει το χρίσμα της υποψήφιας του ΔΗΣΥ.

Πέραν από τον Αβέρωφ Νεοφύτου ο οποίος διατηρεί το επιτελείο του, αναμένεται εκδήλωση ενδιαφέροντος, αναλόγως των  δεδομένων στη δεδομένη στιγμή από τον αναπληρωτή πρόεδρο του ΔΗΣΥ, τον Ευθύμιο Δίπλαρο ενώ κομματικές πηγές βλέπουν ως δυνητικά ενδιαφερόμενη την απερχόμενη Επίτροπο της Ε.Ε. Στέλλα Κυριακίδου.

Το σκηνικό των πρόωρων προεκλογικών κινήσεων συμπληρώνουν κυβερνητικές ενέργειες που έχουν να κάνουν με διορισμούς, προαγωγές και μεταθέσεις στη δημόσια υπηρεσία «δικών μας παιδιών» κατά την κα Φιλίππα Καρσερά Χριστοδουλίδη αλλά και με αποφάσεις του Υπουργικού Συμβουλίου με καθαρά προεκλογικό χαρακτήρα με στόχο την δημιουργία «θετικού κλίματος» από διάφορες μεγάλες κατηγορίες πολιτών (γονείς μαθητών/τριών) και τη μεσαία εισοδηματικά κατηγορία των  πολιτών.

Ο Νίκος Χριστοδουλίδης βρίσκεται συνεχώς σε προεκλογική τροχιά και χρησιμοποιεί τον κρατικό μηχανισμό για βελτίωση της εικόνας του δεδομένης της καθίζησης της δημοφιλίας του στα δυο χρόνια που βρίσκεται στην εξουσία.

ΚΑΙ ΤΟ ΕΛΑΜ…

Όσο για το ακροδεξιό ΕΛΑΜ, το εδώ Παράρτημα της φασιστικής «Χρυσής Αυγής», αναμένεται να ενεργήσει όπως συνηθίζει πλέον ως ένα από τα «συστημικά» κόμματα της ευρύτερης παράταξης της Δεξιάς.

Στον πρώτο γύρο το «πάλαι ποτέ αυτοπροσδιοριζόμενο ως αντισυστημικό κόμμα», θα διεκδικήσει την προεδρία με δικό του υποψήφιο, το πιθανότερο με τον πρόεδρο του Χρίστο Χρίστου και στο δεύτερο γύρο θα κάνει την… συναλλαγή υποστηρίζοντας τον υποψήφιο της Δεξιάς, όπως πράττουν κι άλλοι φορείς που υπακούν στα κελεύσματα του βαθέως κράτους της Ελληνοκυπριακής Δεξιάς και του μεγάλου κεφαλαίου…

Διαβάστε Επίσης