Δευτέρα, 16 Σεπτεμβρίου, 2024
ΑρχικήΕΙΔΗΣΕΙΣRealSportsΠαίρνει σάρκα και οστά το όνειρο κάθε ΟΜΟΝΟΙΑΤΗ

Παίρνει σάρκα και οστά το όνειρο κάθε ΟΜΟΝΟΙΑΤΗ

Ο Πρόεδρος της ομάδας Σταύρος Παπασταύρος βάζει μπρος για ην υλοποίηση του πρότζεκτ για το ιδιόκτητο γήπεδο της λαοφιλούς ομάδας

-

Οι φίλοι της ΟΜΟΝΟΙΑΣ άκουσαν τον Πρόεδρο της ομάδας, Σταύρο Παπασταύρου σε συνέντευξη Τύπου την περασμένη Τρίτη να δίνει διάφορες πληροφορίες σχετικά με το ιδιόκτητο γήπεδο του ιστορικού σωματείου της Λευκωσίας.

Αποκάλυψε το πλάνο του, μίλησε για τα συναισθήματά του, τη διαδικασία και τα επόμενα βήματα. Αναφέρθηκε επίσης στα πλεονεκτήματα της περιοχής που επελέγη, την έκτασή της και αναφέρθηκε γενικότερα στο πρότζεκτ.

Κάτι που έφερε ενθουσιασμό στις τάξεις των Πρασίνων, αφού άπαντες περίμεναν λεπτομέρειες για την υλοποίηση αυτού του μεγαλεπήβολου έργου.

Ο Πρόεδρος της ΟΜΟΝΟΙΑΣ στο αρχικό του σχόλιο ανέφερε: «Από την πρώτη μέρα που ήρθα στην ΟΜΟΝΟΙΑ ο κόσμος ζητούσε ιδιόκτητο γήπεδο. Ήταν πάντα στο μυαλό μας να κτίσουμε γήπεδο για την ΟΜΟΝΟΙΑ. Είμαστε όλοι στην ΟΜΟΝΟΙΑ πολύ χαρούμενοι που ξεκινάμε αυτό το πρότζεκτ και ελπίζω σύντομα να το τελειώσουμε και να έχουμε το δικό μας γήπεδο».

Σημείωσε επίσης: «Εκτός από την αγάπη και αυτό που θέλει ο κόσμος, υπάρχουν και αρκετές, εκτός από οικονομικά οφέλη, το πιο μεγάλο που δίνει σε μια ομάδα το γήπεδο είναι μεγαλύτερη δυναμική. Ομάδες όταν έχουν τα δικά τους γήπεδα ανεβαίνουν επίπεδο κι αυτό θέλουμε να κάνουμε εμείς για την OMONOIA».

Η ΑΓΟΡΑ ΤΕΜΑΧΙΩΝ

ΚΑΙ Η ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ

Ο Πρόεδρος της ΟΜΟΝΟΙΑΣ ανέφερε ότι στόχος είναι η ΟΜΟΝΟΙΑ να παίζει στο δικό της ιδιόκτητο γήπεδο την σεζόν 2028 -2029.

Όπως είπε ο κ. Παπασταύρος, έχει προχωρήσει στην αγορά  22 τεμαχίων γης από 15 πωλητές  και σημείωσε πως όλο αυτό ήταν μια χρονοβόρα διαδικασία. Δύο χρόνια δουλεύτηκε αυτό το πράγμα, χωρίς τυμπανοκρουσίες, χωρίς να διαφημίσει κανείς  οτιδήποτε, και πήρε μέχρι τον Αύγουστο για να κλείσουν τα 22 τεμάχια. Υπήρχαν πολλές δυσκολίες καθώς κάθε τεμάχιο είχε τις ιδιαιτερότητές του.

  • Το νέο γήπεδο της ΟΜΟΝΟΙΑΣ θα ανεγερθεί στην περιοχή Τσερίου καθώς οι άνθρωποι της ομάδας έκριναν ότι είναι ο πιο κατάλληλος χώρος για τους φίλους της ομάδας γιατί θα είναι εύκολο να έρθουν και από τη Λευκωσία και από άλλες πόλεις. Βρίσκεται σε απόσταση μόλις ενός χιλιομέτρου από τον αυτοκινητόδρομο.

Ο νέος περιφερειακός αυτοκινητόδρομος έχει μία έξοδο ή είσοδο μπορείτε που τελειώνει ακριβώς στα τεμάχια. Έχει όλα όσα χρειάζεται για να χτιστεί εκεί ένα υπερσύγχρονο γήπεδο όσον αφορά το κυκλοφοριακό.

Η γη που αγοράστηκε είναι περίπου 150.000 τετραγωνικά μέτρα. Άλλα 50.000 είναι κρατική γη, και η ΟΜΟΝΟΙΑ συνεχίζει  τις διεργασίες για να τελειώσει κι αυτή η διαδικασία. Όπως σημείωσε ο κύριος Παπασταύρου η ΟΜΟΝΟΙΑ μπορεί να κάνει  τα έργα που θέλει  και χωρίς αυτά τα κρατικά τεμάχια  αλλά έτσι θα γίνει πιο σωστά και οργανωμένα, και θα βοηθηθεί πιο πολύ ο κόσμος της ομάδας.

Η ΧΩΡΗΤΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ

 Η ΕΝΑΡΞΗ ΤΩΝ ΕΡΓΩΝ

Οι συναντήσεις με τους αρμόδιους φορείς σύμφωνα με την ενημέρωση ξεκίνησαν από τον Δεκέμβριο του ’23 με ανθρώπους από την κυβέρνηση και συνεχίζονται γιατί πρέπει να ξεκαθαριστούν πολλά θέματα. Το επόμενο βήμα είναι να γίνει η μακέτα και μετά θα γίνουν τα αρχιτεκτονικά σχέδια για τις αιτήσεις, μετά οι πολεοδομικές άδειες και οι προσφορές και στο τέλος το κτίσιμο. Η χωρητικότητα του σταδίου θα είναι 16000 θέσεων με δυνατότητα επέκτασης της αν αυτό κριθεί απαραίτητο.

Παράλληλα ο Πρόεδρος της ΟΜΟΝΟΙΑΣ τόνισε πως  το σύστημα δημόσιας διαχείρισης θα τεθεί σε ισχύει για το συγκεκριμένο έργο καθώς στην ΟΜΟΝΟΙΑ θέλουν να ξέρει ο κόσμος τι γίνεται με τις διαδικασίες, πού βρίσκεται το έργο, ποια είναι τα επόμενα βήματα, τι ενέργειες γίνονται. Θέλις ο κόσμος να γνωρίζει για τις διαδικασίες αν φταίει η ΟΜΟΝΟΙΑ, γιατί καθυστερεί το έργο, ποιος καθυστερεί, θα τα βλέπει ο κόσμος αυτό.

Το συνολικό κόστος της αξίας του έργου ανέρχεται κοντά στα 70 εκατομμύρια ευρώ, με το Σωματείο της ΟΜΟΝΟΙΑΣ να δικαιούται μια πολύ γερή κρατική χορηγία, για  την οποία θα αναλάβει τις διαδικασίες ο Πρόεδρος του Σωματείου Μάριος Αργυρίδης μαζί με τον Σταύρο Παπασταύρου. Το όνομα του σταδίου δεν έχει αποφασιστεί ακόμη, όμως όπως δήλωσε ο Πρόεδρος της ΟΜΟΝΟΙΑΣ το πιο πιθανόν θα δοθεί η ευκαιρία στον κόσμο να πει την άποψη του.

Διαβάστε Επίσης