Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου, 2024
ΑρχικήΕΙΔΗΣΕΙΣΓΝΩΜΕΣΗ αποδοχή της διχοτόμησης της πατρίδας μας είναι προδοσία!

Η αποδοχή της διχοτόμησης της πατρίδας μας είναι προδοσία!

Πολιτικοί και δημοσιογράφοι της καριέρας αντί να κακίζουν όσους αποδέχονται ή γυροφέρνουν σε σενάρια λύσεων διαχωρισμού, λοιδορούν αυτούς που προειδοποιούν για τους κινδύνους αυτών των πολιτικών!

-

Αποτελεί η αποδοχή παραμονής του κατεχόμενου μέρους της πατρίδας μας, στην Τουρκία, προδοσία ή όχι; Είναι η αποδοχή της διχοτόμησης ή των δύο κρατών προδοσία ή όχι;

Η απάντηση είναι κατηγορηματικά “Ναι”!

Θα χρησιμοποιήσω βαριές εκφράσεις γιατί βαρύ είναι το ζήτημα. Δεν μπορείς ελαφρά τη καρδία να ξεγράφεις την πατρίδα σου. Μόνο απονευρωμένοι, θύματα της ατομικής καλοπέρασης και της αφασίας θα αποδέχονταν να μείνει μέρος της πατρίδας υπό τον έλεγχο μιας ξένης χώρας.

Αν αμέσως μετά το 1974 τολμούσε κάποιος να μιλήσει για αποδοχή της διχοτόμησης ή των δύο κρατών, το πιο πιθανό θα ήταν να τον λιντσάριζαν, γιατί ο πόνος της προσφυγιάς και της απώλειας συγγενών που σκοτώθηκαν είτε  κατά το πραξικόπημα είτε κατά την εισβολή στα γεγονότα της εθνικής προδοσίας ήταν νωπός και αιμάσσουσες οι πληγές.

  • Αν φτάσαμε μετά από 50 χρόνια να μη λέμε την προδοσία, προδοσία, την κατοχή,  κατοχή και την διχοτόμηση, διχοτόμηση, σημαίνει πως ηττηθήκαμε όχι μόνο στρατιωτικά αλλά και ηθικά.

Σημαίνει πως οι σχεδιαστές της καταστροφής και της διχοτόμησης που δεν είναι άλλοι από το ΝΑΤΟ και τα ντόπια όργανά τους, πέτυχαν τον στόχο τους. Είναι με λύπη και αγωνία για το μέλλον της χώρας που διαβάζω άρθρα σε μεγάλες μάλιστα εφημερίδες που προσπαθούν να δαιμονοποιήσουν τη θέση του ΑΚΕΛ πως η αποδοχή των δύο κρατών ισοδυναμεί με προδοσία.

Ανεχτήκαμε ως κοινωνία τους προδότες – γιατί προδοσία χωρίς προδότες δεν υπάρχει – τους δώσαμε κλάδο ελαίας, δουλειές και αξιώματα, ενώ τα θύματα της προδοσίας πεθαίνουν στην προσφυγιά και στην ανέχεια, τώρα θα πρέπει να ξεγράψουμε και την έννοια της προδοσίας και να αποδεχτούμε τα τετελεσμένα του διπλού εγκλήματος;

Κάναμε οδυνηρές υποχωρήσεις για να αποτρέψουμε τη διχοτόμηση. Για να αποφύγουμε την τουρκοποίηση δεχτήκαμε πράγματα που αν δεν ήμασταν οι αδύνατοι και το κλωτσοσκούφι των ισχυρών, ίσως δε θα τα αποδεχόμασταν. Και αντί να κακίζονται όσοι αποδέχονται ή γυροφέρνουν σε σενάρια λύσεων διαχωρισμού, λοιδορούνται αυτοί που προειδοποιούν για τους κινδύνους αυτών των πολιτικών.

Όχι λοιπόν! Όχι πολιτικοί και δημοσιογράφοι της καριέρας. Αναλαμβάνουμε την ιστορική ευθύνη να υπερασπιστούμε τον αγώνα των ηρώων μας. Ως την τελευταία μας πνοή θα το φωνάζουμε. Η αποδοχή της διχοτόμησης είναι προδοσία!

ΧριΣ

Διαβάστε Επίσης