Δευτέρα, 16 Σεπτεμβρίου, 2024
ΑρχικήΤΟΠΙΚΑΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΑΤο ίδιο το κράτος κλέβει τους εργαζόμενους από τρίτες χώρες!

Το ίδιο το κράτος κλέβει τους εργαζόμενους από τρίτες χώρες!

-

Βάσει της τελευταίας αναλογιστικής μελέτης που διενήργησε ο Διεθνής Οργανισμός Εργασίας για το 2023 σημαντικές/καθοριστικές για την βιωσιμότητα του Ταμείου Κοινωνικών Ασφαλίσεων αποδεικνύονται οι εισφορές των ξένων εργαζόμενων. Παράλληλα με στοιχεία του ΤΚΑ  το 40% των ενεργών ασφαλισμένων, δηλαδή άτομα που συνεισφέρουν  είναι  ξένοι εργαζόμενοι. 

Από το σύνολο των 580023 ενεργών ασφαλισμένων το 19,7% που αριθμεί 109472 πρόσωπα  είναι νόμιμα εργαζόμενοι από τρίτες χώρες και το 18,71% ή 99372 πρόσωπα  προέρχονται από κράτη μέλη της ΕΕ.  Ο ι ξένοι εργαζόμενοι στην χώρα μας ξεπερνούν τις 210000 εισφέρουν στο ΤΚΑ  αλλά πέραν του 90% αυτών των  109472  νόμιμα εργαζόμενους από τρίτες χώρες ΔΕΝ μπορούν να μεταφέρουν τις εισφορές τους στις χώρες τους για τις μελλοντικές τους συντάξεις γιατί η κυβέρνηση δεν έχει φροντίσει για υπογραφή συμφωνία  με τις χώρες τους. 

Ακόμη και με την Συρία που υπάρχει διακρατική συμφωνία, η κυβέρνηση αρνείται να τιμήσει την υπογραφή της με την πρόφαση ότι δεν μπορεί να υλοποιηθεί  λόγω του πολέμου με τις εισφορές αυτών των ανθρώπων να καταλήγουν στον λάκκο των… λεόντων!

Παυλίνα ΠΑΥΛΟΥ

Διαβάστε Επίσης