Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου, 2024
ΑρχικήΕΙΔΗΣΕΙΣΓΝΩΜΕΣΓια να νικήσει η Κύπρος!

Για να νικήσει η Κύπρος!

-

 Κρύβει κάτι η νέα κίνηση στο Κυπριακό; Θα υπάρξουν εξελίξεις το Σεπτέμβρη; Η ειδική απεσταλμένη του Γ.Γ. του ΟΗΕ, Μαρία Άνκελα Όλκιν Κουεγιάρ κι ο ΟΗΕ θα καταφέρουν να αναζωογονήσουν τις διαπραγματεύσεις που έχουν βουλιάξει το 2017​​; Οι Μητσοτάκης και Ερντογάν, θα επηρεάσουν τις εξελίξεις; Ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης, αισθάνεται πράγματι την ανάγκη για επανεκκίνηση των διαπραγματεύσεων​;

Οι περιφερειακές και διεθνείς εξελίξεις επηρεάζουν την πορεία του Κυπριακού. Οι μεγάλοι παίκτες της διεθνούς σκακιέρας βλέπουν μέσα από τα δικά τους συμφέροντα και τα στρατηγικά συμφέροντα της Τουρκίας στην περιοχή και παρακολουθούν τις πολιτικές, οικονομικές και στρατιωτικές της κινήσεις​, ώστε να καθορίσουν πολιτική για τα δικά τους, φυσικά, συμφέροντα.

Μέσα από αυτή την πολυπλοκότητα των εξελίξεων και τα ερωτήματα που δημιουργούνται στον απλό πολίτη, τα καινούρια δεδομένα, αναζητείται διέξοδος από την στασιμότητα που δεν είναι στασιμότητα αλλά προστάδιο μελλοντικών αρνητικών εξελίξεων. Οι νέες εξελίξεις που ευχόμαστε να υπάρξουν και να είναι θετικές, είναι μια νέα μάχη που πρέπει να δοθεί. Σε αυτή τη μάχη, όλοι οι κύπριοι Ελληνοκύπριοι και Τουρκοκύπριοι πάμε για να νικήσουμε. Για να νικήσει η Κύπρος.

ΧριΣ

Διαβάστε Επίσης