Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου, 2024
ΑρχικήΤΟΠΙΚΑΟΙΚΟΝΟΜΙΑΑντί σε έργα ανάπτυξης, το «ζεστό χρήμα» κατευθύνεται μεθοδευμένα στις τράπεζες και...

Αντί σε έργα ανάπτυξης, το «ζεστό χρήμα» κατευθύνεται μεθοδευμένα στις τράπεζες και αγοράζουν υποθηκευμένα κτίρια!

-

Σύμφωνα με στοιχεία του Γενικού Λογιστηρίου για το πρώτο εξάμηνο   του 2024   αξιοποιήθηκαν  μόνο €323,49 εκατομμύρια από τον εγκριθέντα κρατικό προϋπολογισμό για το 2024 και   συγκεκριμένα η υλοποίηση των αναπτυξιακών έργων για το πρώτο εξάμηνο   του 2024  μόλις που έφτασε  το 22%.

΄Οσον αφορά την υλοποίηση έργων  αυτό οφείλεται κυρίως στις δαπάνες για το οδικό δίκτυο, σε δαπάνες για αγορά μηχανημάτων, επέκταση και βελτίωση κτιρίων και άλλα κατασκευαστικά έργα.  Ακόμη και επί περιόδου lockdown λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού  τα αναπτυξιακά έργα προχωρούσαν γρηγορότερα.

΄Οσον αφορά την δαπάνη ύψους €13 εκατομμυρίων για  αγορά γης και κτιρίων αυτά κατέληξαν στις τράπεζες για αγορά κτιρίων που χρωστούσαν οι μεγαλοντηβέλοπερς και έτσι ο φορολογούμενος τους ξεπλήρωσε και δάνεια.

Για την ιστορία από το 2013 και εντεύθεν έγινε παράδοση να προχωρούν να αναπτυξιακά έργα με ρυθμούς χελώνας, προτιμούν να αφήνουν στα κρατικά ταμεία εκατομμύρια από τα κονδύλια για τις αναπτυξιακές ανάγκες και να μεταθέτουν την όποια … αξιοποίηση τους

Παυλίνα ΠΑΥΛΟΥ

Διαβάστε Επίσης