Δευτέρα, 16 Σεπτεμβρίου, 2024
ΑρχικήΕΙΔΗΣΕΙΣRealSports ΑΡΧΙΣΑΝ ΤΑ ΟΡΓΑΝΑ! Μπάχαλο με την μετακίνηση φιλάθλων!

 ΑΡΧΙΣΑΝ ΤΑ ΟΡΓΑΝΑ! Μπάχαλο με την μετακίνηση φιλάθλων!

Η κυβέρνηση Χριστοδουλίδη δείχνει γι' ακόμη μια φορά την ανικανότητα της!

-

Του Γιώργου ΛΙΑΣΗ

Αναβλήθηκε μετά από μίνι σήριαλ ο φιλικός αγώνας ανάμεσα σε Ο29Μ και την Ανόρθωση, ο οποίος θα διεξαγόταν στο γήπεδο της Περιστερώνας την περασμένη Τετάρτη, λόγω άρνησης της Αστυνομίας να αστυνομεύσει τον αγώνα έστω και χωρίς φιλάθλους! 

Η πρόφαση που βρήκε η Αστυνομία ήταν ότι το συγκεκριμένο γήπεδο δεν έχει αδειοδοτηθεί από την Αρχή αδειοδότησης των σταδίων. Βέβαια όλη η μεθόδευση έγινε από το Υπουργείου Δικαιοσύνης που δεν επέτρεψε στην αστυνομία να βρεθεί στο γήπεδο για το φιλικό.

Μάλιστα το Υπουργείο επέπληξε και την ΚΟΠ που έδωσε την έγκριση της για πραγματοποίηση του φιλικού σε μη αδειοδοτημένο γήπεδο… Η αστυνομία στην επιστολή της φρόντισε να ρίξει και τις απειλές της πως εφόσον καθηκόντως υποχρεωθούμε σε όποια αστυνόμευση αγώνα τότε θα εφαρμόζουμε το νόμο του 2008 κατά γράμμα.

Για γέλια και για κλάματα η όλη ιστορία!

Κι εδώ μπαίνει και το εξής ερώτημα: Σε 15 μέρες ξεκινά το πρωτάθλημα, τι θα γίνει με τα παιχνίδια, αφού τα μισά και πλέον γήπεδα της Κύπρου δεν είναι αδειοδοτημένα; Ποιον κοροϊδεύετε κύριοι; Tόσα χρόνια που ήσασταν να ζητήσετε από την ΚΟΠ να προλάβει καταστάσεις; Να αναγκάσει τις ομάδες να μεριμνήσουν να βελτιώνουν σιγά – σιγά τα γήπεδα τους;  Έπρεπε να φτάσουμε στο σημείο μηδέν και να μην υπάρχουν λύσεις;

Δυστυχώς η Κυβέρνηση και η Αστυνομία κάνουν ότι περνά από το χέρι τους, για να αλλάξει η απόφαση της ΚΟΠ για την μετακίνηση φιλάθλων κι αυτό είναι ξεκάθαρο. Καλούμε την ΚΟΠ να σταθεί στο ύψος της και να προστατεύσει το άθλημα παρά τις όποιες κυβερνητικές παρεμβάσεις και απειλές της αστυνομίας.

Η περσινή κατάσταση με τα άδεια πέταλα δεν πρέπει να επαναληφθεί επειδή κάποιοι δεν μπορούν να κάνουν σωστά την δουλειά τους. Θέλοντας να έχουν ήσυχο το κεφάλι τους προσπαθούν να διώξουν τον κόσμο από το γήπεδο.

Όλο αυτό δεν μπορεί και δεν πρέπει να γίνει ανεκτό από την Ομοσπονδία. Ναι μεν τα πλείστα γήπεδα χρειάζονται βελτιωτικά έργα και ανακατασκευή. Όμως αυτό δεν μπορεί να γίνει από την μια μέρα στην άλλη. Χρειάζεται πλάνο από την πολιτεία και θέληση. Πραγματική θέληση!

Το να βρίσκουν προφάσεις με γελοία επιχειρήματα να αφήνουν τον κόσμο μακριά από το γήπεδο, απλά και μόνο γιατί δεν μπορούν να τα αστυνομεύσουν σωστά, και να προλάβουν καταστάσεις και γεγονότα που πληγώνουν, δεν είναι λύση. Είναι διάλυση του αθλήματος!

Διαβάστε Επίσης