Δευτέρα, 16 Σεπτεμβρίου, 2024
ΑρχικήΕΙΔΗΣΕΙΣΓΝΩΜΕΣΝα πείσουμε τους Τουρκοκυπρίους ότι η συμβίωση είναι καλύτερη από τον εναγκαλισμό...

Να πείσουμε τους Τουρκοκυπρίους ότι η συμβίωση είναι καλύτερη από τον εναγκαλισμό της Τουρκίας

-

Μετά την αποτυχία και διακοπή των συνομιλιών στο Κρανς Μοντανα είναι μεγαλύτερη η ανάγκη να προσεγγίσουμε του Τουρκοκύπριους με πιο ουσιαστικό τρόπο, δείχνοντας τους ότι είναι το συμφέρον μας ως Κύπριοι να βρούμε το συντομότερο μια διευθέτηση στο κυπριακό πρόβλημα.

Πρέπει δηλαδή να τους πείσουμε ότι αποτελούν αναπόσπαστο μέρος του κυπριακού λαού και ότι η απεξάρτηση τους από της Τουρκία, κάτι που πάρα πολλοί τ/κ επιζητούν, είναι μια συμφέρουσα και για αυτούς πράξη και ότι τίποτε δεν έχουν να φοβηθούν από μια τέτοια απεξάρτηση.

Δυστυχώς πέραν του ΑΚΕΛ και περιστασιακά μερικών άλλων κομμάτων, οι περισσότεροι πολιτικοί προσεγγίζουν τους Τουρκοκύπριους μόνο φραστικά, δηλαδή μόνο στα λόγια κάτι που οι Τουρκοκύπριοι,που δεν είναι βλάκες, το αντιλαμβάνονται.

Οι απλοί Τουρκοκύπριοι δεν είναι μαζοχιστές για να θέλουν να ζουν σε ένα στρατοκρατούμενο καθεστώς, όμως ούτε και θέλουν να αισθάνονται ως πολίτες δεύτερης κατηγορίας σε μια πιθανή λύση ή πολίτες του «δεύτερου ελληνικού κράτους».

Είναι ανάγκη λοιπόν η κυβέρνηση κατά κύριο λόγο αλλά και οι πολιτικές δυνάμεις και εμείς οι απλοί πολίτες να πείσουμε τους συμπατριώτες μας στην άλλη πλευρά του συρματοπλέγματος για τις καλές μας προθέσεις και να τους παρουσιάζουμε καθημερινά πως η ζωή τους θα είναι καλύτερη μέσα σε μια Κύπρο ενωμένη παρά σε μια εξάρτηση από την Τουρκία. Μαζί θα ζήσουμε σε αυτό το νησί και μαζί πρέπει να λύσουμε τα μεταξύ μας προβλήματα και το πρόβλημα της τουρκικής κατοχής.

ΧριΣ

Διαβάστε Επίσης