Δευτέρα, 16 Σεπτεμβρίου, 2024
ΑρχικήΠΟΛΙΤΙΚΗΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΑΑΝΤΙΣΤΑΣΗ! Να μην περάσουν τα σχέδια πολεμοχαρών ιμπεριαλιστών

ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ! Να μην περάσουν τα σχέδια πολεμοχαρών ιμπεριαλιστών

Η περιοχή μας κοχλάζει και η στάση μας πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτική και στην πλευρά της ειρήνης, των αξιών και αρχών της διεθνούς δικαίου

-

Ενώ το φυτίλι που θα προκαλέσει την νέα έκρηξη στη Μέση Ανατολή, όλο και μικραίνει, εξαιτίας της πολεμοχαρούς και δολοφονικής πολιτικής του Νετανιάχου και όσων εκπροσωπεί,  το αμερικανικό υπουργείο Άμυνας προσπαθεί να σχεδιάσει την δυνατότητα των ΗΠΑ να διεξάγουν ταυτόχρονα πολέμους σε πολλά μέρη του κόσμου,αναφέρει η έκθεση της Επιτροπής για την Εθνική Αμυντική Στρατηγική των ΗΠΑκαι καλεί σε παραπέρα αύξηση των στρατιωτικών δαπανών, σε ρυθμό πάνω από τον πληθωρισμό, για την αντιμετώπιση της Κίνας και της Ρωσίας.

Το κεφάλαιο, οι πολυεθνικές όπως πάντα, εφαρμόζουν νέες γεωστρατηγικές. Σχεδιάζουν πολέμους σε όλο τον κόσμο και κατηγορούν τη Ρωσία που διεξάγει πόλεμο (ο οποίος πρέπει να σταματήσει σήμερα, όχι αύριο) στα σύνορά της, τον οποίο μάλιστα αυτοί ξεκίνησαν με το πραξικόπημα του 2014 στην Ουκρανία.

Οι ιμπεριαλιστές ποτέ δεν σταμάτησαν να είναι πολεμοχαρείς, ποτέ δεν σταμάτησαν να εξυπηρετούν τα συμφέροντα των βιομηχανιών όπλων, ενέργειας και των τραπεζών που πλουτίζουν από τους πολέμους. Ένας άγριος ολοκληρωτισμός επελαύνει, εξοπλισμένος με ισχυρά τεχνολογικά και στρατιωτικά όπλα, πανέτοιμος στο να ελέγχει και στο να επιτηρεί τους πολίτες και τους λαούς.

Η περιοχή μας κοχλάζει και η στάση μας πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτική και στην πλευρά της ειρήνης, των αξιών και αρχών της διεθνούς δικαίου, της συναίνεσης και της αλληλεγγύης στους αδικημένους. Και να μη ξεχνάμε πως ο μεγαλύτερος φόβος του δολοφονικού συστήματος είναι η επιδημία της αντίστασης.

Διαμαρτυρία

Σήμερα Παρασκευή 9.8.2024, η ώρα 6 μ.μ. πραγματοποιείται στο Μόλο Λεμεσού κινητοποίηση ενάντια στην εμπλοκή της Κύπρου στη συνεχιζόμενη γενοκτονία του Λαού της Παλαιστίνης.

ΓΝΩΜΟΤΥΠΟΣ

Διαβάστε Επίσης