Δευτέρα, 16 Σεπτεμβρίου, 2024
ΑρχικήΤΟΠΙΚΑΙΣΤΟΡΙΑ1974: Είναι γνωστό το σχέδιο διχοτόμησης, γνωστό και ποιοι προκάλεσαν το κακό!

1974: Είναι γνωστό το σχέδιο διχοτόμησης, γνωστό και ποιοι προκάλεσαν το κακό!

Το δίδυμο ιμπεριαλιστικό έγκλημα σε βάρος της Κύπρου - Αν δεν γινόταν το πραξικόπημα η Τουρκία δεν είχε τη δικαιολογία που ζητούσε για να εισβάλει

-

Του ΧριΣ

Πως φτάσαμε στην τουρκική εισβολή του 1974; Είναι γνωστό πως υπήρχε σχέδιο που απαιτούσε ανατροπή του Προέδρου Μακαρίου ως αφορμή για την τουρκική εισβολή και την διχοτόμηση. Αυτή την αφορμή την δημιούργησαν με την ΕΟΚΑ Β΄ και το πραξικόπημα. Η ΕΟΚΑ Β΄ ήταν δημιούργημα των σχεδιαστών του δίδυμου εγκλήματος που ήθελαν την ανατροπή του Μακαρίου που ήταν εμπόδιο στην επιβολή διχοτομικών σχεδίων για την Κύπρο. Η κάθοδος του συνταγματάρχη Γρίβα στην Κύπρο έγινε όχι μόνο με την έγκριση της Χούντας αλλά και του ΝΑΤΟ.

Στις 3-4 του Ιούνη του 1971 στη σύνοδο των Υπουργών Εξωτερικών των χωρών του ΝΑΤΟ στη Λισσαβώνα, διαμορφώθηκε το σχέδιο της διχοτόμησης της Κύπρου. Η τελική απόφαση λήφθηκε τον Απρίλιο του 1974 και εφαρμόστηκε στις 15 και 20 Ιουλίου του ίδιου χρόνου.

Τον Αύγουστο του 1971 ήρθε κρυφά στην Κύπρο ο Γρίβας ως ο ηγέτης της τρομοκρατικής οργάνωσης  ΕΟΚΑ Β΄ που  χρηματοδοτείτο μέσω του Ποταμιάνου από τους Αμερικάνους (την ΝSA) και σε κάποιο στάδιο βοηθήθηκε και από το Ισραήλ.

Η σκυτάλη από τον οκταήμερο «πρόεδρο» του πραξικοπήματος Νίκο Σαμψών στον Γλαύκο Κληρίδη, τότε Πρόεδρο της Βουλής, που προσκύνησε τους πραξικοπηματίες και «ορκίστηκε» ως «πρόεδρος» του κράτους!

Επίσης η Εθνική Φουρά είχε διαβρωθεί από την ΕΟΚΑ Β΄ και ελεγχόταν ουσιαστικά από την Χούντα. Το πόσο αντεθνική και εγκληματική ήταν η οργάνωση φάνηκε πολύ νωρίς, με τις δολοφονίες  αθώων, τις ανατινάξεις αστυνομικών σταθμών, τις τοποθετήσεις βομβών σε σπίτια και καταστήματα νομιμοφρόνων πολιτών.

Στα αρχεία της ΕΟΚΑ Β΄ βρέθηκαν σχέδια για βομβιστικές επιθέσεις, κλοπή οπλισμού, δολοφονίες αξιωματούχων του κράτους και για δολοφονία του Προέδρου Μακαρίου όπως το σχέδιο «Σφενδόνη» το 1972 και «Απόλλων» το 1973.

  • Η επαρχία της Κερύνειας ήταν εκτός αυτών των σχεδίων γιατί σύμφωνα με το μεγάλο σχέδιο θα αφηνόταν στην Τουρκία.

Αφού πραγματοποιήθηκε το πρώτο μέρος του σχεδίου που ήταν η ανατροπή της νόμιμης κυβέρνησης του Μακαρίου και της συνταγματικής τάξης, στις 20 Ιουλίου ξεκίνησε η εφαρμογή του δεύτερου μέρους που ήταν η εισβολή της Νατοϊκής Τουρκίας και κατάληψη μέρους της Κύπρου.

Αν δεν γινόταν το πραξικόπημα η Τουρκία δεν είχε τη δικαιολογία που ζητούσε για να εισβάλει.

ΕΙΝΑΙ ΕΝΟΧΟΙ ΓΙΑ

ΤΗΝ ΚΑΤΟΧΗ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ!

Πέρασαν 50 χρόνια και οι ένοχοι όχι μόνο δεν τιμωρήθηκαν, εκτός από την ολιγόχρονη φυλάκιση του Ν. Σαμψών και την απόλυση μερικών πραξικοπηματιών από το Δημόσιο, τους οποίους επανέφερε με αποζημιώσεις με την πρώτη της πολιτική πράξη η κυβέρνηση Κληρίδη.

Πολλοί άλλοι έμειναν στις θέσεις τους, πήραν προαγωγές διόρισαν και τα παιδιά τους σε θέσεις, πήραν χαριστικά δημόσια περιουσία και έκαναν επιχειρήσεις και συνέχισαν να διδάσκουν την ιστορία παραποιώντας την για να φτάσουμε και στην ιστορική παραποίηση του κου Αναστασιάδη το 2016, πως «Εμείς (ο ΔΗΣΥ) ποτέ δεν είμαστε η πρόκληση οποιουδήποτε κακού».

  • Όλοι αυτοί που στεγάστηκαν και πήραν αξιώματα στο ΔΗΣΥ, δεν ήρθαν από το διάστημα. Στην ΕΟΚΑ Β΄ δραστηριοποιούνταν πριν το πραξικόπημα και είναι ένοχοι για την κατοχή της μισής Κύπρου από την Τουρκία.

Καμιά ηγεσία του ΔΗΣΥ, ούτε και η σημερινή, δεν βρήκε το θάρρος να παραδεχθεί ότι κακώς στέγασε τότε προδότες της πατρίδας που άφησαν παραπούλια που συνεχίζουν σήμερα  – είτε από το ΔΗΣΥ είτε από άλλα ακραία μορφώματα, όπως το ΕΛΑΜ στο οποίο μεταστεγάζονται –  να διαστρεβλώνουν την ιστορία, να αντιστρέφουν την αλήθεια, να αθωώνουν τους προδότες της πατρίδας και ενίοτε να κατηγορούν τα θύματα ως ένοχους για την καταστροφή που οι πράξεις των φυσικών και ιδεολογικών προγόνων τους, έφερε.

Η δε πολιτική συμπεριφορά πολλών εξ αυτών, ομοιάζει με την συμπεριφορά των ομοϊδεατών τους κατά την προ του 1974 εποχή που οδήγησε στο δίδυμο έγκλημα.  Δυστυχώς η ιστορία για αυτούς τους ανθρώπους διδάσκει ότι δεν τους διδάσκει, αν και ιδεολογικοί πρόγονοί τους δεν έχουν ιστορία αλλά ποινικό μητρώο.

Καμιά ηγεσία του ΔΗΣΥ, ούτε και η σημερινή, δεν βρήκε το θάρρος να παραδεχθεί ότι κακώς στέγασε τότε προδότες της πατρίδας που άφησαν παραπούλια που συνεχίζουν σήμερα  – είτε από το ΔΗΣΥ είτε από άλλα ακραία μορφώματα, όπως το ΕΛΑΜ στο οποίο μεταστεγάζονται

Διαβάστε Επίσης