Δευτέρα, 16 Σεπτεμβρίου, 2024
ΑρχικήΤΟΠΙΚΑΙΣΤΟΡΙΑΟ Συναγερμός και τα παρακλάδια του, δεν πείθουν  με την παραχάραξη της...

Ο Συναγερμός και τα παρακλάδια του, δεν πείθουν  με την παραχάραξη της Ιστορίας

Όσο και αν επαινούν τους ενόχους, όσο και αν κατηγορούν τα θύματα, οι ανοικτές πληγές δεν επιτρέπουν να γίνουν πιστευτοί

-

 Η Χούντα και η ΕΟΚΑ Β΄ εφαρμόζοντας το πρώτο μέρος του σχεδίου του ΝΑΤΟ, που συμφωνήθηκε στη Λισσαβώνα το 1971, προχώρησαν με το πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου 1974, για να δικαιολογηθεί το δεύτερο μέρος, η τουρκική εισβολή στις 20 Ιουλίου. Ο  λόγος της αλήθειας είναι απλός – περίπλοκα σοφίσματα το δίκαιο δεν χρειάζεται· μιλά από μόνο του, όπως μας είπε 2500 χρόνια πριν ο ποιητής και τραγωδός Ευριπίδης.

  • Οι αμπελοφιλοσοφίες οι διαστρεβλώσεις της ιστορίας και τα περίπλοκα σοφίσματα στα οποία χρόνια τώρα καταφεύγουν οι απόγονοι και οι ιδεολογικοί συγγενείς των ενόχων της προδοσίας δεν πιάνουν ακόμα και πολύ, γιατί υπάρχουν ακόμα οι άνθρωποι που έζησαν τα γεγονότα και ξέρουν την αλήθεια. Γιατί ένα συρματόπλεγμα δεν μας αφήνει να πάμε στο άλλο μισό της πατρίδας μας.

Ο Συναγερμός που έβγαλε παρακλάδια, για δεκαετίες ήταν ο κατ’ εξοχήν εκφραστής των απολογητών του φασιστικού πραξικοπήματος και όχι μόνο. Ήταν και ομοϊδεάτες του από τους πρωτεργάτες της προσπάθειας παραχάραξης της ιστορίας, της νομιμοποίησης των φορέων του εγκλήματος και τώρα της απενοχοποίησης και αγιοποίησης του βασικού ένοχου, του ΝΑΤΟ.

  • Όσο και αν επαινούν τους ενόχους, όσο και αν κατηγορούν τα θύματα, οι ανοικτές πληγές δεν επιτρέπουν να γίνουν πιστευτοί.

Η πραγματικότητα είναι μια και προχωρεί ενώ οι πλαστογράφοι αδυνατούν να βγουν από τον σάπιο κόσμο τους και τις σκοτεινές επιθυμίες τους.

Μια ματιά στις εφημερίδες της εποχής αμέσως μετά το έγκλημα και για αρκετά χρόνια, πείθει για τα ψέματα και την παραζάλη όσων επιμένουν να δίνουν το στίγμα της ανοησίας τους και της επί σκοπώ παραποίησης της ιστορίας. 

Ο άδικος λόγος, που νοσεί, χρειάζεται φάρμακα σοφά. Πόσο δίκαιο έχει ο αρχαίος Ευριπίδης! Πράξεις κακές ποτέ δεν πρέπει να επαινούνται: Δεν είναι ωραίο, αλλά και πικρό για τη δικαιοσύνη.

ΧριΣ

Διαβάστε Επίσης