Κυριακή, 8 Σεπτεμβρίου, 2024
ΑρχικήΤΟΠΙΚΑΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΈστω και τώρα! «Φυτέψτε δένδρα»!

Έστω και τώρα! «Φυτέψτε δένδρα»!

Να βάλουμε περισσότερο πράσινο στις πόλεις μας για να τις κάνουμε πιο δροσερές ώστε να χρειαζόμαστε λιγότερα κλιματιστικά και λιγότερο ρεύμα!

-

Σε συνθήκες καύσωνα η διακοπή ρεύματος είναι ότι χειρότερο μπορεί να συμβεί όσον αφορά την σωματική μας άνεση, που μπορεί ενίοτε να αποβεί και θανατηφόρο. Ο κλιματισμός είναι λύση ανάγκης και μακάρι να μην τον χρειαζόμαστε, γιατί εκτός από το ότι μπορεί να είναι άχρηστος αν διακοπεί το ρεύμα, καταβροχθίζει τεράστιες ποσότητες ενέργειας, που το μεγαλύτερο μέρος της προέρχεται από ορυκτά καύσιμα που θερμαίνουν τον πλανήτη, πράγμα που σημαίνει ότι επιδεινώνει το ίδιο το πρόβλημα που χρησιμοποιείται για να μετριάσει.

Άρα, η δραστική μείωση της ρύπανσης που θερμαίνει τον πλανήτη είναι η καλύτερη μακροπρόθεσμη άμυνα κατά της ζέστης και των ακραίων καιρικών φαινομένων.

 Έστω και τώρα, πρέπει να βάλουμε περισσότερο πράσινο στις πόλεις μας για να τις κάνουμε πιο δροσερές ώστε να χρειαζόμαστε λιγότερα κλιματιστικά και λιγότερο ρεύμα.

Επίσης, υπάρχει η τεχνική γνώση ώστε τα σπίτια και κτίρια να είναι προσαρμοσμένα στις ακραίες καιρικές συνθήκες, πιο μονωμένα, με κατάλληλο προσανατολισμό και με φυσικό εξαερισμό/κυκλοφορία του αέρα ώστε να βοηθούν στη μείωση της ζήτησης ηλεκτρικής ενέργειας όταν οι θερμοκρασίες ανεβαίνουν στα ύψη. Η φύση είναι ο θεός του καλού αλλά και τιμωρός όταν δεν τη σεβόμαστε.

ΧριΣ

Διαβάστε Επίσης