Κυριακή, 8 Σεπτεμβρίου, 2024
ΑρχικήUncategorizedΓιατί οι «ντελιβεράδες» της Κύπρου κέρδισαν και άνοιξαν πανευρωπαϊκά το δρόμο

Γιατί οι «ντελιβεράδες» της Κύπρου κέρδισαν και άνοιξαν πανευρωπαϊκά το δρόμο

Είναι γεγονός η πρώτη Συλλογική Σύμβαση εργασίας στον Κλάδο διαχείρισης στόλου, όχι μόνο στην Κύπρο αλλά και στην Ευρώπη

-

Συνομολογήθηκε η πρώτη Συλλογική Σύμβαση Εργασίας στον Κλάδο διαχείρισης στόλου, όχι μόνο στην Κύπρο αλλά και στην Ευρώπη! Τον αγώνα των εργαζομένων στήριξε από την πρώτη στιγμή η ΣΥΞΚΑ – ΠΕΟ.

Η 4η Ιουλίου 2024 αποτελεί μέρα σταθμό για τα εργασιακά στον Κλάδο διαχείρισης στόλου (διανομείς) αφού έπειτα από ενάμιση χρόνο αγώνων και διαπραγματεύσεων υπογράφηκε η προκαταρκτική συμφωνία για τη συνομολόγηση Κλαδικής Συλλογικής Σύμβασης μεταξύ των Συντεχνιών και των εμπλεκόμενων εταιρειών.

Σύμφωνα με τον Γ.Γ. της ΣΥΞΚΑ ΠΕΟ Νεόφυτο Ττιμινή, η κατ’αρχήν συμφωνία αναμένεται να τεθεί ενώπιων των σωμάτων των Συντεχνιών και να τεθεί σε εφαρμογή από την 1η Αυγούστου 2024.

Η Σύμβαση που έχει διετή ισχύ, έχει θέσει τις βάσεις για συνολική ρύθμιση των όρων εργασίας των εργαζομένων στον Κλάδο.

«Αναμένουμε πως μέσα σε αυτά τα δύο χρόνια που θα είναι σε ισχύ η Σύμβαση θα δούμε κάποια ζητήματα που πιθανόν να προκύψουν, ώστε να γίνουν περαιτέρω συζητήσεις και βελτιώσεις που να αφορούν τους όρους και τις συνθήκες εργασίας των εργαζομένων», δήλωσε ο Ν. Ττιμινής.

Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι είναι η πρώτη Συλλογική Σύμβαση των εργαζομένων στον Κλάδο αυτό, όχι μόνο στην Κύπρο αλλά και σε πανευρωπαϊκό επίπεδο και είναι αποτέλεσμα των δυναμικών κινητοποιήσεων των διανομέων που έγιναν τον Δεκέμβριο του 2022.

«Ως ΣΥΞΚΑ ΠΕΟ ήμασταν από την πρώτη στιγμή στο πλευρό των εργαζομένων και θεωρούμε ως πολύ σημαντική την υπογραφή της πρώτης Κλαδικής Συλλογικής Σύμβασης γιατί αφορά μια από τις πιο ευάλωτες ομάδες εργαζομένων», επεσήμανε ο Γ.Γ. της ΣΥΞΚΑ ΠΕΟ.

Διαβάστε Επίσης