Κυριακή, 8 Σεπτεμβρίου, 2024
ΑρχικήΕΙΔΗΣΕΙΣΓΝΩΜΕΣΑθεράπευτα υποτακτικοί στους ΝΑΤΟϊκούς Χριστοδουλίδης και ΔΗΣΥ

Αθεράπευτα υποτακτικοί στους ΝΑΤΟϊκούς Χριστοδουλίδης και ΔΗΣΥ

Θέτουν σε θανάσιμο κίνδυνο την Κύπρο δίνοντας γην και ύδωρ στους Ισραηλινούς και τους συμμάχους τους

-

Του Πέτρου Χ. ΠΑΣΙΑ

Έριξαν την Κύπρο βορά στο στόμα του λύκου και τώρα την αφήνουν μόνη κι ανυπεράσπιστη! Έδωσαν γην και ύδωρ στο κράτος δολοφόνο του Ισραήλ και στους δυτικούς ιμπεριαλιστές και τώρα οι Αμερικανοί και οι ΝΑΤΟϊκοί μας γυρίζουν την πλάτη!   

Οι κυβερνώντες της Δεξιάς, τέως (κυβέρνηση Αναστασιάδη – ΔΗΣΥ) και νυν (κυβέρνηση Χριστοδουλίδη – ΔΗΚΟ, ΔΗΠΑ, ΕΔΕΚ) με συνοδοιπόρο και στις δυο περιπτώσεις το ακροδεξιό ΕΛΑΜ, έχουν εμπλέξει τη χώρα μας στις επιδρομικές επιχειρήσεις των Ισραηλινών και των ΑμερικανοΝΑΤΟϊκών συμμάχων του εναντίον γειτονικών χωρών και τώρα, καθώς κλιμακώνεται η ένταση μεταξύ Ισραήλ και Αράβων (Χαμάς και Χεσμπολάχ) εκτοξεύονται όλο και πιο σαφείς απειλές εναντίον της χώρας μας με τους περιβόητους «στρατηγικούς εταίρους» των κυβερνώντων, να «νίπτουν τας χείρας» ως σύγχρονοι Πόντιοι Πιλάτοι!

Καθώς αυτές τις μέρες κλείνουν 50 χρόνια από το δίδυμο ιμπεριαλιστικό έγκλημα κατά της Κύπρου, ο σχεδιασμός του οποίου καταστρώθηκε στο Αρχηγείο του ΝΑΤΟ και εκτελέστηκε με τη συνέργεια της Τουρκίας, της Ελληνικής Χούντας και της προδοτικής οργάνωσης ΕΟΚΑ Β΄ που ίδρυσε ο Γρίβας, διαδραματίζονται γεγονότα που επιβεβαιώνουν τη ρήση του μεγάλου Γερμανού φιλόσοφου Καρλ Μαρξ ότι «η ιστορία επαναλαμβάνεται την πρώτη φορά σαν τραγωδία και τη δεύτερη σαν φάρσα»!

Τότε ήταν τάχατες ο… «κομμουνιστικός κίνδυνος» και εμπόδιο στα σχέδιο τους για να καταστεί η Κύπρος αβύθιστο αεροπλανοφόρο του ΝΑΤΟ στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου ήταν ο «κόκκινος ρασοφόρος» , «ο Κάστρο της Μεσογείου», όπως αποκαλούσαν τον τότε Πρόεδρο, Αρχιεπίσκοπο Μακάριο. Στα κουτορνίθια της ΕΟΚΑ Β΄ έλεγαν επιπρόσθετα πως εμπόδιζε τάχατες την… «ένωση» με την Ελλάδα και τον ανέτρεψαν με το πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου 1974. Βεβαίως οι ηγήτορες τους ήταν στο κόλπο και γνώριζαν για τη συνομωσία, πρόδωσαν την πατρίδα τους συνειδητά.

Η Τουρκία με πρόφαση την προστασία τάχατες των Τουρκοκυπρίων που κινδύνευαν, όπως επικαλέστηκε επίσημα, από τους ακραίους εθνικιστές που ανέλαβαν πραξικοπηματική την εξουσία, βρήκε αφορμή για να υλοποιήσει τα σχέδια της για εισβολή και διχοτόμηση του νησιού. Οι ΝΑΤΟϊκοί σύμμαχοι της Ελλάδας και «στρατηγικοί προστάτες» των ακροδεξιών πραξικοπηματιών τήρησαν στάση… «ουδετερότητας». Ακόμη και η Αγγλία η οποία ήταν υποτίθεται εγγυήτρια δύναμη, δεν σήκωσε έστω κι ένα μαχητικό από τις Βάσεις του Ακρωτηρίου για να αναχαιτίσει τα τουρκικά που βομβάρδιζαν το νησί, κατέστρεφαν τα πάντα και σκορπούσαν το θάνατο!

50 χρόνια μετά, ζούμε το ίδιο σκηνικό

και προσομοιάζει με φαρσοκωμωδία!

Σήμερα ακούμε την ίδια επιχειρηματολογία από την επίσημη Τουρκία του νεοσουλτάνου Ταγίπ Ερντογάν ο οποίος «ανησυχεί» για τους Παλαιστίνιους και σιγοντάρει τη Χεσμπολάχ που απειλεί να πλήξει στόχους και στην Κύπρο εάν συνεχιστεί η χρήση των αεροδρομίων, των λιμανιών και των στρατιωτικών βάσεων στο νησί για επιθέσεις εναντίον των Αράβων.

Μείνετε μακριά από τους πολέμους στη Μέση Ανατολή, αλλιώς θα έρθει η φωτιά και θα σας βρει, δήλωσε ο Τούρκος Υπουργός Εξωτερικών Χακάν Φιντάν απευθυνόμενος σε Ελλάδα και Κύπρο. Σχολιάζοντας τις απειλές του ηγέτη της Χεζμπολάχ ο Τούρκος Υπουργός υποστήριξε ότι «δεν θα ωφελήσει ούτε την Κύπρο, ούτε την Ελλάδα το γεγονός ότι αυτός ο τόπος (η Κύπρος) και τα ελληνικά νησιά χρησιμοποιούνται για επιχειρήσεις στη Μέση Ανατολή».

Ο Χακάν Φιντάν ισχυρίστηκε ακόμη ότι η Κύπρος «έχει γίνει βάση που χρησιμοποιείται από ορισμένες χώρες, ειδικά σε επιχειρήσεις κατά της Γάζας» και ότι «πρόκειται στην πραγματικότητα για μια στρατιωτική βάση». Υποστήριξε ότι «πραγματοποιούνται από εκεί πτήσεις συλλογής πληροφοριών και στρατιωτικές πτήσεις για τη Γάζα» προσθέτοντας πως όταν η Τουρκία έθεσε το θέμα «ανακήρυξαν αίφνης αυτό το μέρος ως βάση υλικοτεχνικής υποστήριξης για τη Γάζα».

  • Σαν φαρσοκωμωδία προσομοιάζει το σκηνικό με εκείνο του 1974. Οι ίδιοι «παίκτες» και η Κύπρος βρίσκεται και πάλι σε πραγματικό θανάσιμο κίνδυνο. Τότε ήταν η προστασία τάχατες των Τουρκοκυπρίων, σήμερα των Παλαιστινίων τους οποίους υποτίθεται η Τουρκία προστατεύει….

Όπως και το 1974 έτσι και σήμερα η τουρκική διπλωματία ισχυρίζεται πως η κυπριακή κυβέρνηση παραβιάζει τη Συνθήκη Εγγυήσεων και πως έχει δικαίωμα προσφυγής στο  Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ ή να προχωρήσει σε άλλα μέτρα!

Είναι τρομακτικό και να σκεφτεί κάποιος ποιά «άλλα μέτρα» θα πάρει η Τουρκία!

Οι κυβερνώντες αφού άλωσαν για τρεις συνεχόμενες πενταετίες την εξουσία στη χώρα, ανέτρεψαν και την μέχρι τότε ακολουθούμενη πολυεπίπεδη εξωτερική πολιτική της Κύπρου. Στράφηκαν αποκλειστικά προς τη Δύση και τους ΝΑΤΟϊκούς και όχι μόνο διέκοψαν τις διαχρονικές σχέσεις της χώρας μας με τη Ρωσία, την Κίνα και τις Αραβικές χώρες, αλλά προχώρησαν και σε εχθρικές ενέργειες εναντίον τους, τόσο στον οικονομικό όσο και στο διπλωματικό και στρατιωτικό τομέα.

Μετέτρεψαν τη χώρα σε προτεκτοράτο των ΗΠΑ και του Ισραήλ. Στα λιμάνια και αεροδρόμια της Κύπρου αλωνίζουν εγκάθετοι του κράτους – τρομοκράτη και ήταν αναμενόμενη η αντίδραση της Χαμάς των Παλαιστινίων  και φιλοπαλαιστινιακών οργανώσεων όπως η Χεσμπολάχ του Λιβάνου.

Οι κυβερνώντες, τέως και νυν, νόμιζαν πως οι Άραβες δεν παρακολουθούσαν όλα αυτά τα χρόνια την πρόσδεση της χώρας μας στο άρμα των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ; Νόμιζαν πως δεν διάβαζαν εφημερίδες και δεν έβλεπαν στα ηλεκτρονικά μέσα ενημέρωσης τις κοινές στρατιωτικές ασκήσεις Κύπρου και Ισραήλ; Δεν παρακολουθούσαν τις ασκήσεις εκκαθάρισης σε κατοικημένες περιοχές κάνοντας πρόβες για τις βάρβαρες επιχειρήσεις των τελευταίων μηνών του Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας με χιλιάδες νεκρούς;

Οι κυβερνώντες στη Λευκωσία νόμισαν πως οι αντίπαλοι του Ισραήλ δεν είδαν και δεν άκουσαν τον Βρετανό Πρωθυπουργό Ρίσι Σούνακ όταν πριν από δυο μόλις μήνες (15 Απριλίου 2024) επιβεβαίωνε ότι δύο ζεύγη μαχητικών αεροσκαφών τύπου Typhoon FGR4 που απογειώθηκαν από τη βάση Ακρωτηρίου στην Κύπρο συμμετείχαν εκ μέρους του Ηνωμένου Βασιλείου στη διεθνή επιχείρηση υπεράσπισης του Ισραήλ έναντι ιρανικής επίθεσης;

Ο Βρετανός Υπουργός Εξωτερικών Ντέιβιντ Κάμερον ερωτηθείς εαν οι Βρετανοί θα συμμετείχαν ξανά στην υπεράσπιση του Ισραήλ έναντι του Ιράν απάντησε καταφατικά για την περίπτωση που γίνονταν νέες επιθέσεις.

Τα γεγονότα αυτά ήταν φανερό πως «έβαζαν την Κύπρο στο στόμα του λύκου». Η κυβέρνηση Χριστοδουλίδη και οι πολιτικές δυνάμεις που στηρίζουν τις ενέργειες της, ο ΔΗΣΥ και το ακροδεξιό ΕΛΑΜ άφησαν τη χώρα επί ξύλου κρεμάμενη!

ΚΥΝΙΚΗ ΟΜΟΛΟΓΙΑ

ΑΠΌ ΤΟΝ Γ.Γ. ΤΟΥ ΝΑΤΟ!

Και τώρα που η φωτιά έρχεται κατά πάνω μας, τώρα που εκτοξεύονται σαφείς απειλές κατά της χώρας μας οι «στρατηγικοί εταίροι» των κυβερνώντων, οι Αμερικανοί και οι ΝΑΤΟϊκοί εξαφανίστηκαν!

Και όμως! Τέτοια είναι η δουλοπρέπεια του Νίκου Χριστοδουλίδη, του Κωνσταντίνου Κόμπου και των λοιπών του κυβερνητικού συνονθυλεύματος και του ΔΗΣΥ-ΕΛΑΜιτών, που ακόμα και αυτές τις ώρες που είναι ορατός ο κίνδυνος και οι φίλοι τους τους γυρίζουν την πλάτη, δηλώνουν πλήρη υποταγή. Επισημοποίησαν το δέσιμο της Κύπρου στις ΗΠΑ με τον περιβόητο «Στρατιωτικό Διάλογο Κύπρου – ΗΠΑ» που σημαίνει πως πλέον και επίσημα η χώρα μας μετατρέπεται στην πράξη σε προτεκτοράτο των Αμερικανών!

Προφανώς παρακολουθούμε ένα θέατρο του παράλογου! Ενώ οι κυβερνώντες δίνουν τα πάντα στους «στρατηγικούς εταίρους» τους, αυτοί δεν είναι διατεθειμένοι έστω σε πολιτικό επίπεδο να προστατεύσουν την Κύπρο από τις απειλές των εχθρών του Ισραήλ το οποίο στηρίζει η Λευκωσία με δικές τους προτροπές!

Είναι χαρακτηριστικό το γεγονός ότι ο Γ.Γ. του ΝΑΤΟ Jens Stoltenberg σε μια πρωτοφανή σε κυνισμό δήλωση, ανέφερε ότι το ΝΑΤΟ δεν έχει καμία δουλειά να επέμβει για να υπερασπιστεί την Κύπρο σε περίπτωση επίθεσης της Hezbollah επικαλούμενος τη μη συμμετοχή της Κύπρου στη στρατιωτική συμμαχία!

Οι δηλώσεις ήλθαν στον απόηχο των απειλών του ηγέτη της Ιρανικής Χεσμπολάχ του Λιβάνου  Nasrallah ότι η Λιβανέζικη Αντίσταση θεωρεί οποιαδήποτε  χρήση των κυπριακών αεροδρομίων και στρατιωτικών βάσεων από το Ισραήλ ως δυνάμει πολεμική πράξη της Κύπρου.

«Η Κύπρος δεν είναι σύμμαχος του ΝΑΤΟ. Δεν νομίζω ότι είναι σωστό να κάνουμε εικασίες, αλλά πρώτα απ ‘όλα, νομίζω ότι είναι σημαντικό να αποτραπεί αυτό από το να συμβεί», τόνισε σχετικά ο Stoltenberg όταν ρωτήθηκε εάν το ΝΑΤΟ θα κινητοποιούσε τις δυνάμεις του σε περίπτωση επίθεσης στο νησί από τη σιιτική οργάνωση.

Θα ανέμενε κανείς ότι η επίσημη αντίδραση του ΝΑΤΟ θα… συνέτιζε τους εδώ κυβερνώντες. Δυστυχώς! Επιμένουν στην πρόσδεση της Κύπρου στο άρμα των ΗΠΑ και της αιμοσταγούς συμμαχίας του ΝΑΤΟ και των προστατευομένων της όπως το κράτος – δολοφόνο του Ισραήλ!

Διαβάστε Επίσης