Κυριακή, 8 Σεπτεμβρίου, 2024
ΑρχικήΤΟΠΙΚΑΑΛΛΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑΑναμένουμε από το κράτος να κάνει τα λόγια πράξη!

Αναμένουμε από το κράτος να κάνει τα λόγια πράξη!

-

Η δικαιοσύνη είναι τυφλή αλλά μερικές φορές είναι θεόστραβη και ξεχασιάρα. Μιλώντας στην Βουλή στις 14 Μαρτίου 2024, ο βουλευτής Χρίστος Χριστοφίδης και αναφερόμενος στο γνωστό σκάνδαλο με τον Πολιτικό Μηχανικό με έμφαση στον Πολιτικό, κ. Γιαννάκη Γιαννάκη, είχε πει και τα εξής: «Πριν πόσα χρόνια έχει γίνει; Πριν από αρκετά χρόνια. Ο κ. Γιαννάκη συνεχίζει να είναι υπάλληλος του Οργανισμού Νεολαίας, να λαμβάνει μισθό, η υπόθεση αναβάλλεται συνεχώς και οι κακές γλώσσες μιλούν για μια μεθόδευση μέχρι και τη συνταξιοδότηση!

Τζαι εγώ θέλω να πω ότι, αν ήταν μία φορά σκάνδαλο το τι συνέβη, είναι πολλές περισσότερες φορές σκάνδαλο αυτή η πολιτεία να γνωρίζει και να συμπεριφέρεται με αυτό τον τρόπο, αντί να μεριμνά να αποδώσει πραγματική δικαιοσύνη. Επαναλαμβάνω, ελπίζω να μην περάσουν και άλλα αρκετά χρόνια τζιαι να συζητούμε ακόμα ένα θέμα το οποίο θα έπρεπε να είχε επιλυθεί εδώ και μερικά χρόνια». Το ζήτημα δεν είναι τόσο η συγκεκριμένη περίπτωση, όσο η νοοτροπία ή η σκόπιμη καθυστέρηση στην λήψη τελικών αποφάσεων για ζητήματα διαφθοράς ή και άλλα.

 Όπως ο χρόνος επουλώνει τις πληγές, έτσι βοηθά και στο να ξεχαστούν τα διάφορα σκάνδαλα. Η καθυστερημένη δικαιοσύνη δεν είναι δικαιοσύνη. Η καθυστέρηση στην έκδοση αποφάσεων δεν είναι επειδή οι δικαστές ή το προσωπικό των δικαστηρίων είναι τεμπέληδες. Το πρόβλημα πηγάζει μεταξύ άλλων και από την αναποτελεσματικότητα της ίδιας της οργάνωσης των δικαστηρίων.

Η κυβέρνηση έχει υποσχεθεί την αναδιάρθρωση του δικαστικού συστήματος για την επιτάχυνση και την αναβάθμιση της ποιότητας της απονομής της δικαιοσύνης, αλλά φαίνεται πως και εδώ μείναμε στα λόγια. Εκτός και αν συμβαίνουν και άλλα που δεν γνωρίζουμε και αυτό είναι πολύ χειρότερο.  Σε ένα σύγχρονο κράτος δικαίου, η ορθή, αποτελεσματική και γρήγορη λειτουργία της δικαιοσύνης, είναι προϋπόθεση για την ορθή λειτουργία του και αναμένουμε από το κράτος να κάνει τα λόγια πράξη.

ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ

Διαβάστε Επίσης