Κυριακή, 8 Σεπτεμβρίου, 2024
ΑρχικήΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣΚΟΣΜΟΣΤα αόρατα παιδιά της Παλαιστίνης

Τα αόρατα παιδιά της Παλαιστίνης

Οι ποδοσφαιριστές της Deportivo Palestino επέλεξαν να προχωρούν με τα χέρια απλωμένα, κρατώντας τα αόρατα χέρια των παιδιών που δολοφονούνται στην Παλαιστίνη

-

Στο τελευταίο τους παιχνίδι για το πρωτάθλημα της Χιλής οι παίκτες της Deportivo Palestinos μπήκαν στο γήπεδο κρατώντας από το χέρι τα αόρατα, νεκρά παιδιά της πατρίδας τους. Μια συμβολική κίνηση-μήνυμα στον υπόλοιπο κόσμο, που κάνει πως δεν βλέπει τα 20.000 παιδιά που ο ισραηλινός στρατός έχει δολοφονήσει τους τελευταίους μήνες στη Γάζα.

Η Deportivo Palestinos είναι μια ποδοσφαιρική ομάδα που ιδρύθηκε πριν από περίπου έναν αιώνα από Παλαιστίνιους μετανάστες στη Χιλή. Μια ομάδα και μια κοινότητα που διατηρούν στενούς δεσμούς με την Παλαιστίνη και όλα αυτά τα χρόνια συνεχίζουν να δίνουν με τον δικό τους τρόπο τον αγώνα για την απελευθέρωση και την ανεξαρτησία της γης των προγόνων τους.

Την Κυριακή 26 Μαίου, οι ποδοσφαιριστές της ομάδας επέλεξαν έναν ξεχωριστό τρόπο για να στείλουν ένα σιωπηλό μήνυμα διαμαρτυρίας για τη σφαγή χιλιάδων αμάχων, μεταξύ των οποίων και πολλά παιδιά, στη μαρτυρική Λωρίδα της Γάζας.

Οι ποδοσφαιριστές της Deportivo Palestinos αντί να κρατούν από το χέρι παιδιά μπαίνοντας στον αγωνιστικό χώρο πριν από την έναρξη του παιχνιδιού, επέλεξαν να προχωρούν με τα χέρια απλωμένα, κρατώντας τα αόρατα χέρια των αόρατων παιδιών που δολοφονούνται καθημερινά στην Παλαιστίνη. Ήταν ένας τρόπος να μιλήσουν οι ποδοσφαιριστές στον υπόλοιπο κόσμο για τα νεκρά παιδιά, που θαρρείς και είναι αόρατα για τους ισχυρούς του κόσμου και κυρίως για τους πανίσχυρους συμμάχους του Νετανιάχου.

Και όλα αυτά την ώρα που τόσο η κυβέρνηση του Ισραήλ όσο και οι σύμμαχοί της εντείνουν τις παρασκηνιακές πιέσεις τους ώστε ο ΟΗΕ να μην συμπεριλάβει το Ισραήλ στον «κατάλογο των χωρών που σκοτώνουν παιδιά». Γιατί κάποιοι επιμένουν να μιλάνε ακόμα για νόμιμη άμυνα. Γιατί κάποιοι επιμένουν έως και σήμερα να κλείνουν τα μάτια μπροστά στις δολοφονίες παιδιών. Μόνο που αυτά τα παιδιά δεν είναι αόρατα.

Διαβάστε Επίσης