Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024
ΑρχικήΤΟΠΙΚΑΟΙΚΟΝΟΜΙΑΆπιαστο όνειρο η απόκτηση ιδιόκτητης κατοικίας!

Άπιαστο όνειρο η απόκτηση ιδιόκτητης κατοικίας!

-

Οι τιμές πώλησης και ενοικίασης διαμερισμάτων το πρώτο τρίμηνο του 2024 είναι κατά 10% αυξημένο σε σύγκριση με το αντίστοιχο τρίμηνο του 2023.  

Σύμφωνα με τα στοιχεία πρόσφατης έρευνας, η αξία διαμερισμάτων σημείωσε αύξηση 9,30%, των κατοικιών 4,49%, των αποθηκών 3,75% και των γραφείων 2,54% σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο του 2023.  

΄Οσον αφορά τα ενοίκια η αύξηση άγγιξε το 9,55%, των εμπορικών ακινήτων κατά 0,98%, των αποθηκών 1,82% και των γραφείων 5,53%. 

Με βάση αυτά τα στοιχεία οι αυξήσεις την τελευταία τετραετία είναι αλματώδεις. Και εδώ διαπιστώνουμε για ακόμη μία φορά πόσο δύσκολο μέχρι ακατόρθωτο έχει γίνει ειδικά για νέα ζευγάρια να βάλουν ένα κεραμίδι πάνω από του κεφάλι τους πρώτον με τους χαμηλούς μισθούς, τους όρους των τραπεζών και τα  αυστηρά κριτήρια  τους καθώς και στο ότι βάσει των στοιχείων της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας τα δανειστικά επιτόκια της χώρας μας  είναι το  4α ψηλότερο στην ΕΕ, όσον δε αφορά αυτούς που ενοικιάζουν πέραν του ήμισυ των μηνιαίων απολαβών τους καταλήγουν στην πληρωμή ενοικίου.  Κατά τα άλλα οι κυβερνώντες μιλούν για στεγαστική πολιτική και πράσινα άλογα!

Παυλίνα ΠΑΥΛΟΥ

Διαβάστε Επίσης