Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024
ΑρχικήΕΙΔΗΣΕΙΣΓΝΩΜΕΣΌταν ένας Πρόεδρος ενεργεί ως  λαμόγιο των τραπεζιτών!

Όταν ένας Πρόεδρος ενεργεί ως  λαμόγιο των τραπεζιτών!

Κι εσείς κύριε Μάκη Κεραυνέ θα… κεραυνοβολήσετε τις τράπεζες ή θα παραμείνετε ατάραχος στη βολή του υπουργικού θώκου;

-

Η κοινωνία ασφυκτιεί! Οι πολίτες δεν τα βγάζουν πέρα με την ακρίβεια και ο πληθωρισμός κατατρώει τα εισοδήματα τους, των οποίων μειώνεται η αγοραστική δύναμη. Γι’ αυτό και αδυνατούν να πληρώνουν τις δόσεις τους.  Οι τραπεζίτες όμως δεν καταλαβαίνουν θεό και κρατούν τα επιτόκια στο ψηλότερο επίπεδο σε σύγκριση με τα περισσότερα κράτη – μέλη της Ε.Ε.

Κι όμως, η κυβέρνηση, παρ’ όλα και τις παραινέσεις από τις Βρυξέλλες, δεν κάνει τίποτα!

Αναγνωρίζει λέει καθ’ ύλην υπουργός Οικονομικών Μάκης Κεραυνός ότι ο πληθωρισμός στην Κύπρο δεν δικαιολογεί ψηλά επιτόκια.

Άφησε μάλιστα αιχμές για τον αλαζονικό και εκβιαστικό τρόπο με τον οποίο λειτουργεί το τραπεζικό σύστημα στην Κύπρο, εκμεταλλευόμενο τις συνεχείς αυξήσεις επιτοκίων.

Ιδού η Ρόδος λοιπόν για την κυβέρνηση: Ας προχωρήσει  στην υιοθέτηση της πρότασης του ΑΚΕΛ για έκτακτο τέλος στα απροσδόκητα κέρδη των τραπεζών ώστε να στηριχθούν με στοχευμένο τρόπο δανειολήπτες και νέα ζευγάρια για την απόκτηση στέγης και ας υλοποιήσει επιτέλους τα όσα εδώ και καιρό εξήγγειλε αναφορικά με την επιδότηση επιτοκίου και την στεγαστική πολιτική.

Γιατί με το να κάνουν διαπιστώσεις και να μη βλέπουμε έργα, μας οδηγούν σε άλλες σκέψεις…

Τι να υποθέσουμε όταν ο καθ’ ύλην υπουργός κάνει αυτές τις διαπιστώσεις και τίποτα δεν αλλάζει;

Ό,τι ο  κ. Κεραυνός αδυνατεί να πείσει τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ή ό,τι ο Νίκος Χριστοδουλίδης είναι λαμόγιο των τραπεζιτών!

Τα… είπατε, ξεπλύνατε, νομίζετε, τα χέρια σας και τελειώσατε!

Τα βράδια όμως κοιμάστε ήσυχοι;

Π.ΚΩΣΤΗ

Διαβάστε Επίσης