Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024
ΑρχικήΠΟΛΙΤΙΚΗΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΖΩΗΔεκανίκια από τη ναφθαλίνη στην Αννίτα Δημητρίου - Σε κατάσταση «κρίσης πανικού»...

Δεκανίκια από τη ναφθαλίνη στην Αννίτα Δημητρίου – Σε κατάσταση «κρίσης πανικού» η προεδρίνα του Συναγερμού

Παρενέργειες από την εκλογική πανωλεθρία που αναμένει το κόμμα της στις διπλές εκλογές της 9ης Ιουνίου

-

Του Πέτρου Χ. ΠΑΣΙΑ

Σε κατάσταση «κρίσης πανικού» η προεδρίνα του ΔΗΣΥ Αννίτα Δημητρίου προβαίνει συνεχώς σε κινήσεις που προδίδουν έλλειψη ψυχραιμίας και τον πανικό που έχει καταλάβει την ηγεσία του κόμματος της μπροστά στην εκλογική πανωλεθρία που βλέπουν να τους αγγίζει με τις διπλές εκλογές της 9ης Ιουνίου για την ανάδειξη των Κυπρίων Ευρωβουλευτών και για τις Αρχές Τοπικής Αυτοδιοίκησης.  Πανικόβλητη η ηγεσία του ΔΗΣΥ καταφεύγει σε δεκανίκια από τη… ναφθαλίνη! Έβγαλαν μπροστά τον Γιαννάκη Κασουλίδη, το πάλαι ποτέ λαγωνικό της ΝΕΔΗΣΥ και μετέπειτα υπουργό Εξωτερικών: Με ξύλινη γλώσσα, ο βετεράνος του ΔΗΣΥ, χύνοντας όξος και χολή κατά της Αριστεράς καταβάλλει κι αυτός απέλπιδες προσπάθειες συσπείρωσης των Συναγερμικών που σκορπούν στους πέντε ανέμους

  • Πληροφορίες μας από κομματικές πηγές φέρουν την πρόεδρο του ΔΗΣΥ στην κυριολεξία να είναι πελαγωμένη ακούοντας εντελώς αντιφατικές «συμβουλές» από τους «συναγωνιστές» της στην ηγεσία του κόμματος καθώς ανάμεσα τους περιλαμβάνονται κρυφοί και φανεροί άσπονδοι εχθροί της, δελφίνοι που καραδοκούν να τη ρίξουν από το θρόνο της και να τη διαδεχθούν.

Όλα ξεκινούν από τις φυγόκεντρες τάσεις που διαπιστώνονται και με τις μετρήσεις της κοινής γνώμης. Ψηφοφόροι του ΔΗΣΥ παρατηρείται ότι μετακινούνται προς το «ατόφιο» κόμμα της ακροδεξιάς, το ΕΛΑΜ. Είναι οι από δεκαετίες «γαλουχημένοι» από τις ηγεσίες του ΔΗΣΥ στα νάματα της εθνικοφροσύνης, του φανατισμού και της μισαλλοδοξίας. Στη δεξαμενή των φουστανελάδων της παράταξης βρίσκει πρόσφορο έδαφος το εθνικιστικό ΕΛΑΜ με την ηγεσία του μεγάλου (προς το παρών) κόμματος της Δεξιάς σε περιόδους εκλογών να ντύνεται με τις φουστανέλες προσπαθώντας να ανακόψει όσων γαργαλίζει τ’ αυτιά με ακόμη πιο εθνικιστικό λόγο ο εδώ Παράρτημα της φασιστικής «Χρυσής Αυγής».

Το πρόβλημα της σημερινής ηγεσίας του ΔΗΣΥ είναι πως χωρίς απ’ ευθείας συμμετοχή στη διακυβέρνηση, χωρίς στελέχη του σε υπουργικούς θώκους, χάνει την… αίγλη σε όσους από τους ψηφοφόρους της Δεξιάς αρέσκονται, με το αζημίωτο όπως ευελπιστούν, να εμφανίζονται ότι βρίσκονται κοντά στην εξουσία. Αυτή η μάζα ψηφοφόρων προφανώς μετακινούνται στα επισήμως συγκυβερνώντα ή συνεργαζόμενα με την κυβέρνηση κόμματα.

Το αποτέλεσμα είναι πως για διαφορετικούς λόγους καταγράφονται σημαντικές μετακινήσεις από τον ΔΗΣΥ σε άλλους πολιτικούς χώρους, σε σημείο που να είναι προβλέψιμη η εκλογική υποχώρηση, γεγονός που ανάγκασε την Αννίτα Δημητρίου να σημάνει κατάσταση συναγερμού, πλην  όμως, «δεν της έβαλαν αυτί» όλα τα στελέχη στην ανώτατη ηγεσία του κόμματος.

ΣΤΗΡΙΞΗ

ΑΠΟ ΒΕΤΕΡΑΝΟΥΣ…

Αρχικά οι επικοινωνιολόγοι του κόμματος συμβούλευσαν την ηγεσία του ΔΗΣΥ και ειδικά την κα  Αννίτα Δημητρίου να βγει δυναμικά και να εμφανιστεί ως αντίποδας του… ΕΛΑΜ, πλην όμως ο πρότερος βίος της δεν έπεισε κανένα. Είναι νωπή στη μνήμη όλων η εκλογή της στην προεδρία της Βουλής με τις ψήφους του ακροδεξιού μορφώματος αλλά και οι συνεργασίες στις προεδρικές εκλογές με την στήριξη από το      ΕΛΑΜ των υποψηφίων του ΔΗΣΥ.

Η αποτυχία ανακοπής των φυγόκεντρων τάσεων οδήγησε την ηγεσία του ΔΗΣΥ σε νέο ατόπημα. Από το πουθενά το γύρισε σε…. αντικομμουνιστικά, αντιΑΚΕΛικά ξεσπάσματα με ατάκες βγαλμένες από το χρονοντούλαπο της ιστορίας μόνο και μόνο για να της δώσουν σημασία τα κανάλια και τα άλλα, ελεγχόμενα από την παράταξη της μέσα ενημέρωσης της δεξιάς.

Γι’ αυτό και… επιστράτευσαν τον βετεράνο πολιτικό Γιαννάκη Κασουλίδη, το πάλαι ποτέ λαγωνικό της ΝΕΔΗΣΥ και μετέπειτα υπουργό Εξωτερικών και εμφανιζόμενο μετέπειτα ως… «μετριοπαθή» πολιτικό:

  • Με ξύλινη γλώσσα, ο Γ. Κασουλίδης, χύνοντας όξος και χολή κατά της Αριστεράς, όπως ακριβώς έκανα και στα νιάτα τους, καταβάλλει κι αυτός απέλπιδες προσπάθειες συσπείρωσης των Συναγερμικών που «σκορπούν στους πέντε ανέμους».

Ως πρόφαση για την παρέμβαση του ο Ιωάννης Κασουλίδης επικαλέστηκε την κοινή διακήρυξη 15 κομμάτων της Αριστεράς στο Ευρωκοινοβούλιο για τις ευρωεκλογές. Ο τέως υπουργός και αποτυχών υποψήφιος πρόεδρος της Δημοκρατίας Γ. Κασουλίδης «κατακεραυνώνει» τα κόμματα της Αριστεράς για τις θέσεις τους για τα κοινωνικά και εργασιακά δικαιώματα, για την καταπολέμηση του κοινωνικού αποκλεισμού και τα δικαιώματα των ευάλωτων κοινωνικών στρωμάτων, επιβεβαιώνοντας πως το κόμμα του είναι ο αντίποδας των εργαζομένων και των λαϊκών στρωμάτων.

  • Οι προθέσεις του κ. Κασουλίδη αποκαλύπτονται με την αναφορά του στην τηλεοπτική συζήτηση του Γ.Γ. της Κ.Ε. του ΑΚΕΛ Στέφανου Στεφάνου με τον πρόεδρο του ΔΗΣΥ για το μεταναστευτικό, πλην όμως η ενέργεια του συνιστά ομολογία για το γεγονός ότι η κα Αννίτα Δημητρίου τα βρήκε σκούρα στην αντιπαράθεση της με τον ηγέτη του κόμματος της αντιπολίτευσης.

Ας χαίρονται (κούνια που τους κούναγε), η κα Αννίτα Δημητρίου και ο ίδιος ο κ. Γιαννάκης Κασουλίδης πως με τέτοια επιχειρηματολογία θα συσπειρώσουν τους οπαδούς τους και θα ανακόψουν τις φυγόκεντρες τάσεις προς κάθε κατεύθυνση…

ΕΞΑΦΑΝΙΖΟΥΝ

ΤΟΝ ΑΒΕΡΩΦ ΝΕΟΦΥΤΟΥ…

Σύμφωνα με ενημερωμένες πηγές εντός του κόμματος  η φωτιά σιγοκαίει, είναι καζάνι που βράζει με στελέχη του να αλληλοκατηγορούνται για την όλη κατάσταση.

Όπως πληροφορούμαστε η πρόεδρος του ΔΗΣΥ δέχτηκε προτροπές για εμπλοκή στην προεκλογική εκστρατεία και άλλων στελεχών της προηγούμενης ηγεσίας αλλά εμφανίστηκε διστακτική. Ευθέως απέρριψε αξιοποίηση του προκατόχου της  Αβέρωφ Νεοφύτου δηλώνοντας πως οι εκτιμήσεις που υπάρχουν είναι πως η κάθε δημόσια τοποθέτηση του, προκαλεί ζημιά στο κόμμα και προσωπικά στην πρόεδρο του.

Ακόμη χειρότερα, ζημιά προκαλεί και η αναφορά έστω στο όνομα του πρώην προέδρου του ΔΗΣΥ και τέως Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη. Θεωρείται πως έχει πολύ μεγάλες αντιπάθειες μέσα στην κοινωνία, περιλαμβανομένης και της εκλογικής δεξαμενής της Δεξιάς.

«Έ… όχι και τον Αναστασιάδη! Εν να μας κάμει ζημιά», φέρεται να είπε στενός συνεργάτης της προέδρου του ΔΗΣΥ προσθέτοντας με σημασία: «Ας κινηθεί ο Δίπλαρος, γιατί κρύβεται;». Είναι άνθρωπος του Αναστασιάδη και θα μπορούσε να βοηθήσει εάν ήθελε…

Μιλούν από μόνα τους τα υπονοούμενα… Ναι μεν θέλει στήριξη η κα Αννίτα Δημητρίου αλλά φοβάται και την επόμενη μέρα. Φοβάται αυτοπαγίδευση της αλλά δεν έχει επιλογή παρά να δεχθεί όποια… «βοήθεια» της προσφέρεται! Ευελπιστεί πως η κατάσταση δεν θα ξεφύγει από τον έλεγχο της…

Είναι ενδεικτικό της κατάστασης που επικρατεί μέσα στο κόμμα το γεγονός ότι η κα Αννίτα Δημητρίου αποφεύγει όπως ο «διάβολος το λιβάνι» να  συγκαλέσει για να τη συμβουλεύσει το «Προεδρικό Συμβούλιο» που συγκροτήθηκε με βάση το καταστατικό του κόμματος. Αλλά πως θα το συγκαλέσει, όταν γνωρίζει τι θα της πουν οι τέως πολιτειακοί αξιωματούχοι του κόμματος. Μετέχει  σ’ αυτό και ο Αβέρωφ Νεοφύτου και πλείστοι τόσοι άλλοι επικριτές της…

Διαβάστε Επίσης