Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024
ΑρχικήΕΙΔΗΣΕΙΣΓΝΩΜΕΣΚι εσύ τι κάνεις κύριε Μάκη Κεραυνέ;

Κι εσύ τι κάνεις κύριε Μάκη Κεραυνέ;

-

Του Νικόλα ΚΟΥΜΟΥΣΙΗ

Ανοίγω πριν λίγες μέρες το ηλεκτρονικό μου ταχυδρομείο και βλέπω μέσα μήνυμα από την τράπεζά μου για νέες αυξήσεις στα επιτόκια.

Καλά λέω από μέσα μου, οι τράπεζες τον χαβά τους και εμείς οι υπόλοιποι να πληρώνουμε συνεχείς αυξήσεις στις δόσεις μας, χωρίς να μπορούμε να κάνουμε τίποτε;

Και όπως τα σκέφτομαι αυτά, νάσου και ο υπουργός Οικονομικών Μάκης Κεραυνός, να δηλώνει με στόμφο πως «ως Υπουργός Οικονομικών, σεβόμενος την ανεξαρτησία της Κεντρικής Τράπεζας της Κύπρου, έχω προβεί πολλές φορές σε συστάσεις προς τα τραπεζικά ιδρύματα για επαναξιολόγηση της επιτοκιακής τους πολιτικής και έχω δεκτεί κριτική για αυτό ένθεν και ένθεν».

Ωραία και μετά, τι έγινε; Κοτζάμ υπουργός Οικονομικών λέει πως τα επιτόκια είναι αδικαιολόγητα ψηλά, αλλά φαίνεται πως οι τράπεζες δεκάρα δεν δίνουν για τα όσα λέει.

Γιατί τα τραπεζικά ιδρύματα, με την ανοχή κυβέρνησης και κεντρικής τράπεζας, συμπεριφέρονται όπως οι αμερικανοί στις κυβερνήσεις – μαριονέτες που εγκαθίδρυσαν στις περισσότερες χώρες της Λατινικής Αμερικής.

Τους έδωσαν μάλιστα και ένα όνομα: Banana republics.

Έτσι και εδώ στην Κύπρο, ως κλασσική «μπανανία» που είμαστε, ο «υπουργός» Οικονομικών αντί να κάνει κάτι για τα επιτόκια, απλώς λέει πως δεν δικαιολογείται το ύψος τους.

Αλλά να κάνει κάτι, δεν μπορεί. Ή δεν θέλει. Όπως και να έχει το πράγμα είναι κυβέρνηση αυτή που μας κυβερνά ή είναι κακέκτυπο κυβέρνησης;

Διαβάστε Επίσης